Yleinen

Työpaikkakysely: Ammattiopisto Tavastian yhteistyö työelämän kanssa sujuu hyvin

10.10.2022

Valtakunnallinen työpaikkakysely on osa ammatillisten oppilaitosten työelämäpalautetta. Työpaikkakysely tehdään kaksi kertaa vuodessa niille työelämän yhteyshenkilöille, jotka allekirjoittavat opiskelijoiden työpaikalla järjestettävän koulutuksen koulutus- ja oppisopimukset. Työpaikkakysely käsittelee työelämän ja oppilaitoksen yhteistyötä. Toinen työelämäpalaute koskee työpaikkaohjaajia ja se keskittyy opiskelijoiden työelämäjaksoihin.

Ammattiopiston työpaikkakyselyyn ajalla 1.7.2021–30.6.2022 vastasi yhteensä 451 henkilöä. Kiitos kaikille vastaajille! Vastausprosentti oli 34, kun se valtakunnallisesti oli 24 prosenttia. Tavastian vastausprosentti verrattuna valtakunnalliseen kertoo työelämän hyvästä sitoutumisesta yhteistyöhön.

Ammattiopisto Tavastian saama työpaikkakyselyn palautteiden keskiarvo oli 4,2/5,0, ja se on kymmenyksen parempi kuin valtakunnallinen (4,1/5,0). Kyselyn 10 väitteestä mikään Tavastian saamasta palautteesta ei ollut keskiarvoltaan huonompi kuin valtakunnallinen. Suurimmat erot (kaksi kymmenystä) verrattuna valtakunnalliseen olivat väitteissä:

  • yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujuvaa
  • oppilaitos tiedottaa hyvin ammatilliseen koulutukseen liittyvistä yhteistyön mahdollisuuksista
  • oppilaitoksella on kyky kehittää toimintaansa saamansa palautteen perusteella.

Tyytyväisimpiä työelämän yhteyshenkilöt olivat kyselyn perusteella seuraaviin väitteisiin:

  • yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujuvaa (4,5)
  • olemme tyytyväisiä oppilaitoksen tapaan hoitaa oppisopimusten ja koulutussopimusten laadintaan liittyvät käytännön asiat (4,4)
  • olemme tyytyväisiä oppilaitoksen toimintaan järjestää työelämässä oppimista (4,3)
  • voimme suositella oppisopimus- ja koulutussopimusyhteistyötä oppilaitoksen kanssa (4,3)
  • voisimme rekrytointitilanteessa palkata tästä oppilaitoksesta valmistuneita opiskelijoita (4,3).

Eniten kehittämistä Tavastiassa ja valtakunnallisesti on väitteessä:

  • oppilaitos tarjoaa mahdollisuutta ennakoida työpaikkamme osaamisen kehittämistarpeita ja sen avulla kehittää toimintaamme (3,6).

Palautteen saaminen on meille tärkeää. Saimme myös ilahduttavan paljon sanallista palautetta. Tutustumme saamaamme palautteeseen koko ammattiopiston osalta ja myös osasto-/tutkintotasolla sekä kehitämme toimintaamme sen perusteella.

Valtakunnallinen palaute löytyy osoitteesta vipunen.fi.

Sivua päivitetty 10.10.2022 kello 11.28

Uusimmat uutiset

Taitajien finaalit kisataan toukokuussa Kuopiossa

Tiukat Taitaja ammattitaidon SM-kilpailun semifinaalit ovat takana ja kaikki Tavastian opiskelijat suoriutuivat tehtävistään hienosti. Semifinaalit järjestettiin tammi–helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. […]

Lue lisää

20.2.2024

Sisälogistiikan koulutustavat tekivät vaikutuksen vieraisiin

Tavastian sisälogistiikan koulutuksessa Turengissa vieraili tärkeitä alan ammattilaisia toteamassa, että logistiikan koulutus on hyvissä käsissä. Transval, Posti Groupin tytäryhtiö, on […]

Lue lisää

15.2.2024

Logistiikka-alan koulutus maahanmuuttaneille voi olla startti töihin tai alan opintoihin

Ammattiopisto Tavastian Turengin toimipisteessä käynnistyi maahanmuuttaneille suunnattu logistiikka-alan koulutus viime vuoden lopulla. Kolme kuukautta kestävän työvoimakoulutuksen aloitti 27 opiskelijaa, joista […]

Lue lisää

25.1.2024