Yleinen

Logistiikan OPVA-ryhmässä parannettiin opiskeluvalmiuksia

23.9.2022

Turengissa Ammattiopisto Tavastian logistiikka-alalla aloitti tämän syksyn ensimmäinen alakohtainen pieni OPVA-ryhmä. OPVA-opinnot tarkoittavat opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja. OPVA-opintojen ohella opiskellaan tutkintoa, mutta vahvistetaan samalla perustaitoja. Logistiikalla opiskelijoilla on OPVAn avulla mahdollisuus näyttää osaamisensa myös paikallisessa ammatillisessa tutkinnon osassa, joka on suomalaisessa työelämässä toimiminen.

Tanja Hannolainen kerää sanastoa Janne Hakalan tunnilla.

OPVA-opinnoissa kolmen viikon aikana suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimii samanaikaisopettajana sekä vahvistaa opiskelijoiden suomen kieltä iltapäivisin pienryhmässä.

OPVA-opinnoissa logistiikan erityisopettaja Tia Ekholm ja lehtori Ari-Pekka Lassila ovat opettaneet yleisiä ja ammatillisia opiskeluvalmiuksia. OPVA-opintojen tavoitteena on lisäksi lisätä opettajien kielitietoisuutta. Esimerkiksi tärkeiden sanojen toistaminen sekä käsitteiden avaaminen opetuspuheessa helpottaa kaikkien opiskelua, etenkin vieraskielisten ja erityisen tuen opiskelijoiden opiskelua.

Ensimmäisen kolmen viikon OPVA-jakson jälkeen suunnitellaan seuraavaa OPVA-jaksoa, joka toteutuu logistiikalla marraskuussa. Suunnittelu lähtee siitä, missä asioissa opiskelijat tarvitsevat opiskeluvalmiuksia lisää.

Olemme mukana OPVA haltuun -hankkeessa, jossa on tavoitteena parhaiden käytäntöjen levittäminen, soveltuvien opiskelumateriaalien ja toimintamallien laatiminen sekä koulutuksen järjestäjien henkilöstön osaamisen kasvattaminen. Tuloksena on yhä yhdenvertaisempi mahdollisuus suorittaa toisen asteen opintoja.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Mia Parkkarin tunnilla opetellaan varastojärjestelmää.
Varastoalan opiskelija Alzeela Hossam on tyytyväinen OPVA-opintoihin ja opiskeluun yleensä.

Sivua päivitetty 23.9.2022 kello 09.31

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023