Yleinen

Robotteja puhtauspalvelualan opetuskäyttöön

26.9.2019

Dyson-robotti-imuri

Ammattiopisto Tavastiaan on hankittu kolme robottia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle. Robotti-imuria, lattianpesurobottia sekä Alpha-robottia aletaan käyttää opetuksessa näinä päivinä.

Robotiikka lisääntyy puhtauspalvelualan töissä koko ajan. Isoissa kohteissa on jo käytössä yhdistelmäkonerobotteja, mutta niitä Hämeenlinnassa on tiettävästi käytössä vain yksi Elenia-areenalla.

Ammattiopisto Tavastia on mukana Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeessa, jonka myötä halutaan edistää alan tunnettuutta erityisesti nuorten, maahanmuuttajien sekä alanvaihtajien keskuudessa. Robotiikan esiintuonti on yksi näkökulma, jolla alan kiinnostavuutta voidaan lisätä.

– Robotteja voi helposti ohjailla puhelimella. Meille hankittuja siivousrobotteja voi hyödyntää pienten toimitilojen siivouksessa tai kotisiivouksessa, kertoo puhtauspalvelujen opettaja Pia Jylhä-Ollila.

Alpha-robotti on ihmishahmon näköinen robotti, joka osaa muun muassa punnertaa ja tanssia. Se aiotaan ohjelmoida tekemään myös siivouksellisia asioita, kuten lattian moppausta.

– Nämä laitteet ovat meille vielä uusia ja opettelemme niiden käyttöä yhdessä opiskelijoiden kanssa, Jylhä-Ollila sanoo.

Katso video Alpha-robotin liikehdinnästä

Sivua päivitetty 26.9.2019 kello 11.34

Uusimmat uutiset

Taitaja9-kilpailun tulokset

Ammattiopisto Tavastiassa pidettiin 29.11.–30.11.2022 Taitaja9-paikalliskilpailu. Kilpailutiimi on nyt saanut laskettua tulokset. Tehtävärasteja oli tänä vuonna 15. Rastin suorittamiseen meni joukkueilta […]

Lue lisää

2.12.2022

Ammattiopistossa tapahtuu – syksyn kohokohtia ja ennakkotietoa tulevasta

Ammattiopisto Tavastiassa on syksyn mittaan järjestetty useita erilaisia tutustumispäiviä niin sisäisesti kuin avoimestikin. Parhaillaan kampusalueella viilettävät alueen ysiluokkalaiset Taitaja9-kilpailujen merkeissä. […]

Lue lisää

30.11.2022

Ammattiopisto Tavastia sai merkittävän kunniamaininnan laatukilpailussa

Ammattiopisto Tavastia on saanut merkittävän kunnianmaininnan Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa. Palkintosumma on 50 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää ammatillisen […]

Lue lisää

15.11.2022