Yleinen

Peruskoululaisten taidot testissä kädentaitokilpailussa

29.11.2023

Taitaja9 -paikalliskilpailu toi tällä viikolla 7.–9.-luokkalaisia Ammattiopisto Tavastian kampukselle. Kilpailun tarkoituksena on suoriutua eri ammattialojen järjestämistä tehtävärasteista, jotka vaativat kädentaitoja ja hoksaamista.

Kolme nuorta ratkomassa tehtävää pöydän ääressä. pöydällä on putkia ja kypäriä, ja nuoret yrittävät yhdistää putkia toisiinsa.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 80 Taitaja9-paikalliskilpailua ja 12 aluekilpailua. Ammattiopisto Tavastialla 28.–29.11. järjestettyyn paikalliskilpailuun ilmoittautui tänä vuonna yhteensä 87 joukkuetta Hämeenlinnasta, Parolasta, Turengista, Tervakoskelta ja Lammilta. Kisa käytiin kolmen hengen joukkueissa, jotka kiersivät tiistain ja keskiviikon aikana yhteensä 18 eri tehtäväpisteellä.

Taitaja9 on peruskoululaisille hauska ja erilainen tapa tutustua ammattialoihin. Ammattiopisto Tavastian eri osastot olivat järjestäneet kilpailuun tehtäviä, jotka liittyivät kuhunkin ammattialaan ja niissä tarvittavaan osaamiseen. Tehtävissä kilpailijat tarvitsivat päättelykykyä, kädentaitoja sekä luovuutta. Tehtävärasteilla mitattiin aikaa, jossa joukkueet suoriutuivat hyväksytysti tehtävästä, ja rastien suoritusnopeus ratkaisee jatkoon menijät.

Kilpailun viisi nopeinta joukkuetta pääsee jatkamaan Taitaja9 Hämeen aluekilpailuun, joka kilpaillaan Tavastiassa 8.2.2024. Aluekilpailuista alueen parhaat joukkueet pääsevät jatkamaan valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään keväällä Taitaja-tapahtuman yhteydessä. Taitaja on valtakunnallinen ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat mestaruudesta.

Lue lisää Taitaja9-kilpailusta: Taitaja9-kilpailu (skillsfinland.fi)

Mitä kaikkea Tavastian rasteilla tapahtui? Kuvat sen kertovat!

Sivua päivitetty 29.11.2023 kello 14.05

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024