Yleinen

Ammattiopisto Tavastia uudessa yhteistyössä ympäristökuntien kanssa

21.3.2019

Koko tiedote pdf-muodossa.

Ammattiopisto Tavastia ja Hämeenlinnan kaupunki sekä Hattulan ja Janakkalan kunnat ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevat yhteistoiminta- ja kumppanuussopimukset, jonka tarkoituksena on mahdollistaa yksilöityjä osaamisen kehittämisen ratkaisuja ja koulutuspolkuja. Kumppanuudella tavoitellaan Hämeenlinnan seudun työllisyyttä ja osallisuutta edistävien palveluiden parantamista yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Rakennamme yhdessä toimivat asiakasprosessit ja niiden järjestelmällisen seurannan, jotka tuottavat asiakkaille sujuvan ja mahdollisimman nopean siirtymisen työhön ja koulutukseen. Koulutuksellisia tavoitteita ovat tutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen ja erityisesti panostetaan oppisopimukseen.

Yhteistyömuodot ja vastuut

Tavoitteelliset asiakasprosessit määritellään osallistujien tarpeiden mukaan. Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavan osaamisen koulutusaika on lyhyempi kuin esimerkiksi ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös kuntien tarjoamat koulutussopimuspaikat keskeyttämisuhan alaisille opiskelijoille.

Kunnasta riippuen osatutkinnon suorittamiseen valitaan 5-40 opiskelijaa vuosittain. Koulutusaika riippuu henkilökohtaisesta osaamisen kehittämisen suunnitelmasta ollen 3-12 kk.

Koulutussopimuspaikat opintojen keskeyttämisuhan alaisille

Kunnilla on monta toimijaa opintojensa keskeyttämisuhan alaisille henkilöille. Heidän koulutuksensa sisältö räätälöidään opiskelijan tavoitteiden näkökulmasta opiskelijan, ammattiopiston ja palvelun tuottajan yhteistyönä huomioiden kunkin toimijan omat roolit. Tavoitteena on myös, että osa ryhmästä valmennusjakson jälkeen hakee tutkintokoulutukseen oppisopimukseen tai siirtyy työhön.

Kuntien lausunnot

Hämeenlinna
On hienoa, että yhteistyö Ammattiopisto Tavastian kanssa tiivistyy. Yhteistyöllä mahdollistetaan nuorten opintourien tukeminen silloin kun nuori tarvitsee yksilöllisiä ratkaisuja. Yhteistyö avaa myös uusia tapoja tarttua opintoihin, josta hyvänä esimerkkinä on Stage-valmennus. Lopullisena tavoitteena on, että jokainen nuori saa toisen asteen tutkinnon. Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko

Hämeenlinnan kaupunki haluaa olla hyvä työllisyyskaupunki. Meillä on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat erilaisia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiselle ja ammattitaidon päivittämiselle. Tämä kumppanuus mahdollistaa entistä joustavammat ratkaisut hankkia osaamista. Erityisen hienoa tässä on, että kaupungin työllisyystiimin tarjoama valmennus voidaan hyväksyä osaksi toisen asteen opintoja. Tämä on konkreettinen teko, mitä hyvällä yhdessä tekemisellä voidaan saada aikaan. Strategiajohtaja Markku Rimpelä

Janakkala
Kunnan työpajoilla ja etsivällä nuorisotyöllä on vahva tahto tehdä yhteistyötä toisen asteen koulutuksen järjestäjien kanssa. Tiedostamme, että nuoren kannalta on ensiarvoisen tärkeää löytää yhdessä polkuja eteenpäin elämässä. Yhtenä merkittävimmistä asioista nuoren elämässä on se, että hän pääsee oppilaitokseen suorittamaan tutkintoa tai sen osia monien eri väylien kautta. Monesti jo se, että nuori saa suoritettua tietyn rästiin jääneen osion opinnoista, auttaa häntä löytämään kadotetun motivaation. Opintojen etenemisen huomaaminen voi mahdollistaa paluun oppilaitokseen suorittamaan tutkintoa työpajajakson jälkeen. Tutun ohjaajan kanssa pajalla myös harjaannutaan työelämässä ja opiskeluissa tarvittavissa taidoissa, mikä madaltaa osaltaan kynnystä siirtyä oppilaitoksen kirjoille tai työelämään. Nuorisopalvelupäällikkö Sanna Laine

Hattula
Kommenttina Hattulan osalta voidaan sanoa, että olemme lähteneet mukaan mielellämme yh-teistyöhön Ammattiopisto Tavastian kanssa mahdollistamaan opiskelua yhtenä osana mm. kunnan työllisyydenhoitoa ja näin parannetaan asiakkaiden mahdollisuutta valita toimenpitei-tä, mihin voivat sitoutua opintojen ja sitä kautta työllistymisen edistämiseksi. Perusturvajohtaja Anitta Leinonen

Lisätietoja antaa
Rehtori Heini Kujala, Ammattiopisto Tavastia, puh. 0400 731 299, heini.kujala@kktavastia.fi

Sivua päivitetty 21.3.2019 kello 08.30

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023