Yleinen

Vanhustyön erikoisammattitutkinto syventää ammattitaitoa

28.4.2021

Ammattiopisto Tavastiassa alkaa syksyllä ensimmäistä kertaa vanhustyön erikoisammattitutkinnon koulutus. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on jo työkokemusta ikäihmisten kanssa toimimisesta ja jotka haluavat syventää ammattitaitoaan ikäihmisten palveluista, hoitotyöstä ja hyvinvoinnista.

– Pääsyvaatimuksena koulutukseen on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja riittävä työkokemus vanhustyöstä, kertoo terveys- ja hyvinvointialan koulutuspäällikkö Irmeli Elo.

Tutkinto antaa valmiudet ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen asiantuntijana toimimiseen, tutkintonimikkeenä ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT).

– Tutkinnon suorittanut osaa ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään palveluiden käytössä, asioiden hoitamisessa sekä teknologian hyödyntämisessä turvallisuuden ja toimintakykyisyyden edistämiseksi, Elo sanoo.

– Koulutus antaa myös osaamista ikääntyneiden palveluiden sekä taloudellisen ja kestävän kehityksen mukaiseen kehittämistyöhön.

Vanhustyön EAT-koulutus alkaa 6.9.2021. Opiskelijavalinnassa huomioidaan 20.8.2021 mennessä tulleet hakemukset, ja hakijoita haastatellaan kevään ja alkusyksyn aikana. Tutkinnon osissa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä. Opinnot kestävät noin 2–2,5 vuotta.

Katso tarkemmat tiedot ja klikkaa hakemaan!

Sivua päivitetty 28.4.2021 kello 09.22

Uusimmat uutiset

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024