Yleinen

Amistekeehyvää-tempaus ilahdutti lapsia ja vanhuksia

18.12.2020

Pintakäsittelyalan opiskelijat Kerttu Hämäläinen (vas.) ja Annie Kivelä palkittiin lahjakortilla ja kunniakirjoilla ansiokkaasta hyväntekeväisyystempauksestaan.

Saku ry:n Hyvinvointivirtaa-viikko nosti syksyllä jälleen esiin ammatillisessa koulutuksessa toteutettavaa hyvinvointityötä. Osana viikkoa järjestettiin myös #amistekeehyvää-tempaus, jossa kannustettiin opiskelijoita tekemään hyvää lähiympäristössään.

#Amistekeehyvää-tempaukseen päättivät tarttua Ammattiopisto Tavastian pintakäsittelyalan opiskelijat Annie Kivelä ja Kerttu Hämäläinen, jotka näkivät tempauksesta ilmoituksen Ammattiopiston Instagram-tilillä.

– Olimme jo aiemmin elämässä miettineet osallistumista hyväntekeväisyyteen, joten päätimme tarttua heti tilaisuuteen, Annie Kivelä kertoo.

Hyväntekeväisyyskohteita ei kaksikon tarvinnut kauaa miettiä.

– Halusimme auttaa eniten apua tarvitsevia, eli sairaita lapsia sekä yksinäisiä vanhuksia. Koitimme miettiä, miten saisimme parhaiten ilahdutettua kohderyhmäämme, ja siltä pohjalta lähdimme hommiin, Kivelä sanoo.

Herkkuja ja tarpeellista tavaraa

Lahjoituskohteiksi valikoituivat Kanta-Hämeen keskussairaalan lasten ja nuorten osasto sekä Voutilakeskuksen vanhainkoti.

– Sairaalalta tiedustelimme potilaiden määrää, ja käydessämme Jukolan Kukkatalolla tiedustelimme, mikä vanhainkoti olisi paras kohteeksi, ja suositukseksi saimme Voutilakeskuksen, Kivelä kertoo.

Molempiin paikkoihin vietiin tarpeellisia ja ilahduttavia tuotteita.

– Ostimme itse sairaille lapsille piristäviä leluja ja herkkuja sekä värityskirjoja ja kyniä. Myös omilta lapsilta veimme kassillisen uudenveroisia leluja. Sairaalan henkilökuntaa muistimme myös makeilla herkuilla. Vanhainkotiin veimme pullaa ja keksejä, Kivelä luettelee.

Myös yritykset lähtivät hyväntekeväisyystempaukseen mukaan.

– Punnitse ja Säästä lahjoitti vielä erikseen keksejä, Instrumentarium Goodman silmälasinpuhdistusnesteitä ja koteloita sekä Jukolan Kukkatalo laatikollisen kauniita oransseja kukkia, Kivelä kiittelee.

Hyvän tekeminen tuo hyvää mieltä

Lahjoituskohteissa tunnelmat olivat kiitolliset.

– Tempaukseen suhtauduttiin molemmissa kohteissa erittäin yllättyneesti ja ilahtuneesti. Tempausta pidettiin erittäin sydämellisenä tekona, Kivelä hymyilee.

Hyvää mieltä tempauksesta koitui myös puuhanaisille itselleen.

– Fiilikset tempauksesta olivat aivan mahtavat! Oli ihana auttaa ja ilahduttaa sairaita lapsia, heidän perheitään sekä vanhuksia. Tuli itselle todella hyvä mieli, kun sai tehdä hyvää. Olemme varautuneet tekemään hyvää pyyteettömästi myös jatkossa, Kivelä vakuuttaa.

Saku ry:n Facebook-äänestyksessä Kivelän ja Hämäläisen tempaus valittiin yleisön suosikiksi, ja heidät palkittiin 300 euron lahjakortilla. Voittolahjakorttia hyödynnetään kuulemma joulun rakentamiseen. Onnea voittajille hienosta tempauksesta!

Sivua päivitetty 18.12.2020 kello 10.01

Uusimmat uutiset

Juuso vaihtoi lukion liiketalouteen

Jos jokin juttu ei tosissaan tunnu omalta, usein kannattaa vaihtaa suuntaa. Niin teki myös Juuso Tuominen, joka päätti lopettaa lukion […]

Lue lisää

29.3.2023

Suomessa on hyvä – ja Tavastiassa vielä parempi

Suomen Punaisen Ristin Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.3.–26.3. Yhdessä opettaja Liisa Turtiaisen TUVA-ryhmän ja Kati Paulinin hoiva-avustajaopiskelijoiden kanssa pohdimme muun muassa […]

Lue lisää

21.3.2023

TAVASTIArekry tarjoili tietoa kesätöistä

Tiistaina 21.3.2023 Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin jo perinteinen TAVASTIArekry-tapahtuma. Rekryssä noin kolmisenkymmentä yritystä ja yhteisöä esitteli työpaikkatarjontaansa ja etsi työvoimaa kesäksi, […]

Lue lisää

21.3.2023