Yleinen

Taitaja9 tutustuttaa ammattialoihin

14.11.2019

Tavastian kampusalueella on tällä viikolla riittänyt vipinää, kun Taitaja9-kilpailun joukkueet ovat seikkailleet rastipisteillä. Taitaja9 on yläkoululaisten kädentaitokilpailu, jossa rastitehtävien suorittaminen tutustuttaa kisaajat eri ammattialoihin. Leikkimielinen kisa käydään kolmihenkisin joukkuein.

Tavastiassa kilpailu on jaettu kolmelle päivälle, jonka aikana rastitehtäviä on suorittanut 279 kilpailijaa 93:sta joukkueesta. Hämeen alueella järjestetään Tavastian kisan lisäksi kolme paikalliskilpailua, joista parhaat selviävät Forssassa tammikuussa järjestettävään aluekilpailuun. Aluekilpailusta kolme joukkuetta pääsee finaaliin, joka pidetään toukokuussa Jyväskylässä ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Rastitehtävissä joukkueet ovat päässeet muun muassa kokeilemaan napin ompelua, letittämään köysistä pullapitkoa, naulaamaan vasaralla, kuljettamaan sählypalloa mopilla, arvioimaan yritysten liikevaihtoja sekä laittamaan papiljotteja mallinuken hiuksiin.

Tsemppiä kisaajille!


Paikalliskilpailun tulokset

Viisi parasta joukkuetta lähtee mittaamaan taitojaan 23.1.2020 Forssassa järjestettävään aluekilpailuun. Onnea matkaan!

1. ValaanPennut | Hämeenlinnan yhteiskoulu
2. Taitajat | Kaurialan koulu
3. TEAM Putsplank | Hakkalan koulu
4. HC Lamppu | Nummen Yhtenäiskoulu
5. Miksun Mukulat | Parolan yhteiskoulu
6. Kurkkumopot | Parolan yhteiskoulu
6. Riparigäng 3 | Parolan yhteiskoulu
8. TEAM Leka | Hauhon yhtenäiskoulu
9. Kovikset | Turengin yhteiskoulu
10. Tumpelot | Hämeenlinnan yhteiskoulu
10. OG:t | Nummen Yhtenäiskoulu

 

Sivua päivitetty 14.11.2019 kello 10.03

Uusimmat uutiset

Taitaja9-kilpailun tulokset

Ammattiopisto Tavastiassa pidettiin 29.11.–30.11.2022 Taitaja9-paikalliskilpailu. Kilpailutiimi on nyt saanut laskettua tulokset. Tehtävärasteja oli tänä vuonna 15. Rastin suorittamiseen meni joukkueilta […]

Lue lisää

2.12.2022

Ammattiopistossa tapahtuu – syksyn kohokohtia ja ennakkotietoa tulevasta

Ammattiopisto Tavastiassa on syksyn mittaan järjestetty useita erilaisia tutustumispäiviä niin sisäisesti kuin avoimestikin. Parhaillaan kampusalueella viilettävät alueen ysiluokkalaiset Taitaja9-kilpailujen merkeissä. […]

Lue lisää

30.11.2022

Ammattiopisto Tavastia sai merkittävän kunniamaininnan laatukilpailussa

Ammattiopisto Tavastia on saanut merkittävän kunnianmaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa. Palkintosumma on 50 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää ammatillisen […]

Lue lisää

15.11.2022