Yleinen

Työpaikkakysely: Ammattiopisto Tavastian yhteistyö työelämän kanssa sujuu hyvin

10.10.2022

Valtakunnallinen työpaikkakysely on osa ammatillisten oppilaitosten työelämäpalautetta. Työpaikkakysely tehdään kaksi kertaa vuodessa niille työelämän yhteyshenkilöille, jotka allekirjoittavat opiskelijoiden työpaikalla järjestettävän koulutuksen koulutus- ja oppisopimukset. Työpaikkakysely käsittelee työelämän ja oppilaitoksen yhteistyötä. Toinen työelämäpalaute koskee työpaikkaohjaajia ja se keskittyy opiskelijoiden työelämäjaksoihin.

Ammattiopiston työpaikkakyselyyn ajalla 1.7.2021–30.6.2022 vastasi yhteensä 451 henkilöä. Kiitos kaikille vastaajille! Vastausprosentti oli 34, kun se valtakunnallisesti oli 24 prosenttia. Tavastian vastausprosentti verrattuna valtakunnalliseen kertoo työelämän hyvästä sitoutumisesta yhteistyöhön.

Ammattiopisto Tavastian saama työpaikkakyselyn palautteiden keskiarvo oli 4,2/5,0, ja se on kymmenyksen parempi kuin valtakunnallinen (4,1/5,0). Kyselyn 10 väitteestä mikään Tavastian saamasta palautteesta ei ollut keskiarvoltaan huonompi kuin valtakunnallinen. Suurimmat erot (kaksi kymmenystä) verrattuna valtakunnalliseen olivat väitteissä:

  • yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujuvaa
  • oppilaitos tiedottaa hyvin ammatilliseen koulutukseen liittyvistä yhteistyön mahdollisuuksista
  • oppilaitoksella on kyky kehittää toimintaansa saamansa palautteen perusteella.

Tyytyväisimpiä työelämän yhteyshenkilöt olivat kyselyn perusteella seuraaviin väitteisiin:

  • yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujuvaa (4,5)
  • olemme tyytyväisiä oppilaitoksen tapaan hoitaa oppisopimusten ja koulutussopimusten laadintaan liittyvät käytännön asiat (4,4)
  • olemme tyytyväisiä oppilaitoksen toimintaan järjestää työelämässä oppimista (4,3)
  • voimme suositella oppisopimus- ja koulutussopimusyhteistyötä oppilaitoksen kanssa (4,3)
  • voisimme rekrytointitilanteessa palkata tästä oppilaitoksesta valmistuneita opiskelijoita (4,3).

Eniten kehittämistä Tavastiassa ja valtakunnallisesti on väitteessä:

  • oppilaitos tarjoaa mahdollisuutta ennakoida työpaikkamme osaamisen kehittämistarpeita ja sen avulla kehittää toimintaamme (3,6).

Palautteen saaminen on meille tärkeää. Saimme myös ilahduttavan paljon sanallista palautetta. Tutustumme saamaamme palautteeseen koko ammattiopiston osalta ja myös osasto-/tutkintotasolla sekä kehitämme toimintaamme sen perusteella.

Valtakunnallinen palaute löytyy osoitteesta vipunen.fi.

Sivua päivitetty 10.10.2022 kello 11.28

Uusimmat uutiset

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023

Tavastia Goes Business -kisassa haettiin ideoita nuorten houkuttelemiseksi keskustaan

Yrittäjän päivänä 5.9. Business Park Parkissa saatiin kuulla uusista innovaatioista, kun nuoret päästettiin kehittelemään ratkaisuja Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseen.   Mun Hämptonin […]

Lue lisää

6.9.2023

Opiskelijapalaute lukuvuodelta 2022–2023

Ammatillisen koulutuksen opiskelijoilta pyydetään palautetta valtakunnallisella kyselyllä kaksi kertaa opintojen aikana. Ensimmäinen palaute annetaan 1-2 kuukauden kuluessa opintojen aloittamisesta ja toinen […]

Lue lisää

28.8.2023