Tarjoamme sinulle Tavastiassa yksilöllisen polun, johon sisältyy paljon valinnan mahdollisuuksia sekä tarvitsemaasi tukea ja ohjausta. Osaava opetushenkilöstömme ja moniammatillinen ohjaus- ja hyvinvointipalveluhenkilöstömme tukevat sinua matkallasi kohti päämäärääsi.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä ravitsemisalan avustavissa tehtävissä keittiössä tai ravintolasalin puolella, oppia perusasioita ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta.
Koulutuksen aikana opit perusasioita kokin ja tarjoilijan työtehtävistä, raaka-aineista, erityisruokavalioista, ruoanvalmistusmenetelmistä ja hygieniaosaamisesta. Hakijan on pystyttävä toimimaan suomen kielellä opinnoissa ja harjoittelussa.
Ravitsemisalan monipuolisissa tehtävissä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa ja mahdollisuutta työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja joko kokiksi tai tarjoilijaksi.
työvuoroon valmistautumiseen ja päättämiseen liittyvät tehtävät
Koulutus toteutetaan 2.2.-22.5.2026 ja se sisältää lähi-, etä sekä itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista (harjoittelu). Opiskelupäivät sijoittuvat arkipäiville ja työpaikalla tapahtuva oppiminen ma-su, viitenä päivänä viikossa, yrityksen kanssa sovittujen harjoitteluvuorojen mukaisesti.
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Koulutukseen osallistuvan on hankittava itse ravintolatyöskentelyyn sopivat mustat työkengät ja mustat työhousut sekä maksettava Ruokaviraston perimä 9 euron viranomaismaksu Hygieniapassista.
Koulutuspaikka
Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, I-rakennus ja Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna