Yleinen

Hämeenlinna toivottaa filippiiniläiset hoitajat tervetulleiksi   

8.11.2022

Kanta-Hämeeseen tulee ikäihmisten palveluihin ja vammaisten asumispalveluihin yhteensä 30 työntekijää Filippiineiltä. He sijoittuvat hoiva-avustajan tehtäviin eri yksiköihin Hämeenlinnassa ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä.   

Forssaan ja Hämeenlinnaan loppuvuonna töihin saapuville filippiiniläisille hoitajille järjestetään koulutusta Ammattiopisto Tavastiassa ja Forssan ammatti-instituutissa. He opiskelevat lähihoitajiksi oppisopimuskoulutuksella ja suorittavat suomen kielen opintoja.  

Filippiiniläiset sairaanhoitajat aloittivat lähihoitajaopinnot maanantaina 7.11. Ammattiopisto Tavastiassa.  

– Hieno ja innokas ryhmä saapui meille opiskelemaan. Kaksi ensimmäistä päivää tutustumme toisiimme ja oppimisympäristöön. Opiskelijoille tehdään myös osaamiskartoitusta. He saapuivat Suomeen viime viikolla ja kävivät tutustumassa työpaikkoihinsa, joissa aloittavat työt keskiviikkona, kertoo koulutuspäällikkö Pirjo Saarela Ammattiopisto Tavastiasta. 

Filippiiniläisillä työntekijöillä on jo entuudestaan sairaanhoitajan koulutus kotimaastaan. Jatkossa Oma Hämeen tavoitteena on tarjota heille mahdollisuus tehdä lähtömaassa suoritetun koulutuksen mukaisia työtehtäviä.  

– Tulevaisuudessa heille halutaan tarjota mahdollisuus päivittää tutkintonsa ja työskennellä sairaanhoitajina. Se vaatii kuitenkin vielä selvittelyä ja päätöksentekoa myös kansallisella tasolla, selventää Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten palvelujen vs. johtaja Anne Tuominen. 

Hoito- ja hoivatyössä vallitsee kasvava työvoimapula. Syinä henkilöstövajeeseen ovat mm. väestön ikääntyminen, henkilöstön eläköityminen ja lakiin kirjatut hoitajamitoitukset. Samaan aikaan sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin hakeutuu yhä vähemmän opiskelijoita. Uusia rekrytointikeinoja tarvitaan, ja yksi niistä on kansainvälinen rekrytointi. Sitä on toteutettu Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.  

Kanta-Hämeessä rekrytointi toteutetaan yhteistyössä Sarastia Rekryn kanssa. Rekrytointiprosessin hoitaa Henkilöstöpalvelu Silkkitie Oy.  

Lisätietoja:  
Hämeenlinnan kaupunki, ikäihmisten palvelujen vs. johtaja Anne Tuominen, anne.tuominen@hameenlinna.fi, puh.  040 749 3834 
Ammattiopisto Tavastia, koulutuspäällikkö Pirjo Saarela, pirjo.saarela@kktavastia.fi, puh. 050 434 7015 

Sivua päivitetty 8.11.2022 kello 08.45

Uusimmat uutiset

Tavastia tekee työtä yhdenvertaisuuden eteen

Tavastiassa selvitettiin opiskelijoiden ja henkilöstön kokemuksia yhdenvertaisuuden nykytilasta. – Haluamme olla oppilaitos, jossa opiskelijat ja henkilöstö kokevat olonsa turvalliseksi ja […]

Lue lisää

14.3.2024

Naiset kulissien edessä

Kevään aikana yhteistyössä toteutetun naisten teatterikurssin tavoitteena on muun muassa ohjata tunnetyöskentelyä naiseudesta ja naisten tunteista. Yhdistäviä tekijöitä naiseudessa eri […]

Lue lisää

14.3.2024

Tavastia rasismia vastaan

Ammattiopisto Tavastiassa vietetään rasismin vastaista viikkoa viikolla 12, eli 18.–24.3.2024. Edistämme yhdenvertaisuutta, haastamme itseämme ja toisiamme tunnistamaan rasismia ja löytämään […]

Lue lisää

13.3.2024