Yleinen

Tavastialaiset mukana DuuniParkissa – ketteryys syntyy yhdessä tehden

22.9.2021

Tiistaina 21.9.2021 järjestettiin Parkki BusinessParkissa DuuniParkki-rekrytointitilaisuus. Väkeä oli liikkeellä paljon, noin 40 työhön rakennusalalle haluavaa. Paikalla oli henkilöstövuokrausyritys Sihti, joka rekrytoi suuria määriä työntekijöitä Hämeenlinnaan rakennettavan Assi-sairaalan työmaalle. Tarjolla on paljon niin ammattilais- kuin avustaviakin tehtäviä, yhteensä työtä eri toimijoiden kautta on sairaalan rakentamisessa noin 700 henkilölle.

DuuniParkissa sihtiläiset kertoivat työtehtävistä ja haastattelivat työstä kiinnostuneita. Usein tie vakituisiin työsuhteisiin käy vuokratyön kautta.

Sihtiläiset kertoivat henkilöstövuokrausyrityksen toiminnasta ja työllistymisen joustavista vaihtoehdoista.

Yritys- ja työelämämanageri Miia Raussi Linnan Kehitys Oy:stä oli DuuniParkki-tilaisuuden järjestelyjen takana. Hän otti esiin muun muassa henkilöstövuokrausyritysten palkkatason ja yleisö vakuuttui, että työehtosopimuksia noudatetaan ja työehdot ovat kilpailukykyiset. Työehtoja noudatetaan ja reilusti toimitaan, oli sihtiläisten viesti.

Tilaisuuden järjestelyissä ja työstä kiinnostuneiden tavoittamisessa ja tilaisuuden markkinoinnissa Hämeenlinnan seudun kuntakokeilu oli aktiivinen. Yhdessä tehden löydetään uusia toimintatapoja ja hyötyjä on työllistyjän lisäksi alueen työelämä.

Ammattiopisto Tavastian opettaja Martti Rekola ja koulutuspäällikkö Tero Tuominen kertoivat oppisopimus- ja koulutussopimusvaihtoehdoista. Moni vaikutti ilahtuvan siitä, että uudessa ammatillisessa koulutuksessa oppisopimuksia voidaan tehdä lyhyiksikin jaksoiksi tutkinnon osa kerrallaan.

– Työssäkäynti ja opiskelu yhdistyvät oppisopimuksessa. Motivaatiota koulutusmuoto kysyy, mutta onnistuu kyllä, kun halua on, pohtii Martti Rekola.

Tavastialaisista mukana oli rakennusalan lisäksi myös jatkuvan oppimisen toimijoita ohjaamassa koulutuksista kiinnostuneita.

– Oli mukavaa ja tehokasta päästä ohjaamaan asiakkaita kuntakokeilun väen kanssa yhdessä ihan kasvokkain. Monenmoisia ihmisten työ- ja koulutuspolun tilanteita selviteltiin ja löydettiin seuraavia askelia eteenpäin, iloitsee jatkuvan oppimisen projektipäällikkö Tiina Alhainen.

Tilaisuus täytti toiveet ja odotukset. Polkuja työhön ja ammattitaidon uusintamiseen löytyi. Jatkuvan oppimisen hengessä ollaan mukana työelämän äkillisissä rakennemuutostilanteissa ja niihin liittyvissä koulutustarpeissa. Yhteistyö toimii. Upeaa on, että meillä Hämeenlinnan seudulla muutos on nyt myönteistä sairaalan rakentamisen ansiosta.

Martti Rekola ja Tero Tuominen kertoivat Ammattiopisto Tavastian mahdollisuuksista kouluttautua rakennusalalle mm. oppisopimuksella

– Olemme aktiivisessa yhteistyössä Assi-sairaalan pääurakoitsijan Skanskan kanssa, Sihti-yhteistyö tuntuu myös hyvältä ja toimivalta. Viitisentoista hyvää keskustelua käytiin oppisopimusten syntymisestä, moni varmasti realisoituu työpaikaksi ja koulutukseksi. Oli todella hyvä tapahtuma. Moni oppisopimuksesta kiinnostunut oli alanvaihtaja, jolla on aiempi jonkun muun kuin rakennusalan tutkinto, toteaa Tero Tuominen.  

– Rakennusala vetää ja työllistää, vaikka mm. puun hinta on noussut. Hienoa on, että työ rakennuksilla kiinnostaa. Nyt töitä tekijöille on, pohtii Martti Rekola.

Teksti ja kuvat: jatkuvan oppimisen projektipäällikkö Tiina Alhainen

Sivua päivitetty 22.9.2021 kello 14.26

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024