Ympäristöblogi

Energiansäästöviikko 2020

4.10.2020 Merja Kytöaho

Olemme perinteisesti mukana valtakunnallisella  energiansäästöviikolla 5.-11.10.20. Mukavaa, että sinäkin olet mukana tekemässä oman osuutesi. Esimerkki ja ystävällinen ohjaaminen ovat hyviä työvälineitä asenteiden muutokseen.

Ammattiopisto Tavastia:

”Viikon teemamme ”Kestävä toiminta” saavuttaa eri alojen henkilöstön ja opiskelijat infoiskuilla, tiedotteilla ja Ympäristöblogin kautta. Padlet-seinän kysymyksiin vastaaminen pistää myös miettimään. Tavoitteemme on saada mahdollisimman moni miettimään Kestävää elämäntapaa.”

Kaurialan lukio 

Kaurialan lukio on myös mukana. Heillä on oma ohjelma:

”Järjestämme kestävän kehityksen teema-luennon ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille, koulumatkakisan kaikille lukiolaisille ja osallistumme energiavarttikisaan.” 

Energiansäästöviikolle on ilmoittautunut sunnuntai-iltaan mennessä:

237 yritystä ja työyhteisöä

349 031 tavoitettua ihmistä

Haluatko suorittaa Wattimaisterin tutkinnon? Oikein vastaamalla osallistut kolmivaihteisen e-Jopo -sähköpyörän arvontaan. Minä pelasin ja olen nyt Wattimaisteri.

Pelaa Wattimaisteria 

Energiasanastoa:

Biotalous
Taloutta, joka käyttää uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. Biotalous on osa vihreää taloutta ja liittyy myös ainekiertonsa vuoksi kiertotalouteen.

Cleantech
On ”puhdasta teknologiaa”, eli sellaisia tuotteita, palveluita, prosesseja ja teknologioita, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja ehkäisevät tai vähentävät liiketoiminnan kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Viimeinen sammuttaa valot!

Merja Kytöaho

Merja Kytöaho on Ammattiopisto Tavastian ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuspäällikkö sekä Tavastian ympäristöryhmän puheenjohtaja.

Sivua päivitetty 28.1.2021 kello 14.39

Tutustu myös näihin kirjoituksiin

Heini Kujala 28.2.2020

Hyvän mielen tapaamisesta kohti yhteistä tekemistä

Olimme monesti miettineet monikulttuurisuuskoordinaattorin kanssa erilaisia maahanmuuttajien opiskeluun liittyviä käytännön asioita, joihin liittyy haasteita oppilaitoksessamme. Tällaisia ovat muun muassa muslimien […]

Lue kirjoitus

Heini Kujala 16.12.2020

Uusi koulutuspoliittinen selonteko

Koulutuspoliittisen selonteon luonnos on julkaistu. Selonteko tullaan hyväksymään alkuvuonna 2021. Toisen asteen koulutuksen osalta selonteossa on kolme kokonaisuutta 1.      vahvempaa tasa-arvoa, […]

Lue kirjoitus