Yleinen

Naiset kulissien edessä

14.3.2024

Kevään aikana yhteistyössä toteutetun naisten teatterikurssin tavoitteena on muun muassa ohjata tunnetyöskentelyä naiseudesta ja naisten tunteista. Yhdistäviä tekijöitä naiseudessa eri kulttuuritausta riippumatta on paljon. Tavastian Tuva-ryhmän opiskelijat osallistuivat kurssille.

Kurssilaisina olevat, Tuva-ryhmien opiskelijat, ovat kurssin aikana käyneet katsomassa Hämeenlinnan Teatterissa Kysy siskoilta -näytelmän, joka oli monelle sykähdyttävä kokemus ja suurelle osalle ensimmäinen kerta kokea teatteriesitys katsojana. Ryhmän kokoontuessa vertaistuki on ollut merkittävässä roolissa käsiteltäessä vaikeitakin asioita. Naiset kertovat luottamuksesta, jota ovat saaneet tuntea ja he ovat kokemuksensa mukaan tulleet kuulluiksi ja ymmärretyiksi.  

”Oma ajatus tulee äänellä”. 

”Saan nauraa ja olen paljon iloinen, kosketus ymmärtää ”. 

Teatterikurssilaiset

Rohkeutta ja iloa

Kurssin aikana ryhmäläisten suomen kielen taito on vahvistunut ja rohkeus uuden kielen käyttöön on lisääntynyt huomattavasti. Naiset kertovat, kuinka omia tunteita uskalletaan nyt ilmaista näkyvämmin riemun ja epävarmuuden hetkissä, ja tämän kaltaisten kokemusten avulla suomalaiseen yhteiskuntaan juurtumisen koetaan vahvistuneen. 

Kurssin päätteeksi naiset saavat koota oman esityksen, joka esitetään teatterissa ja jossa naiset ovat itse pääroolissa kertomassa omia tarinoitaan. 

Hämeenlinnan Teatterin yleisötyöntekijä ja näyttelijä Sinikka Salminen sekä hanketyöntekijä Jenni Tokpanou Hämeen Setlementistä ovat olleet toteuttamassa tätä upeaa kurssia. Teatterikurssi on osana ammattiopisto Tavastian Oppien osallisuuteen -hanketta, joka on ESR-rahoituksella toteutettua toimintaa. 

” Minä kerron, että ensin surullinen, koska pelkäsin ja jännitin, sitten tulee rauhallinen”. 

” Istumme yhdessä lattialla ja tunnen sydämessä hyvää, onnea”. 

Teatterikurssilaiset

Teksti ja kuvat: Tuva-ryhmän opettajat Pia Paananen ja Susanna Aromaa 

” Fantastinen tunne, olemme hetkessä yhdessä”. Tavastian Tuva-ryhmäläiset saivat teatterikurssilta lisää rohkeutta käyttää suomen kieltä myös tunteiden ilmaisuun.

Sivua päivitetty 14.3.2024 kello 10.31

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024