Yleinen

Työpaikkakysely: Ammattiopisto Tavastian yhteistyö työelämän kanssa sujuu hyvin

10.10.2022

Valtakunnallinen työpaikkakysely on osa ammatillisten oppilaitosten työelämäpalautetta. Työpaikkakysely tehdään kaksi kertaa vuodessa niille työelämän yhteyshenkilöille, jotka allekirjoittavat opiskelijoiden työpaikalla järjestettävän koulutuksen koulutus- ja oppisopimukset. Työpaikkakysely käsittelee työelämän ja oppilaitoksen yhteistyötä. Toinen työelämäpalaute koskee työpaikkaohjaajia ja se keskittyy opiskelijoiden työelämäjaksoihin.

Ammattiopiston työpaikkakyselyyn ajalla 1.7.2021–30.6.2022 vastasi yhteensä 451 henkilöä. Kiitos kaikille vastaajille! Vastausprosentti oli 34, kun se valtakunnallisesti oli 24 prosenttia. Tavastian vastausprosentti verrattuna valtakunnalliseen kertoo työelämän hyvästä sitoutumisesta yhteistyöhön.

Ammattiopisto Tavastian saama työpaikkakyselyn palautteiden keskiarvo oli 4,2/5,0, ja se on kymmenyksen parempi kuin valtakunnallinen (4,1/5,0). Kyselyn 10 väitteestä mikään Tavastian saamasta palautteesta ei ollut keskiarvoltaan huonompi kuin valtakunnallinen. Suurimmat erot (kaksi kymmenystä) verrattuna valtakunnalliseen olivat väitteissä:

  • yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujuvaa
  • oppilaitos tiedottaa hyvin ammatilliseen koulutukseen liittyvistä yhteistyön mahdollisuuksista
  • oppilaitoksella on kyky kehittää toimintaansa saamansa palautteen perusteella.

Tyytyväisimpiä työelämän yhteyshenkilöt olivat kyselyn perusteella seuraaviin väitteisiin:

  • yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujuvaa (4,5)
  • olemme tyytyväisiä oppilaitoksen tapaan hoitaa oppisopimusten ja koulutussopimusten laadintaan liittyvät käytännön asiat (4,4)
  • olemme tyytyväisiä oppilaitoksen toimintaan järjestää työelämässä oppimista (4,3)
  • voimme suositella oppisopimus- ja koulutussopimusyhteistyötä oppilaitoksen kanssa (4,3)
  • voisimme rekrytointitilanteessa palkata tästä oppilaitoksesta valmistuneita opiskelijoita (4,3).

Eniten kehittämistä Tavastiassa ja valtakunnallisesti on väitteessä:

  • oppilaitos tarjoaa mahdollisuutta ennakoida työpaikkamme osaamisen kehittämistarpeita ja sen avulla kehittää toimintaamme (3,6).

Palautteen saaminen on meille tärkeää. Saimme myös ilahduttavan paljon sanallista palautetta. Tutustumme saamaamme palautteeseen koko ammattiopiston osalta ja myös osasto-/tutkintotasolla sekä kehitämme toimintaamme sen perusteella.

Valtakunnallinen palaute löytyy osoitteesta vipunen.fi.

Sivua päivitetty 10.10.2022 kello 11.28

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024