Yleinen

Tavastiaan hopeaa Taitajista

29.5.2024

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina.

Työvaatteisiin pukeutunut opiskelija ja kaksi kokkivaatteisiin pukeutunutta opiskelijaa ohjaajiensa kanssa.
Henri Murtonen kilpaili logistiikassa ja Miika Mustonen ja Aleksi Saarinen kokkien parikilpailussa.

Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisissa lajeissa, jotka perustuvat kunkin alan työtehtäviin ja tutkintovaatimuksiin. Finaaleihin päästäkseen joutuu ensin selviytymään valtakunnallisesti pidettävistä semifinaaleista.

Tavastiasta Taitaja-finaaliin lähti kolme opiskelijaa. Miika Mustonen ja Aleksi Saarinen kilpailivat lajissa 502 (kokki, parikilpailu), ja Henri Murtonen osallistui lajin P5 (logistiikka) finaaliin.

Ennen finaalia kilpailijoiden piti suoriutua Taitaja-semifinaaleista, jotka järjestettiin tammi-helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. Finaaliin pääseminen ei ollut itsestäänselvyys, sillä semifinaaleihin ilmoittautui yli 1900 opiskelijaa 50 eri lajissa. Finaaliin pääsi pääsääntöisesti kahdeksan kilpailijaa kustakin lajista. Kilpailuihin valmistautumisessa auttoivat Murtosen valmentaja Janne Hakala ja Mustosen ja Saarisen valmentaja Riitta Grönqvist.

Tavastian kisakokoonpano matkusti finaaliin Kuopioon porukalla, ja paikan päällä heitä odotti hyvä ja tiivis kisatunnelma. Finaalissa kokkikilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella ja valmistaa kylmiä ja lämpimiä ruokia eri asiakasryhmille. Kolmipäiväisen kilpailun aikana kilpailijat kokkasivat ohjeistuksen mukaan kolmen ruokalajin menun ja hävikkiruokaa.

Logistiikassa kilpailijoiden piti puolestaan suorittaa kolme eri tehtäväkokonaisuutta, jotka käsittelivät työturvallisuutta, tavaran keräilyä ja lähettämistä, kuorman purkamista erilaisilla apuvälineillä sekä inventointia. Kaikille kilpailijoille annettiin työvälineet, joiden avulla heidän piti suorittaa tehtävät.

Eri lajeissa finalistien suoritukset arvosteli tuomaristo, joka koostui kunkin alan ammattilaisista. Suoritukset pisteytettiin CIS-pistelaskujärjestelmällä, jossa maksimisteet ovat 100 pistettä. Taitaja-kilpailussa arviointi perustuu kunkin ammatillisen perustutkinnon osaamisvaatimuksiin.

Finaalin voittajat julkistettiin gaalahenkisissä päättäjäisissä, joissa eri alojen ja ammattikoulujen kilpailijat ja matkaseurueet kokoontuivat yhteen. Pitkän jännityksen jälkeen selvisi, että finaalissa Henri Murtonen oli kerännyt 72.16 pistettä ja yltänyt tuloksellaan hopeasijalle. Mustonen ja Saarinen saivat kokkien sarjassa 60.42 pistettä, joka ei tällä kertaa riittänyt mitaleihin.

Onnea Henrille upeasta suorituksesta!

Henri Murtonen sai hopeaa Taitajista.

Tutustu tarkemmin Taitaja-kilpailun tuloksiin: Taitaja2024

Sivua päivitetty 29.5.2024 kello 13.34

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024