Maanmittausalan ammattitutkinto

Koulutus alkaa sopimuksen mukaan

HAE MEILLE

Voit hakea maanmittausalan ammattitutkintoon, jos olet suorittanut alalle soveltuvan perustutkinnon, esim. kartoittajan tutkinnon tai olet hankkinut vastaavat tiedot ja taidot työelämässä. Voi suorittaa koulutuksen työn ohessa sillä edellytyksellä, että sinulla on mahdollisuus osallistua lähiopetukseen arkipäivisin (korkeintaan 4 pv/kk) ja suorittaa alan työpaikalla järjestettävää koulutusta. Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka.

Katso hakuohjeet ja -ajat nettisivuiltamme www.kktavastia.fi/ammattiopisto-tavastia/hakijalle

TUTKINNON TAVOITE
Maanmittausalan ammattitutkinnon tavoitteena on syventää suorittajan osaamista valituilla maanmittausalan osa-alueilla. Tutkinnon suorittaneena voit työskennellä maanmittausalalla suorittamiesi tutkinnon osien mukaisissa tehtävissä.

TUTKINNON SUORITTAMINEN
Voit suorittaa tutkintokoulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Opiskelupäiväsi määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Voit suorittaa tutkinnon myös osoittamalla osaamisesi suoraan näytöissä.

Tutkintokoulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Suunniteltu kesto on keskimäärin 1,5 vuotta.

TUTKINNON SISÄLTÖ

Pakollinen osa

 • Perusmittausten tekeminen maanmittausalalla

Valinnaiset tutkinnon osat 

 • Maanmittausalan työn johtaminen ja ohjaaminen
  Tutkinnon osan suorittaneena voit työelämässä vastata kartoittajan perustehtäviä laajemmista maanmittausalan työkokonaisuuksista.
 • Maanmittausalan asiakaspalvelun hallinta
  Tutkinnon osan suoritettuasi, osaat työskennellä monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä ulkoisten ja sisäisten asiakkaiden kanssa.
 • Vaativat mittaustyöt
  Tutkinnon osan suorittaneena pystyt toimimaan työtavoiltaan, työmenetelmiltään tai laajuudeltaan vaativissa mittaustöissä.
 • Paikkatietojen ja tietopalvelujen hallinta
  Tutkinnon osan suorittamisen jälkeen sinulla on sinulla osaamista erilaisissa paikkatietoaineistoihin ja -ohjelmistoihin liittyvissä tehtävissä.
 • Suunnitteluprosessin hallinta
  Tutkinnon osan suorittaneena sinulla on vahva osaaminen maankäytön suunnittelun tehtäviin.
 • Kiinteistöasioiden hallinta
  Tutkinnon osan suorittaneena voit toimia kiinteistönmuodostukseen liittyvissä tehtävissä. Voit toimia myös kiinteistöoikeuksien hallinta- ja kirjaamistehtävissä tai kiinteistö- ja infraomaisuuden hallintaan liittyvissä tehtävissä.

Lue lisää tutkinnon osista eperusteista.

KUSTANNUKSET
Koulutuksen hinta on 450 € (voidaan maksaa erissä).

KOULUTUSPAIKKA
Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, E-rakennus, Hämeenlinna

LISÄTIEDOT

 • Koulutuspäällikkö Tero Tuominen, puh. 050 517 1551, tero.tuominen@kktavastia.fi
 • Lehtori Pasi Henriksson, puh. 050 514 0914, pasi.henriksson@kktavastia.fi
 • Lehtori Pauli Koivusaari, puh. 050 301 1638, pauli.koivusaari@kktavastia.fi
Tulosta
© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia