Yleinen

Lähihoitajalla riittää töitä

2.11.2020

Iida Hakulinen
Iida Hakulinen opiskelee lähihoitajaksi.

Iida Hakulinen opiskelee Ammattiopisto Tavastiassa kolmatta vuotta lähihoitajaksi. Erinomaiset työllisyysnäkymät ratkaisivat alavalinnan, vaikka kiinnostuksen kohteita oli muitakin.

– Mietin viimeiseen asti mille alalle haluan. Päätin aikanaan vasta yhteishaun viimeisenä päivänä hakea sosiaali- ja terveysalalle. Hain kuitenkin opintojen jo alettua vielä Riihimäelle kosmetologiksi ja pääsin sinne, mutta halusin kuitenkin jäädä sotelle, koska minulle perusteltiin jääminen hyvillä työllistymismahdollisuuksilla, Hakulinen muistelee.

Ensi vuoden maaliskuussa valmistuva Hakulinen on nyt tyytyväinen valintaansa.

– Töitä on paljon ja opiskeltavat asiat ovat mielenkiintoisia, ainakin sahun (sairaanhoito ja huolenpito) osaamisalalla. Keikkatöitä tehdessä saa myös itse päättää, minne menee töihin, hän sanoo.

Oppisopimuksella opintoja eteenpäin

Iida Hakulinen on hyödyntänyt opinnoissaan myös oppisopimuksella opiskelua ja suorittanut yhden tutkinnon osan vanhusten palvelukodissa.

– Suoritin viiden viikon kotihoidon opintojakson oppisopimuksella, ja oppisopimuksen jälkeen jatkoin kesätöitä samassa paikassa. Nyt teen sinne keikkatöitä aina silloin tällöin, Hakulinen valottaa.

Hakulisen mukaan oppisopimus on erittäin kannattava muoto suorittaa opintoja.

– Samasta työstä mitä tekee koulutussopimuksella, saa oppisopimuksessa palkkaa. Saa myös tehdä paljon vapaammin töitä, vaikka onkin oma ohjaaja, jonka vastuulla opiskelija on oppisopimusajan, hän toteaa.

Kotihoidon lisäksi Hakulinen on ollut TJK-jaksoilla (työpaikalla järjestettävä koulutus) päiväkodissa ja vanhusten palvelukodissa sekä kesätöissä vammaisten palveluyksikössä. Seuraavaksi hän menee harjoitteluun Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Sairaala siintää myös tulevaisuuden työllistymishaaveissa.

– Haluaisin työllistyä sairaalaan tai kouluttautua ensihoitajaksi, Hakulinen kaavailee ja kertoo aikovansa jatkaa opiskeluja armeijan jälkeen. Intti odottaa heinäkuussa 2021.

Käytännön harjoitukset parhaita

Hakulisen mielestä kiinnostavinta lähihoitajan opinnoissa ovat olleet käytännön harjoitukset.

– Labratunnit on parhaita, koska siellä saa itse konkreettisesti harjoitella asioita, esimerkiksi pistämistä, hän arvioi.

Aktiivinen opiskelija on ehtinyt osallistua myös muuhun koulun toimintaan.

– Olin mukana SAKUstars-tanssiryhmässä, mutta koska korona, emme päässeet ikinä kisoihin, Hakulinen harmittelee.

Korona on myös aiheuttanut opintojen tylsimmän ja vaikeimman osuuden.

– Etäopiskelu on ikävää, Hakulinen tiivistää.

Tuleva lähihoitaja voikin lohduttautua sillä, että valmistumisen jälkeen pääsee työskentelemään ihmisten pariin.

 

Hae opiskelemaan lähihoitajaksi Ammattiopisto Tavastiaan! Lue lisää täältä.
Voit hakea myös oppisopimuskoulutukseen, jos sinulla on sovittuna oppisopimustyöpaikka.

Sivua päivitetty 2.11.2020 kello 09.48

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastiaan yhteishaussa valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2022 yhteishaussa valittu 577 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 16.6. tilanteen mukaisesti (valintatietoja ei […]

Lue lisää

16.6.2022

Ammattiopisto Tavastia uusi kestävän kehityksen sertifikaattinsa

OKKA-säätiö on myöntänyt Ammattiopisto Tavastian kestävän kehityksen sertifikaatille jatkon seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Sertifikaatti on osoitus kestävän kehityksen ja tulevaisuuden huomioimisesta oppilaitoksen […]

Lue lisää

13.6.2022

Hiusalan opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtuma tarjosi irtioton arjesta

Ammattiopisto Tavastian hiusalan opiskelijat järjestivät vähävaraisille ja Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille suunnatun hyväntekeväisyystapahtuman. Hyväntekeväisyystapahtuman idea lähti Tavastian opiskelija Heidi Kallioisen ajatuksesta […]

Lue lisää

6.6.2022