Yleinen

Opiskelijapalvelut pelaavat myös etäopetusaikana

20.10.2020

Opiskelijat opinto-ohjaajan neuvottavana.

Tavastian opiskelijapalvelut ja opintotoimisto palvelevat opiskelijoita, huoltajia ja opettajia myös etäopetusaikana. Noudatamme suosituksia ja vältämme henkilökohtaisia kontakteja. Tapaamisia voidaan kuitenkin järjestää sovitusti turvallisuusohjeita noudattaen.

Tavastiassa opiskelijoista halutaankin pitää hyvää huolta myös etäopetusaikana eikä ohjaus- ja hyvinvointipalveluiden toimintoja ole poikkeustilanteessa ajettu alas.

– Olemme lisänneet aktiivisuutta työntekijöiden puolesta esimerkiksi nuorten tavoittamisessa. Mielestämme tässä tilanteessa olisi erittäin lyhytnäköistä siirtää opiskelijahuollon tai opiskeluterveydenhuollon väkeä muihin tehtäviin, kommentoi opiskelijapalvelupäällikkö Päivi Kortesniemi.

Opiskelijapalveluihin saa yhteyden etäopetusaikana pääsääntöisesti puhelimitse, sähköpostilla tai ohessa kerrotuilla kanavilla. Työntekijät ovat myös aktiivisesti yhteydessä mm. omiin asiakkaisiinsa.

Opinto- ja uraohjaus

Tavastian Ohjauspiste palvelee ma- pe klo 8–16 puhelimitse ja sähköpostilla.

Opinto-ohjaajat ja uraohjaaja neuvovat mm. hakuasioissa ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Opinto-ohjaajiin ja uraohjaajaan saa yhteyden puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostitse.

Kuraattori-, psykologi- ja nuoriso-ohjauspalvelut

Pääsääntöisesti asiakkaat kohdataan etänä. Tilanteen niin vaatiessa myös henkilökohtaiset tapaamiset ovat mahdollisia etukäteen sovitusti.

Kuraattorit ja nuoriso-ohjaaja ovat tavattavissa eri kanavien kautta:

 • Puhelut, tekstiviestit, sähköposti, Wilma, Teams, Whatsapp
 • Kuraattori-Jannella on käytössä myös Snapchat.
  • Kuraattori: kuraattorijanne
 • Kuraattori Instassa: @kuraattorijanne
 • Kuraattori Instassa: @kuraattorieerika

Opiskeluhuollon psykologeille ohjaus tapahtuu samalla tavalla kuin yleensäkin eli kuraattoreiden tai terveydenhoitajien kautta.

Opiskelijan Ohjaus- ja tuki-chat

Chat palvelu toimii ma-pe klo 12–15. Vastaajina toimivat opinto-ohjaajat, koulukuraattorit ja nuoriso-ohjaaja. Palvelu löytyy Ammattiopisto Tavastian verkkosivuilta

Asuntolapalvelut

Asuntolaohjaajien luvalla saa asua asuntolassa työpaikalla järjestettävän koulutuksen (TJK) aikana, jos TJK ei onnistu kotoa käsin. Myös porrastettuun pienryhmäopetukseen (lähiopetukseen) osallistuvat opiskelijat voivat asua asuntolassa sovitusti.

Yhteydenotot tarvittaessa asuntolan.toimisto@kktavastia.fi

Opiskeluterveydenhuolto

Terveydenhoitajat palvelevat normaalisti ja sovitut lääkäriajat toteutetaan.  Terveydenhoitajien vastaanotolle ei pidä tulla vähääkään oireisena. Ota tarvittaessa yhteyttä terveydenhoitajiin puhelimitse tai Wilman kautta.  Etukäteen sovitut influenssarokotukset terveys- ja hyvinvointialan opiskelijoille ja riskiryhmille toteutetaan sovitusti ohjeita noudattaen.

Opintotoimisto

Opintotoimisto palvelee pääasiassa Wilman, sähköpostin, puhelimen ja AOT OpintotoimistoChatin kautta. Chat löytyy Wilman linkeistä, opiskelijoiden selaimen aloitussivulta ja  Tavastian nettisivuilta.

Opiskelija voi pyytää seuraavia sähköisesti allekirjoitettuja asiakirjoja Wilma-viestillä omalta opintosihteeriltä (tieto Wilma >Lomakkeet >Omat tiedot >Opintosihteeri) tai
sähköpostilla (opintotoimisto@kktavastia.fi):

 • opiskelutodistus
 • opintosuoritusote
 • matkahuollon todistus opiskelijakorttia varten
 • VR, tilapäinen todistus opiskelija-alennuksen saamiseksi
 • todistus ikäpoikkeuslupaa varten

Opiskelija löytää sähköisesti allekirjoitetun asiakirjan Wilmasta >Lomakkeet >Omat tiedot >Asiakirjat.

Opintotoimistossa voi tarvittaessa asioida ma-to 9.15–15.00 pe 9.15–14.00. Ovi on suljettuna, joten soita ennen tuloasi 03 6581 900.

Sivua päivitetty 20.10.2020 kello 09.15

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023