Yleinen

Taitaja9 tutustuttaa ammattialoihin

14.11.2019

Tavastian kampusalueella on tällä viikolla riittänyt vipinää, kun Taitaja9-kilpailun joukkueet ovat seikkailleet rastipisteillä. Taitaja9 on yläkoululaisten kädentaitokilpailu, jossa rastitehtävien suorittaminen tutustuttaa kisaajat eri ammattialoihin. Leikkimielinen kisa käydään kolmihenkisin joukkuein.

Tavastiassa kilpailu on jaettu kolmelle päivälle, jonka aikana rastitehtäviä on suorittanut 279 kilpailijaa 93:sta joukkueesta. Hämeen alueella järjestetään Tavastian kisan lisäksi kolme paikalliskilpailua, joista parhaat selviävät Forssassa tammikuussa järjestettävään aluekilpailuun. Aluekilpailusta kolme joukkuetta pääsee finaaliin, joka pidetään toukokuussa Jyväskylässä ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Rastitehtävissä joukkueet ovat päässeet muun muassa kokeilemaan napin ompelua, letittämään köysistä pullapitkoa, naulaamaan vasaralla, kuljettamaan sählypalloa mopilla, arvioimaan yritysten liikevaihtoja sekä laittamaan papiljotteja mallinuken hiuksiin.

Tsemppiä kisaajille!


Paikalliskilpailun tulokset

Viisi parasta joukkuetta lähtee mittaamaan taitojaan 23.1.2020 Forssassa järjestettävään aluekilpailuun. Onnea matkaan!

1. ValaanPennut | Hämeenlinnan yhteiskoulu
2. Taitajat | Kaurialan koulu
3. TEAM Putsplank | Hakkalan koulu
4. HC Lamppu | Nummen Yhtenäiskoulu
5. Miksun Mukulat | Parolan yhteiskoulu
6. Kurkkumopot | Parolan yhteiskoulu
6. Riparigäng 3 | Parolan yhteiskoulu
8. TEAM Leka | Hauhon yhtenäiskoulu
9. Kovikset | Turengin yhteiskoulu
10. Tumpelot | Hämeenlinnan yhteiskoulu
10. OG:t | Nummen Yhtenäiskoulu

 

Sivua päivitetty 14.11.2019 kello 10.03

Uusimmat uutiset

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023

Tavastia Goes Business -kisassa haettiin ideoita nuorten houkuttelemiseksi keskustaan

Yrittäjän päivänä 5.9. Business Park Parkissa saatiin kuulla uusista innovaatioista, kun nuoret päästettiin kehittelemään ratkaisuja Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseen.   Mun Hämptonin […]

Lue lisää

6.9.2023

Opiskelijapalaute lukuvuodelta 2022–2023

Ammatillisen koulutuksen opiskelijoilta pyydetään palautetta valtakunnallisella kyselyllä kaksi kertaa opintojen aikana. Ensimmäinen palaute annetaan 1-2 kuukauden kuluessa opintojen aloittamisesta ja toinen […]

Lue lisää

28.8.2023