Yleinen

Robotteja puhtauspalvelualan opetuskäyttöön

26.9.2019

Dyson-robotti-imuri

Ammattiopisto Tavastiaan on hankittu kolme robottia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. Robotti-imuria, lattianpesurobottia sekä Alpha-robottia aletaan käyttää opetuksessa näinä päivinä.

Robotiikka lisääntyy puhtauspalvelualan töissä koko ajan. Isoissa kohteissa on jo käytössä yhdistelmäkonerobotteja, mutta niitä Hämeenlinnassa on tiettävästi käytössä vain yksi Elenia-areenalla.

Ammattiopisto Tavastia on mukana Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa, jonka myötä halutaan edistää alan tunnettuutta erityisesti nuorten, maahanmuuttajien sekä alanvaihtajien keskuudessa. Robotiikan esiintuonti on yksi näkökulma, jolla alan kiinnostavuutta voidaan lisätä.

– Robotteja voi helposti ohjailla puhelimella. Meille hankittuja siivousrobotteja voi hyödyntää pienten toimitilojen siivouksessa tai kotisiivouksessa, kertoo puhtauspalvelujen opettaja Pia Jylhä-Ollila.

Alpha-robotti on ihmishahmon näköinen robotti, joka osaa muun muassa punnertaa ja tanssia. Se aiotaan ohjelmoida tekemään myös siivouksellisia asioita, kuten lattian moppausta.

– Nämä laitteet ovat meille vielä uusia ja opettelemme niiden käyttöä yhdessä opiskelijoiden kanssa, Jylhä-Ollila sanoo.

Katso video Alpha-robotin liikehdinnästä

Sivua päivitetty 26.9.2019 kello 11.34

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastiaan yhteishaussa valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2022 yhteishaussa valittu 577 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 16.6. tilanteen mukaisesti (valintatietoja ei […]

Lue lisää

16.6.2022

Ammattiopisto Tavastia uusi kestävän kehityksen sertifikaattinsa

OKKA-säätiö on myöntänyt Ammattiopisto Tavastian kestävän kehityksen sertifikaatille jatkon seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Sertifikaatti on osoitus kestävän kehityksen ja tulevaisuuden huomioimisesta oppilaitoksen […]

Lue lisää

13.6.2022

Hiusalan opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtuma tarjosi irtioton arjesta

Ammattiopisto Tavastian hiusalan opiskelijat järjestivät vähävaraisille ja Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille suunnatun hyväntekeväisyystapahtuman. Hyväntekeväisyystapahtuman idea lähti Tavastian opiskelija Heidi Kallioisen ajatuksesta […]

Lue lisää

6.6.2022