Yleinen

Elvil NY pääsi Uskalla Yrittää -finaaliin

30.3.2022

Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijat Emilia Lempinen ja Vilma Mäkelä odottavat innolla huhtikuun loppua. Silloin nimittäin pidetään Helsingissä Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun finaali, johon Lempinen ja Mäkelä pääsivät mukaan Elvil NY -yrityksensä kanssa.

– Finaaliin pääseminen tuntuu superkivalta ja se yllätti meidät positiivisesti. Nyt valmistaudumme finaaliin hyvällä asenteella ja pyrimme samalla viemään yritystä eteenpäin, intoilevat Lempinen ja Mäkelä.

nuoret yrittäjät vilma ja emilia
Finaaliin pääsyä juhlittiin koululla kakkukahveilla. Kuvassa yrittäjät Vilma Mäkelä ja Emilia Lempinen.

Elvil NY:n liikeideana ovat herkkuarkut, joita asiakas voi tilata kotiovelleen. Arkut sisältävät lähituottajien valmistamia herkkuja.

– Meillä on muutamia valmiita herkkuarkkuja, joista voi valita mieleisensä tarpeen mukaan. Tarjolla on arkkuja esimerkiksi juhliin, kokoukseen tai arkeen. Ja jos mikään niistä ei miellytä, asiakas voi valita omavalinta-arkun, johon voidaan yhdessä miettiä sopivat herkut, kertovat nuoret yrittäjät.

Tilauksia Elvil NY:lle voi tehdä sähköpostilla tai Instagramin yksityisviestillä. Elvil NY:n yhteistyökumppaneita ja herkkuarkkujen sisältöjen tuottajia ovat tällä hetkellä Cafe Laurell, Kultasuklaa sekä Katinalan lihakauppa.

– Ja lisää on tulossa! Kaikki yhteistyökumppanit ovat lähteneet tähän innolla mukaan, mikä on ollut mukava juttu. Alun perin olimme heihin ensin yhteydessä puhelimitse ja sitten tapasimme kaikki vielä henkilökohtaisesti, Lempinen ja Mäkelä kiittelevät.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Uskalla Yrittää -festivaali on Suomen suurin nuorten yrittäjyystapahtuma ja Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) järjestämä kokonaisuus. Ammattiopisto Tavastian merkonomiopiskelijat ovat osallistuneet Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan jo useana vuonna. Ohjelmassa nuoret perustavat opintojensa ajaksi oman yrityksen, jonka kautta he oppivat kaikkea, mitä yrittämiseen liittyy.

Helmikuussa Hämeenlinnassa pidettiin Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen semifinaali, josta finaaliin valittiin Elvil NY:n lisäksi Hämeenlinnan lyseon lukion opiskelijoiden yritys Taival NY. Huhtikuun finaaliin valitaan yhteensä lähes 50 eri puolelta Suomea tulevaa NY-yritystä.

Semifinaalien tuomaristo perusteli Elvil NY:n valintaa finaaliin näin:

”Elvil NY toimittaa asiakkaan valitseman herkkuarkun vaivatta suoraan kotiovelle. Tuomaristo kiitti yritystä erityisesti ajankohtaisesta liikeideasta, palvelun toimivasta konseptista ja hyvin toteutetusta visuaalisesta ilmeestä. Tiimi on tehnyt paljon töitä yrityksen eteen. Hinnoittelu on mietitty hyvin, markkinoinnissa on otettu aktiivisesti yhteyttä yrityksiin ja tuote on mietitty kokonaisvaltaiseksi palveluksi.”

Kaksipäiväinen finaalitapahtuma koostuu messuosuudesta, yritysesittelyistä ja yrittäjyyskilpailusta sekä juhlavasta palkintogaalasta. Voittajat valitsee liike-elämän ammattilaisista koostuva tuomaristo, ja Suomen parhaat nuoret yrittäjät pääsevät edustamaan Suomea EM-kisoihin Tallinnaan.

Opintojen kohokohta

Emilia Lempinen ja Vilma Mäkelä ovat tyytyväisiä siihen, että ovat valinneet merkonomiopinnot ja päässeet sitä kautta mukaan Nuori Yrittäjyys -ohjelman opintoihin.

– NY-ohjelma on ollut meidän opiskelujen yksi isoimmista kohokohdista. Olemme molemmat tykänneet hurjasti. Kurssiin on kuulunut leirejä, messuja ja tapahtumia.

NY-kurssin avaustapahtumaksi on Tavastiassa muodostunut syksyllä pidettävä 24 h -leiri, jossa opiskelijat pääsevät vuorokaudeksi intensiivisesti pohtimaan omia yrityksiään ja liikeideoitaan.

Ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujala ja koulutuspäällikkö Tuovi Korkeakoski palkitsivat Vilma Mäkelän ja Emilia Lempisen finaalipaikasta kukkakimpuilla.

– Elvil NY:n ajatus lähti myös 24 h -leiriltä. Meidän ensimmäinen ideamme oli hieman erilainen, mutta kun päästiin leiriltä pois, saimme ihanalta opettajaltamme Seija Kajaalalta hyvän vinkin, miten voisimme jatkojalostaa ideaamme ja saada siten myös enemmän kohderyhmää ja asiakkaita yrityksellemme, Lempinen ja Mäkelä muistelevat.

Elvilin tulevaisuus näyttää hyvältä, mutta nuoret yrittäjät eivät vielä ole aivan varmoja, mitä yritykselle tehdään, kun vuosi yrittäjänä päättyy.

– Ei olla vielä tarkemmin suunniteltu, mutta katsotaan mitä kevät ja finaali tuo tullessaan ja mietitään sitten jatkoa, Lempinen ja Mäkelä pohtivat.

Tulevaisuuden haaveissa molemmilla siintävät myös jatko-opinnot.

– Ala ehkä on vielä hakusessa, mutta varmasti jotain merkonomin opintoihin liittyvää, esimerkiksi tradenomiopinnot voisi olla hyvä vaihtoehto!

Tsemppiä finaaliin Vilmalle ja Emilialle!

Tutustu Elvil NY:hyn Instagramissa

Sivua päivitetty 30.3.2022 kello 09.53

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023