Polku ravintola-alan monipuolisiin tehtäviin

Koulutus alkaa: 2.2.2026

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä ravitsemisalan avustavissa tehtävissä keittiössä tai ravintolasalin puolella, oppia perusasioita ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta.

Koulutuksen aikana opit perusasioita kokin ja tarjoilijan työtehtävistä, raaka-aineista, erityisruokavalioista, ruoanvalmistusmenetelmistä ja hygieniaosaamisesta. Hakijan on pystyttävä toimimaan suomen kielellä opinnoissa ja harjoittelussa.

Ravitsemisalan monipuolisissa tehtävissä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa ja mahdollisuutta työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja joko kokiksi tai tarjoilijaksi.

Koulutustiedot Työmarkkinatorilla

Koulutuksen sisältö

  • ravitsemisalaan perehtyminen
  • ruokatuotteiden valmistus ja työvälineiden käyttö
  • asiakaspalvelu-, myynti- ja tarjoilutyö
  • hygieniaosaaminen (hygieniapassi)
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • työvuoroon valmistautumiseen ja päättämiseen liittyvät tehtävät

Koulutus toteutetaan 2.2.-22.5.2026 ja se sisältää lähi-, etä sekä itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista (harjoittelu). Opiskelupäivät sijoittuvat arkipäiville ja työpaikalla tapahtuva oppiminen ma-su, viitenä päivänä viikossa, yrityksen kanssa sovittujen harjoitteluvuorojen mukaisesti.

Kustannukset

Opetus on maksutonta.
Koulutukseen osallistuvan on hankittava itse ravintolatyöskentelyyn sopivat mustat työkengät ja mustat työhousut sekä maksettava Ruokaviraston perimä 9 euron viranomaismaksu Hygieniapassista.

Koulutuspaikka

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, I-rakennus ja Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna

 

 

Hakeminen

Työvoimakoulutus (hakuaika 30.10.2025—11.1.2026)

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500