Yleinen

Taitaja9 tutustuttaa ammattialoihin

14.11.2019

Tavastian kampusalueella on tällä viikolla riittänyt vipinää, kun Taitaja9-kilpailun joukkueet ovat seikkailleet rastipisteillä. Taitaja9 on yläkoululaisten kädentaitokilpailu, jossa rastitehtävien suorittaminen tutustuttaa kisaajat eri ammattialoihin. Leikkimielinen kisa käydään kolmihenkisin joukkuein.

Tavastiassa kilpailu on jaettu kolmelle päivälle, jonka aikana rastitehtäviä on suorittanut 279 kilpailijaa 93:sta joukkueesta. Hämeen alueella järjestetään Tavastian kisan lisäksi kolme paikalliskilpailua, joista parhaat selviävät Forssassa tammikuussa järjestettävään aluekilpailuun. Aluekilpailusta kolme joukkuetta pääsee finaaliin, joka pidetään toukokuussa Jyväskylässä ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Rastitehtävissä joukkueet ovat päässeet muun muassa kokeilemaan napin ompelua, letittämään köysistä pullapitkoa, naulaamaan vasaralla, kuljettamaan sählypalloa mopilla, arvioimaan yritysten liikevaihtoja sekä laittamaan papiljotteja mallinuken hiuksiin.

Tsemppiä kisaajille!


Paikalliskilpailun tulokset

Viisi parasta joukkuetta lähtee mittaamaan taitojaan 23.1.2020 Forssassa järjestettävään aluekilpailuun. Onnea matkaan!

1. ValaanPennut | Hämeenlinnan yhteiskoulu
2. Taitajat | Kaurialan koulu
3. TEAM Putsplank | Hakkalan koulu
4. HC Lamppu | Nummen Yhtenäiskoulu
5. Miksun Mukulat | Parolan yhteiskoulu
6. Kurkkumopot | Parolan yhteiskoulu
6. Riparigäng 3 | Parolan yhteiskoulu
8. TEAM Leka | Hauhon yhtenäiskoulu
9. Kovikset | Turengin yhteiskoulu
10. Tumpelot | Hämeenlinnan yhteiskoulu
10. OG:t | Nummen Yhtenäiskoulu

 

Sivua päivitetty 14.11.2019 kello 10.03

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastiaan yhteishaussa valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2022 yhteishaussa valittu 577 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 16.6. tilanteen mukaisesti (valintatietoja ei […]

Lue lisää

16.6.2022

Ammattiopisto Tavastia uusi kestävän kehityksen sertifikaattinsa

OKKA-säätiö on myöntänyt Ammattiopisto Tavastian kestävän kehityksen sertifikaatille jatkon seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Sertifikaatti on osoitus kestävän kehityksen ja tulevaisuuden huomioimisesta oppilaitoksen […]

Lue lisää

13.6.2022

Hiusalan opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtuma tarjosi irtioton arjesta

Ammattiopisto Tavastian hiusalan opiskelijat järjestivät vähävaraisille ja Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille suunnatun hyväntekeväisyystapahtuman. Hyväntekeväisyystapahtuman idea lähti Tavastian opiskelija Heidi Kallioisen ajatuksesta […]

Lue lisää

6.6.2022