Yleinen

Aloitamme lähiopetuksessa – huomioithan toiset pahentuneessa koronatilanteessa

9.1.2022

Tervetuloa aloittamaan uutta lukukautta! Lukukausi alkaa Ammattiopisto Tavastiassa lähiopetuksessa työjärjestyksen mukaan. Poikkeuksena on aikuisten perusopetus, joka opiskelee 10.–14.1. etäopetuksessa lukuun ottamatta lukutaitovaiheen opetusta. 

Koska elämme jälleen tiukempia aikoja koronan suhteen ja uusi helposti tarttuva omikron-variantti leviää kovalla vauhdilla, haluamme erityisesti painottaa turvallista opiskeluympäristöä. Me kaikki luomme sen toimimalla yhteisen tavoitteen mukaan.

Opiskelijoilla on oikeus saada keskittyä opiskeluihin mahdollisimman turvallisessa ympäristössä, ja siihen me kaikki voimme vaikuttaa. Haluamme turvata opiskelijoille lähiopiskelun, sillä korona on jo osoittanut etäopiskelun haitat pidemmän päälle. Vaikka korona ei useinkaan aiheuta nuorille vakavaa tautia, meitä on täällä Tavastiassa monen ikäisiä opiskelijoita ja työntekijöitä.

Mitä tämä sitten tarkoittaa ja miten voit vaikuttaa asiaan? Haluamme, että kaikki Tavastiassa käyttävät maskia, jos siihen ei ole terveydellisiä esteitä. Vahva suosituksemme perustuu sekä valtioneuvoston että THL:n ohjeisiin: ”Kasvomaskia tulisi käyttää kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia.” Työntekijöiltä edellytämme maskinkäyttöä työturvallisuuslakiin vedoten.

Maski on tutkitusti tehokas keino suojata muita ja itseä tartunnalta. Maskin oikeanlainen käyttö on usein ollut myös syynä siihen, että opiskelija ei ole joutunut karanteeniin, vaikka on altistunut virukselle.

Lisäksi muistetaan noudattaa heti lukukauden alusta alkaen kaikkia muita koronaohjeistuksia. Aina sisälle tultaessa ja ennen ruokailua pestään kädet tai desinfioidaan ne. Kaverit huomioidaan pitämällä turvavälit, jos se vain on mahdollista. Kavereita suojataan myös aivastamalla hihaan tai nenäliinaan.

Ensisijaisen tärkeää on tulla kouluun vain terveenä – ei siis edes pienessä nuhassa, kurkku karheana tai päänsäryssä – nämä kaikki voivat olla koronan oireita.

Vakavan koronatilanteen takia uusia rajoituksia tai määräyksiä saattaa tulla, ja tiedotamme asioista ensisijaisesti Wilmassa suoraan opiskelijoille sekä verkkosivuillamme.

Opiskeluintoa ja jaksamista haastavassa tilanteessa kaikille! Pidetään huolta toisistamme!

Sivua päivitetty 9.1.2022 kello 20.28

Uusimmat uutiset

Tavastia tekee työtä yhdenvertaisuuden eteen

Tavastiassa selvitettiin opiskelijoiden ja henkilöstön kokemuksia yhdenvertaisuuden nykytilasta. – Haluamme olla oppilaitos, jossa opiskelijat ja henkilöstö kokevat olonsa turvalliseksi ja […]

Lue lisää

14.3.2024

Naiset kulissien edessä

Kevään aikana yhteistyössä toteutetun naisten teatterikurssin tavoitteena on muun muassa ohjata tunnetyöskentelyä naiseudesta ja naisten tunteista. Yhdistäviä tekijöitä naiseudessa eri […]

Lue lisää

14.3.2024

Tavastia rasismia vastaan

Ammattiopisto Tavastiassa vietetään rasismin vastaista viikkoa viikolla 12, eli 18.–24.3.2024. Edistämme yhdenvertaisuutta, haastamme itseämme ja toisiamme tunnistamaan rasismia ja löytämään […]

Lue lisää

13.3.2024