Yleinen

Robotteja puhtauspalvelualan opetuskäyttöön

26.9.2019

Dyson-robotti-imuri

Ammattiopisto Tavastiaan on hankittu kolme robottia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. Robotti-imuria, lattianpesurobottia sekä Alpha-robottia aletaan käyttää opetuksessa näinä päivinä.

Robotiikka lisääntyy puhtauspalvelualan töissä koko ajan. Isoissa kohteissa on jo käytössä yhdistelmäkonerobotteja, mutta niitä Hämeenlinnassa on tiettävästi käytössä vain yksi Elenia-areenalla.

Ammattiopisto Tavastia on mukana Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa, jonka myötä halutaan edistää alan tunnettuutta erityisesti nuorten, maahanmuuttajien sekä alanvaihtajien keskuudessa. Robotiikan esiintuonti on yksi näkökulma, jolla alan kiinnostavuutta voidaan lisätä.

– Robotteja voi helposti ohjailla puhelimella. Meille hankittuja siivousrobotteja voi hyödyntää pienten toimitilojen siivouksessa tai kotisiivouksessa, kertoo puhtauspalvelujen opettaja Pia Jylhä-Ollila.

Alpha-robotti on ihmishahmon näköinen robotti, joka osaa muun muassa punnertaa ja tanssia. Se aiotaan ohjelmoida tekemään myös siivouksellisia asioita, kuten lattian moppausta.

– Nämä laitteet ovat meille vielä uusia ja opettelemme niiden käyttöä yhdessä opiskelijoiden kanssa, Jylhä-Ollila sanoo.

Katso video Alpha-robotin liikehdinnästä

Sivua päivitetty 26.9.2019 kello 11.34

Uusimmat uutiset

Huoltajapalaute 2024

Vuosittaiseen huoltajapalautteeseen vastasi tänä keväänä 420 huoltajaa. Vastausprosentti oli 60. Palautteet ovat tärkeä keino toiminnan kehittämiseksi ja ne käydään tarkasti […]

Lue lisää

2.5.2024

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024