Leipomoalan ammattitutkinto
| Oppisopimuskoulutuksen aloitus sovitaan tapauskohtaisesti.
Kondiittorikisälli
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet leipomossa, konditoriassa, pitopalvelussa tai sinulla on oma yritys, jonka kautta valmistat konditoriatuotteita ja haluat syventää osaamistasi alalla.
Kondiittorikisällin koulutus antaa vahvan ammattitaidon konditoriatuotteiden valmistukseen ja viimeistelyyn – käsityönä, laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti.
Voit suorittaa koko tutkinnon, jolloin koulutus alkaa 9.9.2025 ja päättyy 29.5.2026 tai voit valita suoritettavat tutkinnon osat oman osaamistarpeesi mukaan. Syksyllä 2025 alkaviin tutkinnon osiin hakuaika on 31.8.2025 mennessä ja keväällä alkavaan tutkinnon osaan 5.12.2025 mennessä.
Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti oppisopimuksella eli koulutukseen sisältyy oppimista omalla työpaikalla (tai omassa yrityksessä) sekä lähiopiskelua oppilaitoksessa ja etä/itsenäistä opiskelua.
Lähiopetus toteutetaan klo 15 – 19 seuraavina päivinä:
- 9.-10.9.2025 Orientaatio koulutukseen ja elintarviketurvallisuus
- 30.9.-1.10.2025 ja 28.-29.10.2025 Pikkuleivät ja kahvikakut
- 25.- 26.11.2025 ja 13.-14.1.2026 Jälkiruoat ja patisseriet
- 3.-4.2.2026 ja 3.-4.3.2026 Täytekakut, leivokset ja koristeet
- 24.-25.3.2026 ja 21.-22.4.2026 Voileipäkakut ja cocktailpalat
ePerusteet, valtakunnallinen
Tutkinnon osat
Elintarviketurvallisuuden hallinta (30 osp), ePerusteet, valtakunnallinen
Pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen (30 osp), ePerusteet, valtakunnallinen
Jälkiruokien ja patisserie-tuotteiden valmistaminen (30 osp), ePerusteet, valtakunnallinen
Täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen (30 osp), ePerusteet, valtakunnallinen
Voileipäkakkujen ja cocktailpalojen valmistaminen (30 osp), ePerusteet, valtakunnallinen
Kustannukset
Koulutus on oppisopimuksella maksutonta. Opiskelija hankkii itse tarvittavan työvaatetuksen ja -jalkineet.
Koulutuspaikka
Hattelmalantie 8, Hämeenlinna