Yleinen

Tuotekehitystyön koulutus tuo uusia kulmia työhön – muotoile työsi uuteen uskoon!

3.6.2021

Huippusuosittu koulutuksemme jatkuu! Elokuussa 2021 alkaa jälleen tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Myös Tavastian henkilökuntaa on osallistunut koulutukseen ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Tästä voit lukea tavastialaisten kokemuksia koulutuksesta ja siitä, miten tutkinnon suorittaminen on tukenut oman työn kehittämistä:

”Palvelumuotoilun opinnot ovat antaneet työkaluja oppilaslähtöisten opetusmenetelmien pohdiskeluun ja sitä kautta myös tuomaan uusia näkökulmia ja työkaluja niiden toteuttamiseen.”

Mika Toivanen

Hyvät opiskelumateriaalit, antoisat lähipäivät sekä asiantuntevat kouluttajat ovat vieneet asiaa kiitettävästi eteenpäin.

Anu Piirainen

”Palvelumuotoilu ja innovaattorina toimimisen tutkinnon osat ovat kehittäneet omaa ajattelua entistä enemmän asiakaslähtöiseksi. Opettajan työssä on tottunut nopeasti tekemään suunnitelmia ’miten joku asia menee’. Nyt kun lähdetään asiakkaan eli opiskelijan näkökulmasta, se tuo uuden näkemyksen siitä, miten palveluita pitäisi toteuttaa niin omassa työssä kuin myös palvelualalla yleensä. Yleensä kyse on kuitenkin hyvin arkisista työtä tukevista toiminnoista, kuten vaikkapa Tiitus-työnhakusovelluksen palvelupolku ravintola-, catering- ja elintarvikeosastolla.

Aiemmin Toimentoreiden ryhmässä pääsin tutustumaan jo hieman samaan asiaan, kun yhteistyössä matkailun ja pintakäsittelyn kanssa keräsimme käyttäjätietoa Wilmasta ja sen toiminnasta opiskelijaryhmiltä. Tässä vaiheessa kokonaisuus on alkanut hahmottumaan itselle ja hyvät opiskelumateriaalit, antoisat lähipäivät sekä asiantuntevat kouluttajat ovat vieneet asiaa kiitettävästi eteenpäin. Lisäksi toki tarvitaan oma into kehittää ja kehittyä. Syksyllä jatketaan!”

Anu Piirainen

Koulutuspäivien parasta antia on ollut heittäytyminen kehittämisprosessiin ja ennakkoluulottomasti uusien ideoiden pohtiminen.

Milja Pohjamo

”Tuotekehitystyön EAT:n koulutus on antanut minulle paljon erilaisia käytännön työkaluja ja uusia lähestymiskulmia omaan työhöni. Olen tyytyväinen siihen, että minulla on kiireisessä työarjessani koulutuksen myötä mahdollisuus pysähtyä, ottaa aikaa ja askel taaksepäin: Miksi toimin näin? Mikä on tarjoamani palvelu, entä kuka on asiakas? Miten asiakas oikeasti kokee palvelumme? Mitä voisimme tehdä toisin, onko muutokselle ylipäätään tarvetta?

Koulutuksen käyttäjälähtöinen kehitystoiminta mahdollistaa työssäni eteen tulevien haasteiden analysoinnin ja uusien ratkaisuvaihtoehtojen kehittämisen sekä kokeilemisen. Palvelumuotoilun kautta mukaan on otettu myös opiskelijat ja muu henkilökunta. Koulutuspäivien materiaalit ovat olleet laadukkaita, ajatuksia herättäviä. Opettajat ovat innostaneet omine esimerkkeineen ja viritelleet koulutuspäivien aikana osastonylittäviä yhteistyökuvioita. Koulutuspäivien parasta antia on ollut heittäytyminen kehittämisprosessiin ja ennakkoluulottomasti uusien ideoiden pohtiminen.”

Milja Pohjamo

Tule muotoilemaan työsi uuteen uskoon! Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta.

Sivua päivitetty 3.6.2021 kello 11.31

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024