Yleinen

Tavastiaan kakkossija Taitajista

24.5.2022

Viime viikolla järjestettiin ammatillisen koulutuksen SM-kilpailu Taitaja2022. Päätapahtuma pidettiin Porissa, mutta Hämeenlinnassakin päästiin finaalitunnelmaan, kun automaalauksen paremmuudesta kisattiin Tavastian pintakäsittelyosaston tiloissa.

Ammattiopisto Tavastian opiskelijoita oli finaaleissa mukana kolme: Neea Vainio leipuri-kondiittorien sarjassa sekä Viivi Heljoranta ja Saara Lehtiö parikilpailussa hyvinvointiteknologia-sarjassa.

Tiukassa kisassa Heljoranta ja Lehtiö sijoittuivat hienosti toiseksi. Omniasta tulleella voittajaparilla oli lopputuloksissa vain vajaat pari pistettä enemmän kuin Tavastian kaksikolla. Toisaalta kolmanneksi sijoittuneet niin ikään omnialaiset jäivät Heljorannasta ja Lehtiöstä vain vajaan pisteen. Hienoa työtä, paljon onnea!

Neea Vainio pärjäsi finaalissa myös hienosti ja tasaisesti, mutta kohtalona oli jäädä tällä kertaa neljännelle sijalle. Pronssisija jäi reilun seitsemän pisteen päähän. Onnea myös Neealle itsensä ylittämisestä!

Automaalarit Tavastiassa

Automaalauksen finaalissa kisasi seitsemän osallistujaa ympäri Suomen. Keskittynyt tunnelma Tavastian E-rakennuksessa oli käsinkosketeltava finaalin aikana, kun varsinkin alussa jännitys piinasi kilpailijoita. Kolmen päivän työskentelyn jälkeen voittajaksi kruunattiin OSAO:n Julia Autio. Toiseksi tuli Riverian Anna-Sofia Tiainen ja kolmanneksi vain puolen pisteen erolla Savon ammattiopiston Ida Väisänen. Tehtävät olivat kuulemma mukavia ja kaikkia oli koulussa harjoiteltu, mutta uusi tilanne toi työskentelyyn oman lisämausteensa. Onnea mitalisteille!

Ensi vuonna ammattitaidon Taitaja-finaalit järjestetään Espoossa. Syksyllä on aika ilmoittautua semifinaaleihin, olethan sinäkin mukana?

Sivua päivitetty 25.5.2022 kello 10.07

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024