Yleinen

Tavastiassa juhlitaan käsityöntekijöiden suojelupyhimystä

26.10.2022

Pyhän Katariinan päivää vietetään torstaina 24.11.2022. Pyhä Katariina on käsityöntekijöiden, kuten modistien, ompelijoiden ja suutareiden, mutta myös naimattomien naisten, suojelupyhimys.

Käsityöalojen Kätevä-koulutus Tavastia juhlistaa päivää tapahtumalla, johon kuuluu pukeutumiskilpailu sekä opiskelijoiden töiden ja työtapojen esittelyä avoimien ovien hengessä.

Tapahtumapaikkana 24.11. kello 14–19 on Tavastian kampusalueen rakennukset: suutareiden tilat E-rakennuksessa, ompelijoiden, modistien ja kutojien tilat B-rakennuksessa sekä verhoilijoiden tilat H-rakennuksessa. Päivän aikana on mahdollisuus osallistua muun muassa näyttelyihin ja työpajoihin.

Taideteollisuusalan ammattitutkintoa käsityöntekijää opiskelevat tekevät tapahtuman opastusta näyttötyönä ja toimivat oppaina eri rakennusten välillä.

Tule tutustumaan käsityöammatteihin ja alan koulutukseen!

Pyhän Katariinan värit ovat keltainen ja vihreä

Pyhä Katariina eli 300-luvulla eikä koskaan suostunut menemään naimisiin, koska ei löytänyt vertaistaan kumppania. Pyhä Katariina oli tunnettu viisaudestaan ja oppineisuudestaan. Hän kuoli marttyyrina, koska ei suostunut kääntymään kristinuskoon. Pyhää Katariinaa kuvastavat värit vihreä (viisaus) ja keltainen (uskollisuus).

Maailmalla Pyhän Katariinan päivää juhlitaan pukeutumalla näyttävästi ja kokoontumalla yhteen tai osallistumalla kulkueeseen. Aikoinaan yli 25-vuotiaita naimattomia naisia kutsuttiin Katariinattariksi ja he menivät pukeutuneita Pyhän Katariinan patsaalle pyytämään apua puolison löytämiseksi.

Kätevän järjestämän leikkimielisen pukeutumiskilpailun teemana on ”jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua”. Käteväläiset palkitsevat näyttävästi pukeutuneita diplomeilla ja elokuvalipuilla.

Tervetuloa viettämään Pyhän Katariinan päivää ja tutustumaan Tavastian käsityöalojen koulutuksiin!

Sivua päivitetty 26.10.2022 kello 09.08

Uusimmat uutiset

Tavastian lasialan koulutus juhlistaa 30-vuotista taivaltaan

Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutus on toiminut tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden valokuvanäyttely on esillä Nuutajärven lasikylässä, Urjalassa, koko kesän 2023. […]

Lue lisää

6.6.2023

Vaatetusalan JOTPA-koulutukset nyt haussa

Ammattiopisto Tavastian ja Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yhteistyönä on koottu työelämälähtöinen vaatetus- ja muotialan kohderyhmälle soveltuva opintotarjotin, josta osallistuja voi valita uratavoitteidensa mukaisen […]

Lue lisää

5.6.2023

Kesäajan 2023 aukiolot ja yhteystiedot

Tavastian Ohjauspiste Ohjauspiste Hattelmalantien kampusalueen A-rakennuksessa auttaa ja palvelee kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ohjauspiste on avoinna kesällä ma–to klo 9–15 ja […]

Lue lisää

5.6.2023