Yleinen

Ammattiopisto Tavastia siirtyy lähiopetukseen

30.10.2020

Maakunnan pandemiaryhmä on purkanut päätöksellään 29.10. toisen asteen etäopetussuosituksen ja lähiopiskeluun palataan 9. marraskuuta. Kunnilla ja oppilaitoksilla on myös mahdollisuus porrastaa lähiopetukseen palaamista oppilaitoskohtaisesti heti.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian toisen asteen oppilaitoksia ovat Ammattiopisto Tavastia, Hämeenlinnan lyseon lukio ja sen aikuislukio, Kaurialan lukio, Lammin lukio ja Parolan lukio.

Ammattiopisto Tavastia siirtyy lähiopetukseen portaittain niin, että kaikki ovat lähiopetuksessa viimeistään 9.11. Normaalin lämpimän lounaan tarjoilua ei viikolla 45 välttämättä pystytä järjestämään. Opiskelijoita ohjeistetaan lähiopetukseen siirtymisestä tarkemmin Wilmassa.

Hämeenlinnan lyseon lukion aikuislinja palaa lähiopetukseen maanantaina 2.11. Muissa lukioissa lähiopetus aloitetaan porrastetusti tiistaina 3.11. alkaen. Ensimmäisenä lähiopetuksen aloittavat lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat 3.11. Muut vuosikurssit aloittavat 9.11. Lämmintä lounasta ei pystytä alkupäivinä välttämättä tarjoilemaan, mutta vähintään välipalatyyppistä evästä on tarjolla. Lammin lukiossa on tarjolla lämmin lounas tiistaista 3.11. alkaen. Opiskelijoille tiedotetaan toimintaohjeista Wilman kautta.

Ruokakassit, joiden sisältöä on supistettu lähiopetukseen palaamisen vuoksi, jaetaan kassin tilanneille alkuperäisen suunnitelman mukaan keskiviikkona 4.11.

Opetus järjestetään 9.11. alkaen pääasiassa lähiopetuksena, mutta myös etäopetuksen keinoja voidaan hyödyntää tarpeen mukaan.

Maakunnan pandemiaryhmä suosittelee maskien käyttöä niin henkilökunnalle kuin opiskelijoillekin. Koulutuskuntayhtymä Tavastian henkilökunnalta edellytetään jatkossa maskien käyttöä aina opetustilanteissa ja kun turvavälejä ei pystytä pitämään. Opiskelijoille suositellaan maskien käyttöä, jotta lähiopetuksessa pystytään jatkamaan tulevaisuudessakin. Opiskelijat hankkivat maskit itse.

Lähiopetuksen jatkuessa Tavastian opiskelijoiden ja henkilökunnan tulee maskisuosituksen lisäksi noudattaa muita koronan hillitsemiseen annettuja ohjeita. Opiskelemaan saa tulla vain täysin oireettomana. Käsihygieniasta pidetään erityisen hyvää huolta, fyysistä kontaktia muihin vältetään ja turvavälit huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi oleskelua käytävillä ja muissa yhteisissä tiloissa tulee välttää. Oppilaitoksissa on myös voimassa vierailukielto vuoden loppuun saakka. Tavastia suosittelee myös Koronavilkun käyttöä.

Muu kuin Tavastian opetushenkilökunta noudattaa edelleen etätyösuositusta, joka on voimassa vuoden loppuun.

Sivua päivitetty 30.10.2020 kello 13.41

Uusimmat uutiset

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024