Yleinen

Tavastiassa juhlitaan käsityöntekijöiden suojelupyhimystä

26.10.2022

Pyhän Katariinan päivää vietetään torstaina 24.11.2022. Pyhä Katariina on käsityöntekijöiden, kuten modistien, ompelijoiden ja suutareiden, mutta myös naimattomien naisten, suojelupyhimys.

Käsityöalojen Kätevä-koulutus Tavastia juhlistaa päivää tapahtumalla, johon kuuluu pukeutumiskilpailu sekä opiskelijoiden töiden ja työtapojen esittelyä avoimien ovien hengessä.

Tapahtumapaikkana 24.11. kello 14–19 on Tavastian kampusalueen rakennukset: suutareiden tilat E-rakennuksessa, ompelijoiden, modistien ja kutojien tilat B-rakennuksessa sekä verhoilijoiden tilat H-rakennuksessa. Päivän aikana on mahdollisuus osallistua muun muassa näyttelyihin ja työpajoihin.

Taideteollisuusalan ammattitutkintoa käsityöntekijää opiskelevat tekevät tapahtuman opastusta näyttötyönä ja toimivat oppaina eri rakennusten välillä.

Tule tutustumaan käsityöammatteihin ja alan koulutukseen!

Pyhän Katariinan värit ovat keltainen ja vihreä

Pyhä Katariina eli 300-luvulla eikä koskaan suostunut menemään naimisiin, koska ei löytänyt vertaistaan kumppania. Pyhä Katariina oli tunnettu viisaudestaan ja oppineisuudestaan. Hän kuoli marttyyrina, koska ei suostunut kääntymään kristinuskoon. Pyhää Katariinaa kuvastavat värit vihreä (viisaus) ja keltainen (uskollisuus).

Maailmalla Pyhän Katariinan päivää juhlitaan pukeutumalla näyttävästi ja kokoontumalla yhteen tai osallistumalla kulkueeseen. Aikoinaan yli 25-vuotiaita naimattomia naisia kutsuttiin Katariinattariksi ja he menivät pukeutuneita Pyhän Katariinan patsaalle pyytämään apua puolison löytämiseksi.

Kätevän järjestämän leikkimielisen pukeutumiskilpailun teemana on ”jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua”. Käteväläiset palkitsevat näyttävästi pukeutuneita diplomeilla ja elokuvalipuilla.

Tervetuloa viettämään Pyhän Katariinan päivää ja tutustumaan Tavastian käsityöalojen koulutuksiin!

Sivua päivitetty 26.10.2022 kello 09.08

Uusimmat uutiset

Peruskoululaisten taidot testissä kädentaitokilpailussa

Taitaja9 -paikalliskilpailu toi tällä viikolla 7.–9.-luokkalaisia Ammattiopisto Tavastian kampukselle. Kilpailun tarkoituksena on suoriutua eri ammattialojen järjestämistä tehtävärasteista, jotka vaativat kädentaitoja […]

Lue lisää

29.11.2023

Suositut tähdet tutustuivat Hämeenlinnan opiskelumahdollisuuksiin

Boheemi ja TurunPug kävivät Hämeenlinnassa tutustumassa paikallisiin opiskelu- ja työmahdollisuuksiin. Lokakuussa suosittu tubettaja Boheemi eli Max Blomfelt ja striimaaja TurunPug […]

Lue lisää

16.11.2023

Käsityö- ja verhoilualan yrittäjille tarjolla kierrätysmateriaalia

Tervetuloa avoimien ovien päivään 21.11. klo 15-18! Tänä vuonna tarjoamme myös käsityö- ja verhoilualan yrittäjille mahdollisuuden testata kierrätysmateriaaleja. Tänä vuonna tutustumisen […]

Lue lisää

10.11.2023