Yleinen

Tavastian Vapu NY on Suomen paras NY-yritys

19.4.2023

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoiden Vapu NY on tänään valittu Suomen parhaaksi perus- ja toisen asteen NY-yritykseksi Helsingissä pidetyssä Uskalla Yrittää -finaalissa.

Vapu NY:n muodostavat neljä Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijaa: Joseph Munyandamutsa, Hamid Amriyev, Eetu Hautala ja Joonas Muurimäki. Vapu NY on perustettu osana heidän opintojaan ja osallistumista Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan.

nuori yrittäjyys -kilpailun voittajat Vapu NY
Vapu NY edustamassa finaalitapahtumassa.

Vapu NY:n liikeideana on järjestää ikääntyneille ihmisille aktiviteetteja, joita voi tilata sovelluksen kautta. Asiakkaita voivat olla sekä yksin että palvelutaloissa asuvat. Nuorilla yrittäjillä on tarkoitus jatkaa yrityksen parissa, vaikka vuoden kestänyt yrittäjyysohjelma on pian päättymässä.

Sovelluksen on myös tarkoitus olla mahdollisimman helppokäyttöinen, jotta ikääntyneet pystyvät ja osaavat käyttää sitä. Sovellus aiotaan julkaista syksyn aikana.

Voittajat lavalla!

Suomen parhaana NY-yrityksenä vapulaiset pääsevät edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskilpailu GEN-E:ssa kesällä 2023. Kilpailu pidetään Istanbulissa Turkissa. Lisäksi voittajat saavat 500 euron rahapalkinnon.

Voittajat on valinnut liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, joka on tutustunut yritysten toimintaan tapahtuman aikana, ennakkoon tapahtuvissa haastatteluissa sekä ennakkotehtävien avulla. 

Tuomaristo arvioi NY-yrityksiä finaalissa seuraavien tietojen perusteella: 

  • Ennakkomateriaali (Pitch deck ja esittelyvideo)   
  • Tuomariston haastattelu (etätoteutuksella 12.4.) 
  • Yritysesittelyt (4 min esitys)  
  • Messutapahtuma (toiminta ja esittely ständeillä)  

Finaaliin päästäkseen piti myös ensin selvittää alueellinen semifinaali, joita pidettiin ympäri Suomen tammi-helmikuun aikana.

Paljon onnea Vapu NY:lle ja onnea myös opettajat Seija Kajaala ja Jarkko Savijoki!

Voittajien haastattelu tulossa lähiaikoina!

Sivua päivitetty 19.4.2023 kello 13.36

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023