Yleinen

Lähihoitajalla riittää töitä

2.11.2020

Iida Hakulinen
Iida Hakulinen opiskelee lähihoitajaksi.

Iida Hakulinen opiskelee Ammattiopisto Tavastiassa kolmatta vuotta lähihoitajaksi. Erinomaiset työllisyysnäkymät ratkaisivat alavalinnan, vaikka kiinnostuksen kohteita oli muitakin.

– Mietin viimeiseen asti mille alalle haluan. Päätin aikanaan vasta yhteishaun viimeisenä päivänä hakea sosiaali- ja terveysalalle. Hain kuitenkin opintojen jo alettua vielä Riihimäelle kosmetologiksi ja pääsin sinne, mutta halusin kuitenkin jäädä sotelle, koska minulle perusteltiin jääminen hyvillä työllistymismahdollisuuksilla, Hakulinen muistelee.

Ensi vuoden maaliskuussa valmistuva Hakulinen on nyt tyytyväinen valintaansa.

– Töitä on paljon ja opiskeltavat asiat ovat mielenkiintoisia, ainakin sahun (sairaanhoito ja huolenpito) osaamisalalla. Keikkatöitä tehdessä saa myös itse päättää, minne menee töihin, hän sanoo.

Oppisopimuksella opintoja eteenpäin

Iida Hakulinen on hyödyntänyt opinnoissaan myös oppisopimuksella opiskelua ja suorittanut yhden tutkinnon osan vanhusten palvelukodissa.

– Suoritin viiden viikon kotihoidon opintojakson oppisopimuksella, ja oppisopimuksen jälkeen jatkoin kesätöitä samassa paikassa. Nyt teen sinne keikkatöitä aina silloin tällöin, Hakulinen valottaa.

Hakulisen mukaan oppisopimus on erittäin kannattava muoto suorittaa opintoja.

– Samasta työstä mitä tekee koulutussopimuksella, saa oppisopimuksessa palkkaa. Saa myös tehdä paljon vapaammin töitä, vaikka onkin oma ohjaaja, jonka vastuulla opiskelija on oppisopimusajan, hän toteaa.

Kotihoidon lisäksi Hakulinen on ollut TJK-jaksoilla (työpaikalla järjestettävä koulutus) päiväkodissa ja vanhusten palvelukodissa sekä kesätöissä vammaisten palveluyksikössä. Seuraavaksi hän menee harjoitteluun Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Sairaala siintää myös tulevaisuuden työllistymishaaveissa.

– Haluaisin työllistyä sairaalaan tai kouluttautua ensihoitajaksi, Hakulinen kaavailee ja kertoo aikovansa jatkaa opiskeluja armeijan jälkeen. Intti odottaa heinäkuussa 2021.

Käytännön harjoitukset parhaita

Hakulisen mielestä kiinnostavinta lähihoitajan opinnoissa ovat olleet käytännön harjoitukset.

– Labratunnit on parhaita, koska siellä saa itse konkreettisesti harjoitella asioita, esimerkiksi pistämistä, hän arvioi.

Aktiivinen opiskelija on ehtinyt osallistua myös muuhun koulun toimintaan.

– Olin mukana SAKUstars-tanssiryhmässä, mutta koska korona, emme päässeet ikinä kisoihin, Hakulinen harmittelee.

Korona on myös aiheuttanut opintojen tylsimmän ja vaikeimman osuuden.

– Etäopiskelu on ikävää, Hakulinen tiivistää.

Tuleva lähihoitaja voikin lohduttautua sillä, että valmistumisen jälkeen pääsee työskentelemään ihmisten pariin.

 

Hae opiskelemaan lähihoitajaksi Ammattiopisto Tavastiaan! Lue lisää täältä.
Voit hakea myös oppisopimuskoulutukseen, jos sinulla on sovittuna oppisopimustyöpaikka.

Sivua päivitetty 2.11.2020 kello 09.48

Uusimmat uutiset

Suomessa on hyvä – ja Tavastiassa vielä parempi

Suomen Punaisen Ristin Rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.3.–26.3. Yhdessä opettaja Liisa Turtiaisen TUVA-ryhmän ja Kati Paulinin hoiva-avustajaopiskelijoiden kanssa pohdimme muun muassa […]

Lue lisää

21.3.2023

TAVASTIArekry tarjoili tietoa kesätöistä

Tiistaina 21.3.2023 Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin jo perinteinen TAVASTIArekry-tapahtuma. Rekryssä noin kolmisenkymmentä yritystä ja yhteisöä esitteli työpaikkatarjontaansa ja etsi työvoimaa kesäksi, […]

Lue lisää

21.3.2023

Suomalaista koulujärjestelmää tutkimassa

Lounais-Ranskasta Bordeauxista saapunut viiden opettajan tiimi tutustui helmikuussa yli viikon ajan Ammattiopisto Tavastiaan ja suomalaiseen koulujärjestelmään laajemmin. Heidän erityinen kiinnostuksen […]

Lue lisää

6.3.2023