Yleinen

Ammattiopistossa tapahtuu – syksyn kohokohtia ja ennakkotietoa tulevasta

30.11.2022

Ammattiopisto Tavastiassa on syksyn mittaan järjestetty useita erilaisia tutustumispäiviä niin sisäisesti kuin avoimestikin. Parhaillaan kampusalueella viilettävät alueen ysiluokkalaiset Taitaja9-kilpailujen merkeissä. Keväällä tulossa on työikäisten ohjauspäivä sekä yhteishakuun liittyviä esittelytapahtumia ysiluokkalaisille.

Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin avoimet ovet -tapahtuma 31.10.2022. Tapahtumaa toteuttamassa olivat kaikki ammattiopiston osastot, ja tapahtuman aikana pääsi tutustumaan tiloihin, henkilökuntaan, opiskelijoihin ja koulutustarjontaan. Tiloihimme ja toimintaamme kävi tutustumassa opiskelijoidemme kotiväkeä, yhteistyökumppaneitamme ja muita toiminnastamme kiinnostuneita.

Syksyn aikana olemme toteuttaneet myös monenlaisia tutustumispäiviä. Sisäiset tutustumispäivät on suunnattu tutkintokoulutukseen valmentavassa TUVA-koulutuksessa, aikuisten perusopetuksessa ja kotoutumiskoulutuksessa opiskeleville opiskelijoillemme. Näissä joka kuukausi osastoilla toteutettavissa päivissä opiskelijat ovat päässeet tutustumaan eri koulutuksiimme osallistumalla alan opiskelijaryhmän mukana opetukseen päivän ajan.

Samanlaisia tutustumispäiviä olemme järjestäneet myös Hämeenlinnan ja Parolan peruskoulujen JOPO-luokkien oppilaille. Sisäisten tutustujien ja JOPO-oppilaiden tutustumispäivät jatkuvat keväällä yhteishakuun saakka.

Alueemme peruskoulujen 9.-luokkalaisille tarjottiin alakohtaisia tutustumisia marraskuun alkupuolella. Alakohtaisiin tutustumisiin osallistui kahden päivän aikana noin 170 oppilasta seitsemästä eri peruskoulusta.

Teknologiatiistain tunnelmia.

Teknologiatiistai kokosi Tavastian kampusalueelle näytille Hämeenlinnan alueen suurimpia teknologia-alan työnantajia ja alan koulutuksen esittelyä. Teknologiatiistai on valtakunnallinen Teknologiateollisuuden järjestämä tapahtuma, johon Tavastia on ottanut osaa jo useana vuonna.

Taitaja9 mittaa kädentaitoja

Taitaja9-kilpailut kokoavat 29.–30.11.2022 Tavastiaan 51 joukkuetta (153 oppilasta) eri yläkouluista Hämeenlinnasta, Hattulasta, Tervakoskelta ja Turengista. Taitaja9:ssä 7.–9.-luokkalaisten muodostamat kolmen oppilaan joukkueet kilpailevat hyväntuulisessa ja toiminnallisessa kädentaitokilpailussa. Tänä vuonna kilpailu on kaksiosainen.

Ensimmäisessä vaiheessa joukkueet kilpailevat Skills Finland ry:n kehittämässä pakopelissä, jonka jokainen joukkue pelaa omassa koulussaan. Toisessa vaiheessa joukkueet tulevat Ammattiopisto Tavastiaan kilpailemaan eri ammatteihin liittyvien pulmien ratkaisussa. Tänä vuonna meillä on kilpailussa 15 tehtävää.

Kummankin vaiheen tehtäviin kulunut aika lasketaan yhteen ja viisi nopeinta joukkuetta pääsee aluekilpailuun, joka toteutetaan Hyriassa 9.2.2023. Aluekilpailussa kilpailevat Hämeenlinnan, Lahden, Riihimäen ja Forssan paikalliskilpailuiden parhaimmat joukkueet (16 joukkuetta) alueen paremmuudesta.

Aluekilpailun kolme parasta joukkuetta jatkaa valtakunnalliseen finaaliin, joka toteutetaan toukokuussa 2023 Espoossa Taitaja 2023 -kilpailun yhteydessä. Finaalissa on mukana 36 joukkuetta ympäri Suomea.

Keväällä tulevia tapahtumia

Keväällä toteutamme Ammattiopisto Tavastian esittelyillan 7.2.2023 kello 16–18 (Hattelmalantie 8, A-rakennus) ja etänä pidettävän Ammattiopisto Tavastian yhteishakuinfon (Teams) 15.2.2023 kello 17–18. Lisäksi peruskoulun yhdeksäsluokkaisten on mahdollista tulla vielä tutustumaan koulutuksiimme ennen yhteishakua viikolla 7. Tähän ilmoittaudutaan oman yläkoulun oppilaanohjaajan kautta.

Kahdeksasluokkaisille toteutetaan jo perinteeksi muodostuneet Kasirastit huhtikuussa viikolla 16.

Työikäisille tarkoitettu ohjaustapahtumakin on tulossa jälleen keväällä ja se toteutetaan 30.3.2023 kello 14–16. Tapahtuma on tarkoitettu aikuisille, jotka pohtivat opiskelemista uudelle alalle, nykyisen osaamisensa päivittämistä tai työssä tarvittavan uuden osaamisen hankkimista.

Sivua päivitetty 1.12.2022 kello 14.28

Uusimmat uutiset

Vaatetusalan JOTPA-koulutukset nyt haussa

Ammattiopisto Tavastian ja Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yhteistyönä on koottu työelämälähtöinen vaatetus- ja muotialan kohderyhmälle soveltuva opintotarjotin, josta osallistuja voi valita uratavoitteidensa mukaisen […]

Lue lisää

5.6.2023

Kesäajan 2023 aukiolot ja yhteystiedot

Tavastian Ohjauspiste Ohjauspiste Hattelmalantien kampusalueen A-rakennuksessa auttaa ja palvelee kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ohjauspiste on avoinna kesällä ma–to klo 9–15 ja […]

Lue lisää

5.6.2023

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.4.–2.6.2023 välisenä aikana yhteensä 265 opiskelijaa. Heistä 14 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

2.6.2023