Yleinen

Tavastia kouluttaa korimekaanikkoja K-autolle

15.9.2022

Ammattiopisto Tavastiassa koulutetaan nyt korimekaanikkoja K-autolle. Kyseessä on TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa yhteistyössä toteutettava RekryKoulutus, jonka läpi käyneet henkilöt työllistyvät oppisopimuksella K-auton palvelukseen.

Korimekaanikkojen koulutus on alkanut kahden viikon lähijaksolla, joka toteutetaan Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Intensiivisessä opetuksessa käydään läpi sekä teoriaa että käytännön taitoja. Oppia yritetään mahduttaa jaksolle mahdollisimman paljon, siksi teoriatkin käydään läpi työsalissa.

K-autolla työskentelevät oppisopimusopiskelijat ovat uusien korimekaanikko-opiskelijoiden apuna ja tukena lähiopetusjaksolla.

– Olemme saaneet K-autojen korjaamopäälliköiltä ohjeet, mitä asioita koulutuksessa pitää opettaa, kertoo kouluttaja Jari Välkkynen Tavastia Koulutuksen KiltaPro -yrityskoulutusyksiköstä.

Kahden viikon lähijakson jälkeen koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat lähtevät töihin K-auton paikallisiin toimipisteisiin ympäri Suomen ja heille solmitaan oppisopimus. Oppisopimuksen kesto ja sisältö on henkilökohtainen opiskelijan taustasta riippuen.

– Osalla opiskelijoista on automekaanikkotaustaa, osa taas on vaihtamassa alaa, Välkkynen sanoo.

Autokorimekaanikot ovat monitaitureita, jotka korjaavat ajoneuvojen kolarivaurioita. He oikaisevat ja vaihtavat osia, kuten peltejä ja tuulilaseja, sekä tekevät korirakenteiden mittauksia.

Korimekaanikkojen kouluttajana toimii Jani Mattila, joka on toiminut ensin 10 vuotta korimekaanikkona ja sen jälkeen 10 vuotta korikorjausyrittäjänä. Mukana on myös Tavastian korinkorjauksen lehtori Teemu Nurmi.

Haastattelua edeltävänä päivänä korimekaanikko-opiskelijat olivat harjoitelleet auton ikkunoiden vaihtoa ja korjausta, kun opettajat ensiksi olivat tehneet laseihin reikiä.

– Korimekaanikon ammatti on todellinen kädentaitoammatti, jonka oppii vain tekemällä, Jari Välkkynen toteaa.

Tavastian lähijaksolla on mukana parhaillaan K-autolla työskenteleviä oppisopimusopiskelijoita, jotka toimivat nyt aloittaneiden opiskelijoiden tuutoreina. K-auton Hämeenlinnan toimipisteestä saatiin myös harjoitusautoja opiskelijoiden huollettavaksi.

– Meiltä uudet opiskelijat voivat kysellä työstä K-autolla. Työntekijöistä on kyllä alalla pulaa tällä hetkellä, tuutori Jari Vuorinen sanoo.

Jari Välkkynen veikkaakin, että koulutuksia saattaa jatkossa tulla vielä lisää.

Tulevat korimekaanikot työn touhussa.

Sivua päivitetty 15.9.2022 kello 09.55

Uusimmat uutiset

Yrittäjäkin voi opiskella oppisopimuksella – Riikka suoritti lähiesimiestyön ammattitutkinnon

Kokemäellä asuva Riikka Jalonen on sosiaali- ja terveysalan hoitotyön monipuolinen ammattilainen. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja, sairaanhoitaja, kätilö, ensiapukouluttaja ja sotedigitalisaation […]

Lue lisää

25.1.2023

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 15.10.–22.12.2022 välisenä aikana 140 uutta ammattilaista. Heistä 17 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

21.12.2022

Vuoden 2022 koulutus- ja oppisopimustyöpaikat on valittu

Tämän vuoden työelämäyhteistyökumppanit on valittu. Valinnat tehtiin Tavastian henkilökunnan ehdotusten perusteella. Vuoden koulutussopimustyöpaikaksi valittiin Marin Kahvila Hämeenlinnasta. Perustelujen mukaan Marin […]

Lue lisää

20.12.2022