Logistiikan perustutkinto

Koulutus alkaa: 5.8.2024 | Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Logistiikan perustutkinto

Kuorma-autonkuljettaja
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Koulutuksessa opiskelet mm. kuljetusalan perustason ammattipätevyyden sekä kuorma-auton tavarankuljetusten hallintaa ja yhdistelmäajoneuvokuljetuksia. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, yrittäjyyden ja tietojenkäsittelyn tärkeyden työssäsi. Koulutuksesta saat yhdistelmäajoneuvon ajokorttikoulutuksen ja ammattipätevyyden toimia kuljettajana. Suoritat myös vaarallisten aineiden ajoluvan (ADR). Valmistuttuasi sinulla on osaamista ajoneuvotekniikasta, kuljetustekniikasta ja varastoinnista.

Kuljetuspalvelujen osaamisalalla on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset.

Linja-autonkuljettaja

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Koulutuksessa opiskelet mm. kuljetusalan perustason ammattipätevyyden sekä linja-auton tavarankuljetuksen hallintaa ja linja-autonkuljetuksia. Koulutuksen jälkeen sinulla on linja-auton ajokortti sekä henkilöliikenteen perustason ammattipätevyyskoulutus.

Linja-autonkuljettajana työllistyt kuljetustehtäviin toisen palveluksessa tai lisäkoulutuksen jälkeen kuljetusalan yrittäjänä.

Kuljetuspalvelujen osaamisalalla on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset. 

Palvelulogistiikkatyöntekijä

Sisälogistiikan osaamisala

Koulutuksessa tutustut varaston eri työvaiheisiin, tarvittavaan tietotekniikkaan sekä työkoneisiin. Harjoittelet työssä tarvittavien lastaustyökoneiden käyttöä.

Oppimisympäristönä toimii koko koulutuskuntayhtymää palveleva keskusvarasto, jossa harjoitellaan mm. tavaran vastaanottoa ja keräilyä sekä jakelukuljetuksia asiakkaille. Keskusvarastossa toimitaan sähköisessä varastomaailmassa nettikauppaympäristössä.

Palvelulogistiikkatyöntekijänä työskentelet logistiikka-alan yrityksessä. Työllisyysmahdollisuudet ovat hyvät, koska Hämeenlinnan alueelle on keskittynyt logistiikka-alan suuria yrityksiä.


Jatkuvan haun pääsyvaatimukset kuljetuspalvelujen osaamisalalla:

 • voimassa oleva ajokortti (Suomessa myönnetty ajo-oikeus):
  – B -luokan ajokortti | kuorma-autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja
  – C -luokan ajokortti | yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
 • 21 vuoden ikä
  – täytettävä koulutuksen aikana | kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  – oltava jo hakuvaiheessa | linja-autonkuljettaja
 • ajokorttilain mukainen terveysvaatimus
  Kuljetuspalvelujen osaamisalalla on erityisiä terveydentilavaatimuksia, jolloin hakijalta voidaan pyytää selvitystä terveydentilastaan hakuvaiheessa tai koulutuksen aikana. Terveydentila- ja toimintakykyvaatimukset. 
 • Hakija ei ole viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana syyllistynyt rattijuopumukseen, törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvan vaarantamiseen tai sellaiseen rikoslain 23 luvun 1 §:ssä tarkoitettuun tekoon, joka osoittaa vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan tai joka on tänä aikana ollut mainittujen tekojen johdosta ajokiellossa.
 • Hakija ei ole viimeksi kuluneen vuoden aikana muuten määrätty ajokieltoon tai hän ei ole ollut ajokiellossa muihin liikennerikoksiin syyllistymisen perusteella.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppimateriaaleista, kuten oppikirjoista sekä ajokorttiin liittyvistä viranomaismaksuista.

Koulutuspaikka

Koljalantie 7, Turenki

Hakeminen

Oppisopimus (hakuaika 14.12.2023—31.12.2024)

Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Lisätietoja antaa

Tavastia Ohjauspiste

Opinto-ohjaus, opinto-ohjaaja, opo
ohjauspiste@kktavastia.fi
+35836581500

Marika Loikkanen

Opinto-ohjaaja
Marika.Loikkanen@kktavastia.fi
+358503297790