Yleinen

Taitaja9 tutustuttaa ammattialoihin

14.11.2019

Tavastian kampusalueella on tällä viikolla riittänyt vipinää, kun Taitaja9-kilpailun joukkueet ovat seikkailleet rastipisteillä. Taitaja9 on yläkoululaisten kädentaitokilpailu, jossa rastitehtävien suorittaminen tutustuttaa kisaajat eri ammattialoihin. Leikkimielinen kisa käydään kolmihenkisin joukkuein.

Tavastiassa kilpailu on jaettu kolmelle päivälle, jonka aikana rastitehtäviä on suorittanut 279 kilpailijaa 93:sta joukkueesta. Hämeen alueella järjestetään Tavastian kisan lisäksi kolme paikalliskilpailua, joista parhaat selviävät Forssassa tammikuussa järjestettävään aluekilpailuun. Aluekilpailusta kolme joukkuetta pääsee finaaliin, joka pidetään toukokuussa Jyväskylässä ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Rastitehtävissä joukkueet ovat päässeet muun muassa kokeilemaan napin ompelua, letittämään köysistä pullapitkoa, naulaamaan vasaralla, kuljettamaan sählypalloa mopilla, arvioimaan yritysten liikevaihtoja sekä laittamaan papiljotteja mallinuken hiuksiin.

Tsemppiä kisaajille!


Paikalliskilpailun tulokset

Viisi parasta joukkuetta lähtee mittaamaan taitojaan 23.1.2020 Forssassa järjestettävään aluekilpailuun. Onnea matkaan!

1. ValaanPennut | Hämeenlinnan yhteiskoulu
2. Taitajat | Kaurialan koulu
3. TEAM Putsplank | Hakkalan koulu
4. HC Lamppu | Nummen Yhtenäiskoulu
5. Miksun Mukulat | Parolan yhteiskoulu
6. Kurkkumopot | Parolan yhteiskoulu
6. Riparigäng 3 | Parolan yhteiskoulu
8. TEAM Leka | Hauhon yhtenäiskoulu
9. Kovikset | Turengin yhteiskoulu
10. Tumpelot | Hämeenlinnan yhteiskoulu
10. OG:t | Nummen Yhtenäiskoulu

 

Sivua päivitetty 14.11.2019 kello 10.03

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024