Yleinen

Tavastialaiset kohtasivat KoulutusParkissa

15.10.2021

Hämeenlinnassa on alkanut Linnan Kehityksen yritys- ja työelämämanageri Miia Raussin vetämällä verkostolla KoulutusParkki-tapahtumien sarja. Idea on esitellä verkostona jonkun alan koulutuksia niin, että kiinnostunut pääsee kuulemaan opiskelijoiden ja työelämän näkemyksiä sekä keskustelemaan alan opettajien, ohjaajien ja päälliköiden kanssa.

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 14.10., ja paikalle tuli yli 20 varasto- ja logistiikka-alan koulutuksesta kiinnostunutta. Ohjaamassa kiinnostuneita oli osaajia Tavastian lisäksi mm. Hämeen TE-toimistosta, Hämeenlinnan seudun kuntakokeilusta ja eri oppilaitoksista.

Miia Raussi haastattelemassa opiskelijoita ja työelämäedustajaa.

Tilaisuuden aluksi työelämäedustaja Ville Turkkinen Hämeen Mokia ry:stä kertoi urastaan ja työelämän toiveista logistiikka-alalle:

– Koulussa sä hankit itsellesi avaimen. Asenteella sä hankit yleisavaimen. Motivaatio on tärkeintä.

Tavastian opiskelija Hamza Alshaheen opiskelee logistiikka-alalla jo pitkällä. Hän on tehnyt tutkinnon osia ja suorittanut näyttöjä jo 6–7 työpaikalla. Näin hän on päässyt näkemään, miten erilaisia työtehtäviä ala tarjoaa.

– Jokaiselle löytyy tällä alalla jotain, mikä kiinnostaa. Minulle mahtava paikka on ollut Lidlin varasto, olen ollut siellä jo kahtena kesänä töissä.

Tavastiassa hiljattain logistiikka-alan opinnot aloittanut Petri Myötyri on ammatinvaihtaja, joka on työskennellyt aiemmin sosiaali- ja terveysalalla.

– Ala työllistää hyvin. Olen myös aina tykännyt ymmärtää, miten tavara liikkuu.

KoulutusParkki-tilaisuudessa sai infon jälkeen keskustella eri toimijoiden kanssa, koulutushakemuksiakin tehtiin. Erityisen suosittuja keskustelukumppaneita ja kysymyksiin vastaajia olivat opiskelijat – heillähän paras ja omakohtainen tieto opiskelusta on.

Riikka Lehto, Emma Saaranen ja Jari Lartama.

Mukana olivat myös koulutuspäällikkö Riikka Lehto ja hakevan toiminnan kehittäjä Emma Saaranen Ammattiopisto Tavastiasta sekä kasvupalveluiden asiantuntija Jari Lartama Hämeen TE-toimistosta, jotka korostivat tilaisuuden merkitystä verkostoitumisen näkökulmasta. Yhdessä tehden tutustutaan.

Seuraava KoulutusParkki-tilaisuus järjestetään 23.11. klo 14–17 Teknologiatiistain yhteydessä Ammattiopisto Tavastian kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristössä. Näin opinnoista kiinnostunut pääsee tapaamaan työnantajia sekä tutustumaan tiloihin, koneisiin ja laitteisiin, joilla teknisillä aloilla opiskellaan.

Teksti ja kuvat: Tiina Alhainen, jatkuvan oppimisen projektipäällikkö

Sivua päivitetty 15.10.2021 kello 10.18

Uusimmat uutiset

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024