Yleinen

Robotteja puhtauspalvelualan opetuskäyttöön

26.9.2019

Dyson-robotti-imuri

Ammattiopisto Tavastiaan on hankittu kolme robottia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. Robotti-imuria, lattianpesurobottia sekä Alpha-robottia aletaan käyttää opetuksessa näinä päivinä.

Robotiikka lisääntyy puhtauspalvelualan töissä koko ajan. Isoissa kohteissa on jo käytössä yhdistelmäkonerobotteja, mutta niitä Hämeenlinnassa on tiettävästi käytössä vain yksi Elenia-areenalla.

Ammattiopisto Tavastia on mukana Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa, jonka myötä halutaan edistää alan tunnettuutta erityisesti nuorten, maahanmuuttajien sekä alanvaihtajien keskuudessa. Robotiikan esiintuonti on yksi näkökulma, jolla alan kiinnostavuutta voidaan lisätä.

– Robotteja voi helposti ohjailla puhelimella. Meille hankittuja siivousrobotteja voi hyödyntää pienten toimitilojen siivouksessa tai kotisiivouksessa, kertoo puhtauspalvelujen opettaja Pia Jylhä-Ollila.

Alpha-robotti on ihmishahmon näköinen robotti, joka osaa muun muassa punnertaa ja tanssia. Se aiotaan ohjelmoida tekemään myös siivouksellisia asioita, kuten lattian moppausta.

– Nämä laitteet ovat meille vielä uusia ja opettelemme niiden käyttöä yhdessä opiskelijoiden kanssa, Jylhä-Ollila sanoo.

Katso video Alpha-robotin liikehdinnästä

Sivua päivitetty 26.9.2019 kello 11.34

Uusimmat uutiset

Tavastian lasialan koulutus juhlistaa 30-vuotista taivaltaan

Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutus on toiminut tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden valokuvanäyttely on esillä Nuutajärven lasikylässä, Urjalassa, koko kesän 2023. […]

Lue lisää

6.6.2023

Vaatetusalan JOTPA-koulutukset nyt haussa

Ammattiopisto Tavastian ja Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yhteistyönä on koottu työelämälähtöinen vaatetus- ja muotialan kohderyhmälle soveltuva opintotarjotin, josta osallistuja voi valita uratavoitteidensa mukaisen […]

Lue lisää

5.6.2023

Kesäajan 2023 aukiolot ja yhteystiedot

Tavastian Ohjauspiste Ohjauspiste Hattelmalantien kampusalueen A-rakennuksessa auttaa ja palvelee kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ohjauspiste on avoinna kesällä ma–to klo 9–15 ja […]

Lue lisää

5.6.2023