Yleinen

Logistiikan OPVA-ryhmässä parannettiin opiskeluvalmiuksia

23.9.2022

Turengissa Ammattiopisto Tavastian logistiikka-alalla aloitti tämän syksyn ensimmäinen alakohtainen pieni OPVA-ryhmä. OPVA-opinnot tarkoittavat opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja. OPVA-opintojen ohella opiskellaan tutkintoa, mutta vahvistetaan samalla perustaitoja. Logistiikalla opiskelijoilla on OPVAn avulla mahdollisuus näyttää osaamisensa myös paikallisessa ammatillisessa tutkinnon osassa, joka on suomalaisessa työelämässä toimiminen.

Tanja Hannolainen kerää sanastoa Janne Hakalan tunnilla.

OPVA-opinnoissa kolmen viikon aikana suomen kielen opettaja Tanja Hannolainen toimii samanaikaisopettajana sekä vahvistaa opiskelijoiden suomen kieltä iltapäivisin pienryhmässä.

OPVA-opinnoissa logistiikan erityisopettaja Tia Ekholm ja lehtori Ari-Pekka Lassila ovat opettaneet yleisiä ja ammatillisia opiskeluvalmiuksia. OPVA-opintojen tavoitteena on lisäksi lisätä opettajien kielitietoisuutta. Esimerkiksi tärkeiden sanojen toistaminen sekä käsitteiden avaaminen opetuspuheessa helpottaa kaikkien opiskelua, etenkin vieraskielisten ja erityisen tuen opiskelijoiden opiskelua.

Ensimmäisen kolmen viikon OPVA-jakson jälkeen suunnitellaan seuraavaa OPVA-jaksoa, joka toteutuu logistiikalla marraskuussa. Suunnittelu lähtee siitä, missä asioissa opiskelijat tarvitsevat opiskeluvalmiuksia lisää.

Olemme mukana OPVA haltuun -hankkeessa, jossa on tavoitteena parhaiden käytäntöjen levittäminen, soveltuvien opiskelumateriaalien ja toimintamallien laatiminen sekä koulutuksen järjestäjien henkilöstön osaamisen kasvattaminen. Tuloksena on yhä yhdenvertaisempi mahdollisuus suorittaa toisen asteen opintoja.

Teksti: Elina Jalli, oppimisen tuen koordinaattori

Mia Parkkarin tunnilla opetellaan varastojärjestelmää.
Varastoalan opiskelija Alzeela Hossam on tyytyväinen OPVA-opintoihin ja opiskeluun yleensä.

Sivua päivitetty 23.9.2022 kello 09.31

Uusimmat uutiset

Yrittäjäkin voi opiskella oppisopimuksella – Riikka suoritti lähiesimiestyön ammattitutkinnon

Kokemäellä asuva Riikka Jalonen on sosiaali- ja terveysalan hoitotyön monipuolinen ammattilainen. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja, sairaanhoitaja, kätilö, ensiapukouluttaja ja sotedigitalisaation […]

Lue lisää

25.1.2023

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 15.10.–22.12.2022 välisenä aikana 140 uutta ammattilaista. Heistä 17 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

21.12.2022

Vuoden 2022 koulutus- ja oppisopimustyöpaikat on valittu

Tämän vuoden työelämäyhteistyökumppanit on valittu. Valinnat tehtiin Tavastian henkilökunnan ehdotusten perusteella. Vuoden koulutussopimustyöpaikaksi valittiin Marin Kahvila Hämeenlinnasta. Perustelujen mukaan Marin […]

Lue lisää

20.12.2022