Yleinen

Hiusalan opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtuma tarjosi irtioton arjesta

6.6.2022

Ammattiopisto Tavastian hiusalan opiskelijat järjestivät vähävaraisille ja Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille suunnatun hyväntekeväisyystapahtuman.

Hyväntekeväisyystapahtuman idea lähti Tavastian opiskelija Heidi Kallioisen ajatuksesta tehdä hyväntekeväisyyttä ja tuottaa iloa lähimmäisille, joille kampaamokäynti ei ole itsestäänselvyys. Kallioinen oli taannoin mukana Ukraina-keskukseen tehdyllä hyväntekeväisyyskäynnillä, jossa kampaaja- ja parturiopiskelijat leikkasivat ja hoitivat pakolaisten hiuksia.

Nyt Heidi Kallioinen mainitsi ideastaan Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisten toiminnassa työskentelevälle Katja Grönbergille, ja lopputuloksena syntyi 27.5. pidetty Irtiotto arjesta -tapahtuma, jonka tavoite oli tarjota vähävaraisille perheille/henkilöille mahdollisuus pieneen hemmotteluhetkeen.

Tapahtuman asiakkaat olivat ensisijaisesti Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisia , joille päivän aikana tehtiin hiustenpesuja, leikkauksia ja viimeistelyjä. Finfamin asiakkaalle tapahtuma oli maksuton, mutta tapahtumaa mainostettiin varovasti myös muille vähävaraisille, joille palvelun hinta oli 5 €. Tämä tuotto lahjoitetaan Finfamin Kanta-Hämeen toimintaan.

Aluksi pienimuotoinen tapahtuma kasvoi matkan varrella, ja tapahtumaan hankittiin sponsoreita, joilta tapahtumaan saatiin hiusalan tuotteita, kahvia ja muuta tarjottavaa.

Sponsorit olivat K-Supermarket Turenki, Neste Turenki Has Välkkyset, Cutrin Oy, IdHair Finland, Schwarzkopf Professional, Four Reasons, Frameda Oy, Sim Finland Oy, Kao Finland Oy sekä Schwarzkopf Finland. Lisäksi tapahtumassa oli lapsiparkki ja kasvomaalausta ja paikalla vieraili myös paikallinen koomikko XLSami.

Heidi Kallioinen on kiitollinen kaikille, jotka osallistuivat tapahtumaan ja kertoo myös, että on ollut äärimmäisen antoisaa ja opettavaista, että opiskelijat ovat päässeet hemmotteluhetken lisäksi Ukraina-keskukseen sekä Hämeenlinnan vankilaan leikkaamaan ihmisten hiuksia.

Heidin mielestä hyväntekeväisyystapahtumissa parasta on ollut hyvän mielen tuottaminen asiakkaille ja se, että opiskelijat ovat päässeet samalla harjoittelemaan alan töitä.

Heidi Kallioisen lisäksi tapahtumassa mukana olivat opiskelijat Kiia, Sanni, Katariina, Satu, Sonja ja Iida.

Hienoa työtä!

Sivua päivitetty 6.6.2022 kello 10.53

Uusimmat uutiset

Kokkisota Punaportilla – nyt on liekeissä talon oma henkilökunta!

Tulossa on ainutlaatuinen tilaisuus, jossa kaksi todellista huippukokkia johtaa Tavastian henkilökunnasta koostuvia kilpailujoukkueita. Molemmat joukkueet valmistavat kolme ruokalajia, ja jotta […]

Lue lisää

19.3.2024

Tavastia tekee työtä yhdenvertaisuuden eteen

Tavastiassa selvitettiin opiskelijoiden ja henkilöstön kokemuksia yhdenvertaisuuden nykytilasta. – Haluamme olla oppilaitos, jossa opiskelijat ja henkilöstö kokevat olonsa turvalliseksi ja […]

Lue lisää

14.3.2024

Naiset kulissien edessä

Kevään aikana yhteistyössä toteutetun naisten teatterikurssin tavoitteena on muun muassa ohjata tunnetyöskentelyä naiseudesta ja naisten tunteista. Yhdistäviä tekijöitä naiseudessa eri […]

Lue lisää

14.3.2024