Turvallinen oppimisympäristö

Tutustu pelastussuunnitelmiin ja ilmoita vaaratilanteista selaimen etusivulta.

Järjestyssäännöt

Toimenpiteet poissaolotilanteessa

Noudatamme Ammattiopisto Tavastiassa työelämässä yleisesti käytössä olevia poissaolosääntöjä, joiden mukaan sinun tulee aina ilmoittaa poissaolostasi vastuuopettajallesi.

  1. Jos sairastut tai joudut äkillisen syyn vuoksi olemaan pois HOKSin mukaisesta opetuksesta, ilmoita siitä vastuuopettajallesi puhelimitse, tekstiviestillä, sähköpostitse tai muulla vastuuopettajan kanssa sopimallanne tavalla.
  2. Jos sairaus kestää yli 5 päivää, sinun tulee hankkia todistus terveydenhoitajalta tai lääkäriltä.
  3. Jos sinulla on välttämättömiä menoja, joita et voi hoitaa opetusajan ulkopuolella, sinun tulee anoa poissaolollesi lupa etukäteen
    – pyydä yksittäisistä poissaolotunneista lupa opettajilta, joiden opetuksesta joudut olemaan poissa
    – pyydä yksittäisistä poissaolotunneistasi työpaikalla järjestettävän koulutuksen yhteydessä lupa työpaikkaohjaajaltasi
    – jos poissaolo kestää kokonaisen päivän tai useampia päiviä, ano kirjallisesti lupa etukäteen vastuuopettajaltasi, poissaololomake löytyy Wilmasta
  4. Selvitä kaikki poissaolosi Wilmaan. Jos olet alaikäinen, poissaolosi kuittaa huoltajasi.

Lain mukaan opiskelijan tulee osallistua HOKSinsa mukaisesti opetukseen, näyttöihin ja muuhun osaamisen osoittamiseen, jollei hänen poissaololleen ole perusteltua syytä. Opiskelija voidaan katsoa eronneeksi, jollei hänen tarkoituksenaan ei ole osallistua HOKSin mukaiseen opetukseen, eikä hän ole esittänyt poissaololleen perusteltua syytä. Mikäli et selvitä poissaolojasi, asia siirretään rehtorin käsiteltäväksi.

Opiskelijan poissaololupalomake

Ajoneuvoliikenne ja pysäköinti

Yleinen nopeusrajoitus oppilaitoksen alueella on 20 km/h. Autot ja muut moottoriajoneuvot jätetään opiskelijoille tarkoitetuille pysäköintipaikoille. Tarpeetonta ajelua oppilaitoksen alueella on vältettävä. Osa pysäköintipaikoista on varattu henkilöstölle ja asiakaskäyttöön. Ovien eteen ja merkitsemättömille alueille ei saa pysäköidä. Myös oppilaitokseen sinua kuljettaville henkilöille on syytä kertoa, että oikea paikka jättää tai hakea on opiskelijoiden pysäköintipaikka.  Ajoneuvoliikennettä ja pysäköintiä koulun alueella valvotaan normaalin tieliikennelain mukaan ja aika ajoin tehostetusti.

Tupakointi

Kuten muuallakin yhteiskunnassa myös Tavastiassa pyrimme kohti savuttomampaa yhteisöä. Mieti, voitko omalta osaltasi ottaa haasteen vastaan ja päättää, että et tupakoi ainakaa kouluaikana. Tarvittaessa saat apua tupakoinnin lopettamiseen. Tupakkalaki edellyttää tupakoinnin täyskieltoa oppilaitoksen alueella. Kaikkialla Tavastian sisä- ja ulkotiloissa tupakkatuotteiden (sisältää myös nuuskan ja sähkötupakan) käyttö on ehdottomasti kielletty.

Jos tupakoit, olet vastuussa siitä, että tupakoit aina oppilaitosalueen ulkopuolella. Muista, että vastuusi on jättää myös katualueet siistiksi ja jalkakäytävät esteettömiksi. Henkilökunnalla on velvollisuus puuttua tilanteisiin, joissa järjestyssääntöjä tupakoinnin osalta rikotaan.

Opiskelijoiden vakuutusturva

Ammattiopisto Tavastia on vakuuttanut kaikki opiskelijansa lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Vakuutus on voimassa opetuksen aikaisessa työtoiminnassa sekä työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Lisäksi on muita erillisvakuutuksia koskien mm. koulumatkoja, liikuntatunteja ja teoriaopiskelua. Vakuutukset ovat If-Vahinkovakuutusyhtiössä. Lisätietoja saat opintotoimistosta.

Oppisopimusopiskelijat ovat oman työnantajansa vakuuttamia. Silloin kun oppisopimusopiskelija opiskelee oppilaitoksessa tai muualla kuin omassa työpaikassa, opiskelijan vakuuttamisesta
vastaa oppilaitos.

Tapaturman sattuessa ensiavun jälkeen ota yhteyttä vastuuopettajaasi.

Ammattiopisto Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 8
13101 Hämeenlinna

Rehtori Heini Kujala
puh. 0400 731 299

Kehitysjohtaja Arto Ruhala
puh. 050 553 3564

Opintotoimisto
puh. 03 658 1900

Ohjauspiste
puh. 03 658 1500

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia