Yleinen

Peruskoululaisten taidot testissä kädentaitokilpailussa

29.11.2023

Taitaja9 -paikalliskilpailu toi tällä viikolla 7.–9.-luokkalaisia Ammattiopisto Tavastian kampukselle. Kilpailun tarkoituksena on suoriutua eri ammattialojen järjestämistä tehtävärasteista, jotka vaativat kädentaitoja ja hoksaamista.

Kolme nuorta ratkomassa tehtävää pöydän ääressä. pöydällä on putkia ja kypäriä, ja nuoret yrittävät yhdistää putkia toisiinsa.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 80 Taitaja9-paikalliskilpailua ja 12 aluekilpailua. Ammattiopisto Tavastialla 28.–29.11. järjestettyyn paikalliskilpailuun ilmoittautui tänä vuonna yhteensä 87 joukkuetta Hämeenlinnasta, Parolasta, Turengista, Tervakoskelta ja Lammilta. Kisa käytiin kolmen hengen joukkueissa, jotka kiersivät tiistain ja keskiviikon aikana yhteensä 18 eri tehtäväpisteellä.

Taitaja9 on peruskoululaisille hauska ja erilainen tapa tutustua ammattialoihin. Ammattiopisto Tavastian eri osastot olivat järjestäneet kilpailuun tehtäviä, jotka liittyivät kuhunkin ammattialaan ja niissä tarvittavaan osaamiseen. Tehtävissä kilpailijat tarvitsivat päättelykykyä, kädentaitoja sekä luovuutta. Tehtävärasteilla mitattiin aikaa, jossa joukkueet suoriutuivat hyväksytysti tehtävästä, ja rastien suoritusnopeus ratkaisee jatkoon menijät.

Kilpailun viisi nopeinta joukkuetta pääsee jatkamaan Taitaja9 Hämeen aluekilpailuun, joka kilpaillaan Tavastiassa 8.2.2024. Aluekilpailuista alueen parhaat joukkueet pääsevät jatkamaan valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään keväällä Taitaja-tapahtuman yhteydessä. Taitaja on valtakunnallinen ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat mestaruudesta.

Lue lisää Taitaja9-kilpailusta: Taitaja9-kilpailu (skillsfinland.fi)

Mitä kaikkea Tavastian rasteilla tapahtui? Kuvat sen kertovat!

Sivua päivitetty 29.11.2023 kello 14.05

Uusimmat uutiset

Huoltajapalaute 2024

Vuosittaiseen huoltajapalautteeseen vastasi tänä keväänä 420 huoltajaa. Vastausprosentti oli 60. Palautteet ovat tärkeä keino toiminnan kehittämiseksi ja ne käydään tarkasti […]

Lue lisää

2.5.2024

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024