Yleinen

Robotteja puhtauspalvelualan opetuskäyttöön

26.9.2019

Dyson-robotti-imuri

Ammattiopisto Tavastiaan on hankittu kolme robottia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. Robotti-imuria, lattianpesurobottia sekä Alpha-robottia aletaan käyttää opetuksessa näinä päivinä.

Robotiikka lisääntyy puhtauspalvelualan töissä koko ajan. Isoissa kohteissa on jo käytössä yhdistelmäkonerobotteja, mutta niitä Hämeenlinnassa on tiettävästi käytössä vain yksi Elenia-areenalla.

Ammattiopisto Tavastia on mukana Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa, jonka myötä halutaan edistää alan tunnettuutta erityisesti nuorten, maahanmuuttajien sekä alanvaihtajien keskuudessa. Robotiikan esiintuonti on yksi näkökulma, jolla alan kiinnostavuutta voidaan lisätä.

– Robotteja voi helposti ohjailla puhelimella. Meille hankittuja siivousrobotteja voi hyödyntää pienten toimitilojen siivouksessa tai kotisiivouksessa, kertoo puhtauspalvelujen opettaja Pia Jylhä-Ollila.

Alpha-robotti on ihmishahmon näköinen robotti, joka osaa muun muassa punnertaa ja tanssia. Se aiotaan ohjelmoida tekemään myös siivouksellisia asioita, kuten lattian moppausta.

– Nämä laitteet ovat meille vielä uusia ja opettelemme niiden käyttöä yhdessä opiskelijoiden kanssa, Jylhä-Ollila sanoo.

Katso video Alpha-robotin liikehdinnästä

Sivua päivitetty 26.9.2019 kello 11.34

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastian maahanmuuttajaopiskelijat palkittiin stipendein 

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on valinnut kaksi Ammattiopisto Tavastian opiskelijaa maahanmuuttajastipendien saajiksi. Valinnassa painotettiin kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja […]

Lue lisää

1.12.2023

KÄTEVÄ-osasto loisti magentana Suomen kädentaidot -messuilla

Ammattiopisto Tavastian KÄTEVÄ-osasto oli näyttävästi mukana Suomen Kädentaidot 2023 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Euroopan suurimmaksi kasvanut kädentaitojen tapahtuma ihastuttaa […]

Lue lisää

30.11.2023

Opiskelijasta ammatilliseksi ohjaajaksi

Emily Thompson opiskeli Ammattiopisto Tavastiassa leipuri-kondiittoriksi. Opintojensa aikana hän ehti osallistumaan tv-kilpailuun ja tekemään harjoitteluja ulkomailla. Nyt hän työskentelee ammatillisena […]

Lue lisää

30.11.2023