Yleinen

Tavastian Vapu NY on Suomen paras NY-yritys

19.4.2023

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoiden Vapu NY on tänään valittu Suomen parhaaksi perus- ja toisen asteen NY-yritykseksi Helsingissä pidetyssä Uskalla Yrittää -finaalissa.

Vapu NY:n muodostavat neljä Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijaa: Joseph Munyandamutsa, Hamid Amriyev, Eetu Hautala ja Joonas Muurimäki. Vapu NY on perustettu osana heidän opintojaan ja osallistumista Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan.

nuori yrittäjyys -kilpailun voittajat Vapu NY
Vapu NY edustamassa finaalitapahtumassa.

Vapu NY:n liikeideana on järjestää ikääntyneille ihmisille aktiviteetteja, joita voi tilata sovelluksen kautta. Asiakkaita voivat olla sekä yksin että palvelutaloissa asuvat. Nuorilla yrittäjillä on tarkoitus jatkaa yrityksen parissa, vaikka vuoden kestänyt yrittäjyysohjelma on pian päättymässä.

Sovelluksen on myös tarkoitus olla mahdollisimman helppokäyttöinen, jotta ikääntyneet pystyvät ja osaavat käyttää sitä. Sovellus aiotaan julkaista syksyn aikana.

Voittajat lavalla!

Suomen parhaana NY-yrityksenä vapulaiset pääsevät edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskilpailu GEN-E:ssa kesällä 2023. Kilpailu pidetään Istanbulissa Turkissa. Lisäksi voittajat saavat 500 euron rahapalkinnon.

Voittajat on valinnut liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka on tutustunut yritysten toimintaan tapahtuman aikana, ennakkoon tapahtuvissa haastatteluissa sekä ennakkotehtävien avulla. 

Tuomaristo arvioi NY-yrityksiä finaalissa seuraavien tietojen perusteella: 

  • Ennakkomateriaali (Pitch deck ja esittelyvideo)   
  • Tuomariston haastattelu (etätoteutuksella 12.4.) 
  • Yritysesittelyt (4 min esitys)  
  • Messutapahtuma (toiminta ja esittely ständeillä)  

Finaaliin päästäkseen piti myös ensin selvittää alueellinen semifinaali, joita pidettiin ympäri Suomen tammi-helmikuun aikana.

Paljon onnea Vapu NY:lle ja onnea myös opettajat Seija Kajaala ja Jarkko Savijoki!

Voittajien haastattelu tulossa lähiaikoina!

Sivua päivitetty 19.4.2023 kello 13.36

Uusimmat uutiset

Intohimona opiskelu

Iittalassa sijaitsevan Hyvän Olon Aitan yrittäjää Anu Talusta kuunnellessa alkaa hengästyttää. Kuusi tutkintoa opiskellut nainen haaveilee jo seuraavasta tutkinnosta, mutta […]

Lue lisää

24.5.2023

Tavastiassa syntyvät Rottien pyhimyksen asusteet ja Gymnaestradan esiintymisasut

Tavastian käsityöalan opiskelijoilla on ollut mielenkiintoinen kevät, kun tavanomaisten opintojen lisäksi on päästy asustamaan Hämeenlinnan Teatterin näyttelijöitä ja Hämeenlinnan Voimisteluseuran […]

Lue lisää

23.5.2023

Tavastian Neea Vainiolle voitto Taitaja-kilpailussa

Ammattiopisto Tavastian leipuri-kondiittoriopiskelija Neea Vainio on sijoittunut ensimmäiseksi Taitaja2023-kilpailussa leipuri-kondiittorien kilpailusarjassa. Paljon onnea Neea hienosta suorituksesta! Taitaja2023-finaalit järjestettiin toukokuun toisella […]

Lue lisää

11.5.2023