Ympäristöblogi

Energiansäästöviikko 2020

4.10.2020 Merja Kytöaho

Olemme perinteisesti mukana valtakunnallisella  energiansäästöviikolla 5.-11.10.20. Mukavaa, että sinäkin olet mukana tekemässä oman osuutesi. Esimerkki ja ystävällinen ohjaaminen ovat hyviä työvälineitä asenteiden muutokseen.

Ammattiopisto Tavastia:

”Viikon teemamme ”Kestävä toiminta” saavuttaa eri alojen henkilöstön ja opiskelijat infoiskuilla, tiedotteilla ja Ympäristöblogin kautta. Padlet-seinän kysymyksiin vastaaminen pistää myös miettimään. Tavoitteemme on saada mahdollisimman moni miettimään Kestävää elämäntapaa.”

Kaurialan lukio 

Kaurialan lukio on myös mukana. Heillä on oma ohjelma:

”Järjestämme kestävän kehityksen teema-luennon ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille, koulumatkakisan kaikille lukiolaisille ja osallistumme energiavarttikisaan.” 

Energiansäästöviikolle on ilmoittautunut sunnuntai-iltaan mennessä:

237 yritystä ja työyhteisöä

349 031 tavoitettua ihmistä

Haluatko suorittaa Wattimaisterin tutkinnon? Oikein vastaamalla osallistut kolmivaihteisen e-Jopo -sähköpyörän arvontaan. Minä pelasin ja olen nyt Wattimaisteri.

Pelaa Wattimaisteria 

Energiasanastoa:

Biotalous
Taloutta, joka käyttää uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. Biotalous on osa vihreää taloutta ja liittyy myös ainekiertonsa vuoksi kiertotalouteen.

Cleantech
On ”puhdasta teknologiaa”, eli sellaisia tuotteita, palveluita, prosesseja ja teknologioita, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja ehkäisevät tai vähentävät liiketoiminnan kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Viimeinen sammuttaa valot!

Merja Kytöaho

Merja Kytöaho on Ammattiopisto Tavastian ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuspäällikkö sekä Tavastian kestävä tulevaisuus -ryhmän puheenjohtaja.

Sivua päivitetty 28.1.2021 kello 14.39

Tutustu myös näihin kirjoituksiin

Emma Saaranen 18.1.2022

Tavastia tavattavissa siellä, missä työikäiset aikuiset ovat

Tavastian jatkuvan oppimisen hankkeessa tuetaan aikuisten osaamisen kehittymistä ja päivittymistä työuran eri vaiheissa. Tavoitteena on, että aikuisväestö hakeutuisi hankkimaan osaamista […]

Lue kirjoitus

Taru Vierimaa 19.5.2022

Uraohjaus Ammattiopisto Tavastiassa

Jatkuvan oppimisen hankkeessa kehitetään työikäisten ohjausta. Tulevat ja nykyiset opiskelijat tarvitsevat tukea omissa uravalinnoissaan. Missä kohdataan tulevia asiakkaita? Ammattiopiston Tavastian […]

Lue kirjoitus