Yleinen

Rohkeasti kohti haaveita!

29.9.2021

Sanna Lintula valmistui keväällä 2021 mittatilausompelijaksi. Entinen ura pankkialalla ei enää vastannut toiveita unelmatyöstä, ja niin Lintula päätyi kokeilemaan siipiään enemmän rakkaalla käsityöalalla.

Sanna Lintula on nyt haaveammatissaan.

– Olen aina ollut käsillä tekijä, ihan pienestä pitäen. Jostain syystä peruskoulun jälkeen en kuitenkaan tiennyt yhtään mitä haluaisin opiskella. Päädyin lukioon, ja se polku johti lopulta pankkiin, jossa työskentelin reilun kymmenen vuotta. Koko ajan rinnalla kulkivat vahvasti käsityöt, Lintula kertoo.

Äitiyslomien aikana Lintulalla oli aikaa pohtia urasuunnitelmiaan enemmän. Vaikka työyhteisö pankissa oli huippu, hänellä vahvistui tunne siitä, että pidemmän päälle finanssimaailma ei ole häntä varten.

– Huomasin haaveilevani yhä enemmän ja enemmän siitä, että saisin tehdä luovaa työtä ja käsitöitä, joita rakastan. Halusin kuitenkin saada ompeluun ammattitaitoisempaa otetta, ja niin päädyin hakeutumaan Ammattiopisto Tavastiaan, Lintula muistelee.

Opinnot näyttivät suunnan

Sanna Lintula jäi pankkitöistä opintovapaalle ja aloitti mittatilausompelijan opinnot eli tekstiili- ja muotialan perustutkinnon opiskelun vuonna 2018.

– Opintojen alussa en tuntenut ketään, niin kuin ei toki muutkaan opiskelijat, mutta hyvin pian löytyi monta huipputyyppiä, joiden kanssa ollaan vieläkin yhteyksissä, Lintula kertoo.

Opinnot sujuivat pääosin mukavasti, vaikka välillä Lintulan mukaan takkuista olikin, ja valmistuminen hieman viivästyi koronan ja perhe-elämän asettamien aikatauluhaasteiden takia.

– Sain opinnoista kuitenkin valtavan määrän tietoa ja mahdollisuudet olivat todella monipuoliset esimerkiksi valinnaisten opintojen osalta, hän kiittelee.

Lintulan kohdalla valinnaisten aineiden myötä löytyi myös oma suunta tekemiselle.

Laura Peltosen vetämä Kiertotaloustuotteen valmistaminen -kurssi tuli juuri oikeaan aikaan, ja minulla loksahti palaset paikalleen! Ymmärsin, että voisin yhdistää kaksi rakkautta, kierrätysmateriaalit ja kauniit uniikit tuotteet.

Oma yritys täytti toiveet

Lokakuussa 2020 oli aika hypätä uuteen elämänvaiheeseen ja jättää vakityöt pankissa. Lintula oli perustanut toiminimen jo heti opintojen alussa, ja Bokoto Design oli aloittanut pikkuhiljaa toimintansa.

– En silti tiedä, olisinko uskaltanut hypätä yrittäjäksi ilman lähipiirini suuren suurta henkistä tukea ja toisen yrittäjän kannustusta. Opintoihin onneksi kuului myös yrittäjyyskurssi ja myös opettajat kannustivat hienosti, Lintula sanoo.

Bokoto Design valmistaa pääasiassa asusteita hyödyntäen kierrätys- ja uusiokäyttömateriaaleja.

– Suurimman osan ajasta työskentelen kuitenkin alihankintaompelijana. Olen valtavan onnekas, että voin työskennellä kokeneen yrittäjän kanssa, jonka kanssa yhteistyö toimii.

Lintulan tulevaisuudensuunnitelmana ja toiveena on pysyä työllistettynä ja kehittyä ompelijana.

– Nautin ompelusta valtavasti ja saan kehittyä ihanan yrittäjän tarkan ja vaativan silmän alla. Toivon jatkossakin paljon alihankintatöitä ja pienten asusteiden ompelua jälleenmyyntiin.

Yrittäjyydestä tai käsityöammatista haaveileville Lintulalla on napakat terveiset:

– Menkää rohkeasti kohti haaveitanne!

Sivua päivitetty 29.9.2021 kello 09.52

Uusimmat uutiset

Taitaja2022 striimattuna suoraan Tavastiasta

Ammatillisen koulutuksen SM-kilpailu Taitajan finaalit ovat käynnissä 17.–19.5.2022. Avajaisia vietettiin maanantaina 16.5. Tänä vuonna finaalitapahtuma järjestetään Porissa. Myös Tavastiassa päästään […]

Lue lisää

17.5.2022

Huoltajat ovat aiempaa tyytyväisempiä Ammattiopisto Tavastiaan 

Ammattiopisto Tavastia on pyytänyt huoltajapalautetta kolmena vuonna peräkkäin samanlaisella kyselyllä. Palautteiden keskiarvo oli 3,8, kun se kahtena aiempana vuonna oli […]

Lue lisää

13.5.2022

Taitaja2022-finaalit lähestyvät

Ammatillisen koulutuksen SM-kilpailu Taitajan finaalit lähestyvät! Tositoimiin päästään jo ensi viikolla 16.–19.5.2022. Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin […]

Lue lisää

12.5.2022