Polku ravintola-alan monipuolisiin tehtäviin
Koulutus alkaa: 2.2.2026
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat työskennellä ravitsemisalan avustavissa tehtävissä keittiössä tai ravintolasalin puolella, oppia perusasioita ruoanvalmistuksesta ja asiakaspalvelusta. Ravitsemisalan monipuolisissa tehtävissä tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa ja mahdollisuutta työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja joko kokiksi tai tarjoilijaksi.
Koulutuksen aikana opit perusasioita kokin ja tarjoilijan työtehtävistä, raaka-aineista, erityisruokavalioista, ruoanvalmistusmenetelmistä ja hygieniaosaamisesta. Koulutuksen aikana suoritetaan myös Hygieniapassi.
- Ravitsemisalaan perehtyminen
- Ruokatuotteiden valmistus ja työvälineiden käyttö
- Asiakaspalvelu-, myynti- ja tarjoilutyö
- Hygieniaosaaminen (hygieniapassi)
- Astiahuolto ja puhtaanapito
- Työvuoroon valmistautumiseen ja päättämiseen liittyvät tehtävät
Koulutus toteutetaan 2.2.-22.5.2025 ja se sisältää lähi-, etä sekä itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista (harjoittelu). Opiskelupäivät sijoittuvat arkipäiville ja työpaikalla tapahtuva oppiminen ma – su, viitenä päivänä viikossa, yrityksen kanssa sovittujen harjoitteluvuorojen mukaisesti.
Tutkinnon osat
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osa Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp, ePerusteet, valtakunnallinen
Kustannukset
Opetus on maksutonta.
Koulutukseen osallistuvan on hankittava itse ravintolatyöskentelyyn sopivat mustat työkengät sekä mustat työhousut sekä maksettava Ruokaviraston perimä 9 euron viranomaismaksu Hygieniapassista.
Koulutuspaikka
Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 25, I-rakennus ja Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna