Yleinen

Tavastian Vapu NY on Suomen paras NY-yritys

19.4.2023

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoiden Vapu NY on tänään valittu Suomen parhaaksi perus- ja toisen asteen NY-yritykseksi Helsingissä pidetyssä Uskalla Yrittää -finaalissa.

Vapu NY:n muodostavat neljä Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijaa: Joseph Munyandamutsa, Hamid Amriyev, Eetu Hautala ja Joonas Muurimäki. Vapu NY on perustettu osana heidän opintojaan ja osallistumista Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan.

nuori yrittäjyys -kilpailun voittajat Vapu NY
Vapu NY edustamassa finaalitapahtumassa.

Vapu NY:n liikeideana on järjestää ikääntyneille ihmisille aktiviteetteja, joita voi tilata sovelluksen kautta. Asiakkaita voivat olla sekä yksin että palvelutaloissa asuvat. Nuorilla yrittäjillä on tarkoitus jatkaa yrityksen parissa, vaikka vuoden kestänyt yrittäjyysohjelma on pian päättymässä.

Sovelluksen on myös tarkoitus olla mahdollisimman helppokäyttöinen, jotta ikääntyneet pystyvät ja osaavat käyttää sitä. Sovellus aiotaan julkaista syksyn aikana.

Voittajat lavalla!

Suomen parhaana NY-yrityksenä vapulaiset pääsevät edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskilpailu GEN-E:ssa kesällä 2023. Kilpailu pidetään Istanbulissa Turkissa. Lisäksi voittajat saavat 500 euron rahapalkinnon.

Voittajat on valinnut liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka on tutustunut yritysten toimintaan tapahtuman aikana, ennakkoon tapahtuvissa haastatteluissa sekä ennakkotehtävien avulla. 

Tuomaristo arvioi NY-yrityksiä finaalissa seuraavien tietojen perusteella: 

  • Ennakkomateriaali (Pitch deck ja esittelyvideo)   
  • Tuomariston haastattelu (etätoteutuksella 12.4.) 
  • Yritysesittelyt (4 min esitys)  
  • Messutapahtuma (toiminta ja esittely ständeillä)  

Finaaliin päästäkseen piti myös ensin selvittää alueellinen semifinaali, joita pidettiin ympäri Suomen tammi-helmikuun aikana.

Paljon onnea Vapu NY:lle ja onnea myös opettajat Seija Kajaala ja Jarkko Savijoki!

Voittajien haastattelu tulossa lähiaikoina!

Sivua päivitetty 19.4.2023 kello 13.36

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024