Yleinen

Hiusalan opiskelijat huoltamassa ukrainalaisten hiuksia

19.5.2022

Ammattiopisto Tavastian hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat kävivät keskiviikkona 18.5. Hämeenlinnan Ukraina-keskuksessa leikkaamassa ja hoitamassa Ukrainasta sotaa paenneiden ihmisten hiuksia. Hyväntekeväisyystempauksessa oli mukana seitsemän opiskelijaa, ammatillinen ohjaaja sekä opettaja Maarit Metsälä. Vierailu Ukraina-keskukseen tehtiin keskuksen vapaaehtoistyöntekijä Marja Jenun aloitteesta.

– Päivän aikana leikattiin 23:n asiakkaan hiukset ja annettiin neuvoja hiusten sekä hiuspohjan hoitamisesta, kertoo Metsälä.

Vaikka Ukraina-keskuksen tilat eivät ergonomisesti olleet parhaat kampaajien ja partureiden työskentelyyn, oli päivä silti heille mukava ja mieleenpainuva kokemus.

– Opiskelijat tykkäsivät päivästä, koska kokivat sen tuovan myös itselle hyvää mieltä toisen auttamisen kautta. Lisäksi oli opettavaista saada tehdä erilaisten hiusten leikkauksia, kuvailee Metsälä.

Vaikeuskerrointa hiusten leikkauksiin toi yhteisen kielen puute, koska kaikki ukrainalaiset eivät puhu englantia.

– Paikalla oli onneksi tulkkeja, joita hyödynsimme tarpeen vaatiessa.

Ihan kaikki ajan varanneet asiakkaat eivät saapuneet paikalle, mutta jatkossa moni ukrainalainen osaa kääntyä Ammattiopisto Tavastian hiusalan palveluiden puoleen, jos tarvetta tulee.

Yhteistyökumppaneina hiustenhoitotapahtumassa olivat Ammattiopisto Tavastian ravitsemuspalvelut, Sim Finland Oy, Four Reasons sekä Kao Finland Oy. Ravitsemuspalvelut tarjosivat ukrainalaisille hedelmiä naposteltaviksi ja yritykset lahjoittivat tuotteita tapahtumaan.

Maarit Metsälän mukaan tapahtuma oli onnistunut ja jatkoa on tiedossa syksyllä, kun opiskelijoiden kesälomat ovat ohitse.

Sivua päivitetty 19.5.2022 kello 13.07

Uusimmat uutiset

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024