Yleinen

Tv-ohjelma ja työharjoittelu Ranskassa – leipuri-kondiittoriopiskelijat Neea ja Emily vauhdissa

22.2.2023

Tavastian kolmannen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijat Neea Vainio ja Emily Thompson ovat mukana Nelosen uudessa Mestarileipurit-ohjelmassa. Ohjelma alkaa maaliskuun lopulla, ja nyt nuoret naiset taiteilevat sanojensa kanssa, jotta eivät vahingossa tule kertoneeksi, kuinka heille ohjelmassa käy.

Neea Vainion ja Emily Thompsonin päätös hakea Mestarileipurit-kilpailuun syntyi hetken mielijohteesta.

– Minä selasin netistä erilaisia ohjelmia, joihin voisi hakea ja huomasin tämän. Kysyin Emilyltä että haetaanko ja hän vastasi joo, miksei, Neea kertoo.

– Siinä vaiheessa kun Neea sanoi, että huomenna täytetään sitten hakulomake, jouduin kysymään, että oletko tosissasi. Siihen saakka luulin, että hän vitsailee, Emily nauraa.

Kaverukset kisaamassa

Neea ja Emily ovat tutustuneet toisiinsa Tavastiassa opintojen alkaessa syksyllä 2020. Parhaiden kaverusten on helppo toimia yhdessä, eikä Mestarileipureiden ennakkotehtävänä ollut kakunleivontakaan tuottanut heille vaikeuksia, vaan tehtävä oli ”sopivan vaikea ja kiva suorittaa”. Valmiista kakusta lähetettiin kuvat tuotannolle, ja siitä noin kuukauden päästä he saivat tietää olevansa mukana tv-ohjelmassa.

Emily ja Neea sateenvarjojen alla
Emily Thompson ja Neea Vainio tv-ohjelman kuvausten aikaan.

Mestarileipureiden jaksot kuvattiin tammikuussa. Sitä, kuinka kauan kuvaukset yhteensä kestivät, Neea ja Emily eivät voi paljastaa, koska se tietysti riippuu siitä, miten pitkälle kilpailussa pääsee. Välillä joutuukin pitämään kielen keskellä suuta, jotta ei tule paljastaneeksi liikaa.

– Joudutte katsomaan ohjelman telkkarista, jotta näette, kuinka meille käy, he virnuilevat.

Kuvausten aikainen poissaolo opinnoista ei tuottanut kaksikolle hankaluuksia.

– Meillä sattui juuri kuvausten aikaan olemaan luovan leivonnan kurssi, joten saimme ohjelmasta hyväksilukuja opintoihin, Emily sanoo.

Ohjelmassa keskitytään nimenomaan makeaan leivontaan, ja ”kilpailussa laatu korvaa määrän, ja leivontaan hurahtaneiden kilpailijoiden luovuudelle annetaan tilaa”. Mestarileipureiden tuomaristossa istuu kolme mummoa ja ohjelmaa juontaa Antti Holma.

Taitajat ja Ranskan reissu

Kokemuksena kilpailu oli Neean ja Emilyn mielestä hieno ja antoi uusia kavereita ja osaamista.

– Meillä on muiden kisaajien kanssa yhteinen ryhmä, jossa pidetään yhteyttä, ja kahden muun kilpailijan kanssa olemme enemmänkin tekemisissä edelleen.

Kaksikosta Emily ei tunnusta olevansa yhtään kilpailuhenkinen, mutta Neea taas on sitäkin enemmän. Siitä kertoo myös se, että tänä keväänä Neea on jo toista vuotta peräkkäin Taitaja-kilpailun finaalissa. Finaali pidetään toukokuussa Espoossa, mutta finaalille ei ole vielä aikaa uhrata ajatuksia, sillä heti talviloman jälkeen Neea ja Emily suuntaavat Ranskaan, jossa heillä on kuukauden kestävä työharjoittelujakso.

– Menemme Le Mansin kaupunkiin, jossa meille on hankittu harjoittelupaikat paikallisesta leipomosta.

Tavastiasta matkaan lähtee Neean ja Emilyn lisäksi yksi muukin leipuri-kondiittoriopiskelija ja kaksi kokkiopiskelijaa. Majoitus koko porukalle on yhteisessä Airbnb-asunnossa. Emily ja Neea odottavat Ranskan reissua innolla, sillä molemmilla on haaveena joskus työskennellä ulkomailla.

– Tavoitteena on työnteon lisäksi ehtiä käymään ainakin Pariisissa!

Kesätyöt sekä Emily että Neea aikovat hoitaa 4H-yrittäjinä työllistäen itse itsensä. Aikomuksena on tehdä tilausleivontaa sekä välillä pitää myös pop up -kahviloita. Kiireinen kevät ja kesä siis edessä!

Mestarileipurit-ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa 28.3.

Sivua päivitetty 22.2.2023 kello 10.17

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024