Yleinen

Tavastian Vapu NY on Suomen paras NY-yritys

19.4.2023

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoiden Vapu NY on tänään valittu Suomen parhaaksi perus- ja toisen asteen NY-yritykseksi Helsingissä pidetyssä Uskalla Yrittää -finaalissa.

Vapu NY:n muodostavat neljä Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijaa: Joseph Munyandamutsa, Hamid Amriyev, Eetu Hautala ja Joonas Muurimäki. Vapu NY on perustettu osana heidän opintojaan ja osallistumista Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan.

nuori yrittäjyys -kilpailun voittajat Vapu NY
Vapu NY edustamassa finaalitapahtumassa.

Vapu NY:n liikeideana on järjestää ikääntyneille ihmisille aktiviteetteja, joita voi tilata sovelluksen kautta. Asiakkaita voivat olla sekä yksin että palvelutaloissa asuvat. Nuorilla yrittäjillä on tarkoitus jatkaa yrityksen parissa, vaikka vuoden kestänyt yrittäjyysohjelma on pian päättymässä.

Sovelluksen on myös tarkoitus olla mahdollisimman helppokäyttöinen, jotta ikääntyneet pystyvät ja osaavat käyttää sitä. Sovellus aiotaan julkaista syksyn aikana.

Voittajat lavalla!

Suomen parhaana NY-yrityksenä vapulaiset pääsevät edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskilpailu GEN-E:ssa kesällä 2023. Kilpailu pidetään Istanbulissa Turkissa. Lisäksi voittajat saavat 500 euron rahapalkinnon.

Voittajat on valinnut liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka on tutustunut yritysten toimintaan tapahtuman aikana, ennakkoon tapahtuvissa haastatteluissa sekä ennakkotehtävien avulla. 

Tuomaristo arvioi NY-yrityksiä finaalissa seuraavien tietojen perusteella: 

  • Ennakkomateriaali (Pitch deck ja esittelyvideo)   
  • Tuomariston haastattelu (etätoteutuksella 12.4.) 
  • Yritysesittelyt (4 min esitys)  
  • Messutapahtuma (toiminta ja esittely ständeillä)  

Finaaliin päästäkseen piti myös ensin selvittää alueellinen semifinaali, joita pidettiin ympäri Suomen tammi-helmikuun aikana.

Paljon onnea Vapu NY:lle ja onnea myös opettajat Seija Kajaala ja Jarkko Savijoki!

Voittajien haastattelu tulossa lähiaikoina!

Sivua päivitetty 19.4.2023 kello 13.36

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut/valmistuu 6.4–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024

Huoltajapalaute 2024

Vuosittaiseen huoltajapalautteeseen vastasi tänä keväänä 420 huoltajaa. Vastausprosentti oli 60. Palautteet ovat tärkeä keino toiminnan kehittämiseksi ja ne käydään tarkasti […]

Lue lisää

2.5.2024

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024