Yleinen

Tavastia kouluttaa korimekaanikkoja K-autolle

15.9.2022

Ammattiopisto Tavastiassa koulutetaan nyt korimekaanikkoja K-autolle. Kyseessä on TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa yhteistyössä toteutettava RekryKoulutus, jonka läpi käyneet henkilöt työllistyvät oppisopimuksella K-auton palvelukseen.

Korimekaanikkojen koulutus on alkanut kahden viikon lähijaksolla, joka toteutetaan Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Intensiivisessä opetuksessa käydään läpi sekä teoriaa että käytännön taitoja. Oppia yritetään mahduttaa jaksolle mahdollisimman paljon, siksi teoriatkin käydään läpi työsalissa.

K-autolla työskentelevät oppisopimusopiskelijat ovat uusien korimekaanikko-opiskelijoiden apuna ja tukena lähiopetusjaksolla.

– Olemme saaneet K-autojen korjaamopäälliköiltä ohjeet, mitä asioita koulutuksessa pitää opettaa, kertoo kouluttaja Jari Välkkynen Tavastia Koulutuksen KiltaPro -yrityskoulutusyksiköstä.

Kahden viikon lähijakson jälkeen koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat lähtevät töihin K-auton paikallisiin toimipisteisiin ympäri Suomen ja heille solmitaan oppisopimus. Oppisopimuksen kesto ja sisältö on henkilökohtainen opiskelijan taustasta riippuen.

– Osalla opiskelijoista on automekaanikkotaustaa, osa taas on vaihtamassa alaa, Välkkynen sanoo.

Autokorimekaanikot ovat monitaitureita, jotka korjaavat ajoneuvojen kolarivaurioita. He oikaisevat ja vaihtavat osia, kuten peltejä ja tuulilaseja, sekä tekevät korirakenteiden mittauksia.

Korimekaanikkojen kouluttajana toimii Jani Mattila, joka on toiminut ensin 10 vuotta korimekaanikkona ja sen jälkeen 10 vuotta korikorjausyrittäjänä. Mukana on myös Tavastian korinkorjauksen lehtori Teemu Nurmi.

Haastattelua edeltävänä päivänä korimekaanikko-opiskelijat olivat harjoitelleet auton ikkunoiden vaihtoa ja korjausta, kun opettajat ensiksi olivat tehneet laseihin reikiä.

– Korimekaanikon ammatti on todellinen kädentaitoammatti, jonka oppii vain tekemällä, Jari Välkkynen toteaa.

Tavastian lähijaksolla on mukana parhaillaan K-autolla työskenteleviä oppisopimusopiskelijoita, jotka toimivat nyt aloittaneiden opiskelijoiden tuutoreina. K-auton Hämeenlinnan toimipisteestä saatiin myös harjoitusautoja opiskelijoiden huollettavaksi.

– Meiltä uudet opiskelijat voivat kysellä työstä K-autolla. Työntekijöistä on kyllä alalla pulaa tällä hetkellä, tuutori Jari Vuorinen sanoo.

Jari Välkkynen veikkaakin, että koulutuksia saattaa jatkossa tulla vielä lisää.

Tulevat korimekaanikot työn touhussa.

Sivua päivitetty 15.9.2022 kello 09.55

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.4.–2.6.2023 välisenä aikana yhteensä 265 opiskelijaa. Heistä 14 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

2.6.2023

Vapun nuorilla yrittäjillä on kova draivi päällä

Valtakunnallisen Nuori Yrittäjyys -kilpailun voittanut Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijoista koostuva VAPU NY valmistautuu kovaa vauhtia tulevaan. Heinäkuussa Vapun yrittäjillä Joseph Munyandamutsalla, […]

Lue lisää

30.5.2023

Intohimona opiskelu

Iittalassa sijaitsevan Hyvän Olon Aitan yrittäjää Anu Talusta kuunnellessa alkaa hengästyttää. Kuusi tutkintoa opiskellut nainen haaveilee jo seuraavasta tutkinnosta, mutta […]

Lue lisää

24.5.2023