Sisustusompelun koulutus

Koulutus alkaa: 13.9.2024

Sisustusompelun koulutus

Oletko kiinnostunut sisustustekstiilien ammattimaisesta valmistamisesta? Haluatko oppia sisustustekstiilien valmistuksen ompelutekniikoita ja tutustua tekstiilisisustamisen perusteisiin? Tai oletko jo tekstiili- ja muotialan ammattilainen ja haluat laajentaa osaamistasi sisustustekstiilien osalta?  

Koulutuksessa joko harjaannutaan sisustustekstiilien ompeluun (suppea lähitoteutus 15 osp) tai perehdytään tuotteen valmistamisen lisäksi laajemmin tekstiilisisustamisen perusteisiin osana sisustustekstiilien valmistusta (laaja monimuotototeutus 45 osp). Koulutuksessa hankitaan osaamista harjoitus- ja projektitöitä tehden. Myös omien asiakastöiden tekeminen on mahdollista sovitusti. Ammatillisessa koulutuksessa osaaminen osoitetaan näytössä jakson lopussa. 

Toteutustapa valitun koulutuskokonaisuuden mukaan

  • Suppea toteutus | erikoistuotteiden valmistaminen (15 osp)
    Lähiopetusta on yksi päivä viikossa perjantaisin klo 8.10–14.30. Oppilaitoksen tiloissa voi työskennellä sovitusti myös muina aikoina.
  • Laaja toteutus | sisustustekstiilien valmistaminen (45 osp)
    Lähiopetusta on yksi päivä viikossa perjantaisin klo 8.10–14.30. Lisäksi verkko-opinnot Moodle-oppimisympäristössä.

Kaikille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS). Osan opinnoista voi suorittaa työharjoittelussa (työpaikalla järjestettävänä koulutuksena) ja/tai itsenäisesti etäopintoina, jos itsellä on käytössä tarvittavat laitteet. Opintojen aikana hankitaan osaamista ja opintojen lopussa osaaminen osoitetaan ja arvioidaan näytössä. Suoritetusta tutkinnon osasta saa todistuksen. Tutkinnon osa on hyväksi luettavissa (tunnustettavissa) ammatillisiin perustutkintoihin. 

Koulutusaika 13.9.2024–23.5.2025.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Kustannuksia voi muodostua omien töiden materiaaleista.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, B-rakennus, Hämeenlinna

Hakeminen

Jatkuva haku (hakuaika 15.4.—25.8.2024)

Seuraava koulutus alkaa: 13.9.2024

Lisätietoja antaa

Susanna Schildt

Opettaja, sisustustekstiilien valmistus
Susanna.Schildt@kktavastia.fi
+358503470342