Yleinen

Rohkeasti kohti haaveita!

29.9.2021

Sanna Lintula valmistui keväällä 2021 mittatilausompelijaksi. Entinen ura pankkialalla ei enää vastannut toiveita unelmatyöstä, ja niin Lintula päätyi kokeilemaan siipiään enemmän rakkaalla käsityöalalla.

Sanna Lintula on nyt haaveammatissaan.

– Olen aina ollut käsillä tekijä, ihan pienestä pitäen. Jostain syystä peruskoulun jälkeen en kuitenkaan tiennyt yhtään mitä haluaisin opiskella. Päädyin lukioon, ja se polku johti lopulta pankkiin, jossa työskentelin reilun kymmenen vuotta. Koko ajan rinnalla kulkivat vahvasti käsityöt, Lintula kertoo.

Äitiyslomien aikana Lintulalla oli aikaa pohtia urasuunnitelmiaan enemmän. Vaikka työyhteisö pankissa oli huippu, hänellä vahvistui tunne siitä, että pidemmän päälle finanssimaailma ei ole häntä varten.

– Huomasin haaveilevani yhä enemmän ja enemmän siitä, että saisin tehdä luovaa työtä ja käsitöitä, joita rakastan. Halusin kuitenkin saada ompeluun ammattitaitoisempaa otetta, ja niin päädyin hakeutumaan Ammattiopisto Tavastiaan, Lintula muistelee.

Opinnot näyttivät suunnan

Sanna Lintula jäi pankkitöistä opintovapaalle ja aloitti mittatilausompelijan opinnot eli tekstiili- ja muotialan perustutkinnon opiskelun vuonna 2018.

– Opintojen alussa en tuntenut ketään, niin kuin ei toki muutkaan opiskelijat, mutta hyvin pian löytyi monta huipputyyppiä, joiden kanssa ollaan vieläkin yhteyksissä, Lintula kertoo.

Opinnot sujuivat pääosin mukavasti, vaikka välillä Lintulan mukaan takkuista olikin, ja valmistuminen hieman viivästyi koronan ja perhe-elämän asettamien aikatauluhaasteiden takia.

– Sain opinnoista kuitenkin valtavan määrän tietoa ja mahdollisuudet olivat todella monipuoliset esimerkiksi valinnaisten opintojen osalta, hän kiittelee.

Lintulan kohdalla valinnaisten aineiden myötä löytyi myös oma suunta tekemiselle.

Laura Peltosen vetämä Kiertotaloustuotteen valmistaminen -kurssi tuli juuri oikeaan aikaan, ja minulla loksahti palaset paikalleen! Ymmärsin, että voisin yhdistää kaksi rakkautta, kierrätysmateriaalit ja kauniit uniikit tuotteet.

Oma yritys täytti toiveet

Lokakuussa 2020 oli aika hypätä uuteen elämänvaiheeseen ja jättää vakityöt pankissa. Lintula oli perustanut toiminimen jo heti opintojen alussa, ja Bokoto Design oli aloittanut pikkuhiljaa toimintansa.

– En silti tiedä, olisinko uskaltanut hypätä yrittäjäksi ilman lähipiirini suuren suurta henkistä tukea ja toisen yrittäjän kannustusta. Opintoihin onneksi kuului myös yrittäjyyskurssi ja myös opettajat kannustivat hienosti, Lintula sanoo.

Bokoto Design valmistaa pääasiassa asusteita hyödyntäen kierrätys- ja uusiokäyttömateriaaleja.

– Suurimman osan ajasta työskentelen kuitenkin alihankintaompelijana. Olen valtavan onnekas, että voin työskennellä kokeneen yrittäjän kanssa, jonka kanssa yhteistyö toimii.

Lintulan tulevaisuudensuunnitelmana ja toiveena on pysyä työllistettynä ja kehittyä ompelijana.

– Nautin ompelusta valtavasti ja saan kehittyä ihanan yrittäjän tarkan ja vaativan silmän alla. Toivon jatkossakin paljon alihankintatöitä ja pienten asusteiden ompelua jälleenmyyntiin.

Yrittäjyydestä tai käsityöammatista haaveileville Lintulalla on napakat terveiset:

– Menkää rohkeasti kohti haaveitanne!

Sivua päivitetty 29.9.2021 kello 09.52

Uusimmat uutiset

Yrittäjäkin voi opiskella oppisopimuksella – Riikka suoritti lähiesimiestyön ammattitutkinnon

Kokemäellä asuva Riikka Jalonen on sosiaali- ja terveysalan hoitotyön monipuolinen ammattilainen. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja, sairaanhoitaja, kätilö, ensiapukouluttaja ja sotedigitalisaation […]

Lue lisää

25.1.2023

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 15.10.–22.12.2022 välisenä aikana 140 uutta ammattilaista. Heistä 17 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

21.12.2022

Vuoden 2022 koulutus- ja oppisopimustyöpaikat on valittu

Tämän vuoden työelämäyhteistyökumppanit on valittu. Valinnat tehtiin Tavastian henkilökunnan ehdotusten perusteella. Vuoden koulutussopimustyöpaikaksi valittiin Marin Kahvila Hämeenlinnasta. Perustelujen mukaan Marin […]

Lue lisää

20.12.2022