Yleinen

Peruskoululaisten taidot testissä kädentaitokilpailussa

29.11.2023

Taitaja9 -paikalliskilpailu toi tällä viikolla 7.–9.-luokkalaisia Ammattiopisto Tavastian kampukselle. Kilpailun tarkoituksena on suoriutua eri ammattialojen järjestämistä tehtävärasteista, jotka vaativat kädentaitoja ja hoksaamista.

Kolme nuorta ratkomassa tehtävää pöydän ääressä. pöydällä on putkia ja kypäriä, ja nuoret yrittävät yhdistää putkia toisiinsa.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 80 Taitaja9-paikalliskilpailua ja 12 aluekilpailua. Ammattiopisto Tavastialla 28.–29.11. järjestettyyn paikalliskilpailuun ilmoittautui tänä vuonna yhteensä 87 joukkuetta Hämeenlinnasta, Parolasta, Turengista, Tervakoskelta ja Lammilta. Kisa käytiin kolmen hengen joukkueissa, jotka kiersivät tiistain ja keskiviikon aikana yhteensä 18 eri tehtäväpisteellä.

Taitaja9 on peruskoululaisille hauska ja erilainen tapa tutustua ammattialoihin. Ammattiopisto Tavastian eri osastot olivat järjestäneet kilpailuun tehtäviä, jotka liittyivät kuhunkin ammattialaan ja niissä tarvittavaan osaamiseen. Tehtävissä kilpailijat tarvitsivat päättelykykyä, kädentaitoja sekä luovuutta. Tehtävärasteilla mitattiin aikaa, jossa joukkueet suoriutuivat hyväksytysti tehtävästä, ja rastien suoritusnopeus ratkaisee jatkoon menijät.

Kilpailun viisi nopeinta joukkuetta pääsee jatkamaan Taitaja9 Hämeen aluekilpailuun, joka kilpaillaan Tavastiassa 8.2.2024. Aluekilpailuista alueen parhaat joukkueet pääsevät jatkamaan valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään keväällä Taitaja-tapahtuman yhteydessä. Taitaja on valtakunnallinen ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat mestaruudesta.

Lue lisää Taitaja9-kilpailusta: Taitaja9-kilpailu (skillsfinland.fi)

Mitä kaikkea Tavastian rasteilla tapahtui? Kuvat sen kertovat!

Sivua päivitetty 29.11.2023 kello 14.05

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024