Yleinen

Matkailualan opiskelijat talkoohommissa Keskiaikafestivaaleilla

21.8.2020

Ammattiopisto Tavastian matkailualan opiskelijat osallistuivat Hämeenlinnassa pidetyn Hämeen keskiaikafestivaalin järjestelyihin talkoolaisina. Yhteistyöllä on perinteet jo useammalta vuodelta, sillä kolmannen vuoden matkailun opiskelijat Kiia Kulmala ja Anna Rajala kertovat olleensa keskiaikafestivaaleilla töissä jokaisena opiskeluvuonnaan. Talkoohommat ovat maistuneet hyvin, sillä nuoret naiset arvelevat osallistuvansa talkoisiin myös ensi vuonna, vaikka ovatkin silloin todennäköisesti jo valmistuneet.

Myös toisen vuoden opiskelija Tatu Lindstén viihtyy keskiaikafestivaalien tunnelmassa.

– Mieluummin edistän opintoja festivaalitöissä, kuin koululla ylimääräisiä tehtäviä tekemällä, hän naurahtaa.

Tapahtumien järjestelyyn osallistuminen tuo tärkeää kokemusta matkailualan opiskelijoille, sillä valmistuttuaan opiskelijoiden pitää osata järjestää elämyksiä tuottavia ohjelmapalveluita ja tapahtumia sekä markkinoida ja myydä niitä.

Kakarain kylässä ja tavernassa

Opiskelijat pääsivät festivaaleilla monenlaisiin hommiin. Toisen vuoden opiskelija Hilma Kuittinen vietti viisi päivää töissä festivaalialueen tavernassa.

– Taverna-alueella oli kiva olla töissä, kun kaikki ovat hyvällä fiiliksellä, hän kehuu.

Anna Rajala puolestaan työskenteli Kakarain kylässä eli lapsille suunnatulla ohjelma-alueella. Siellä hän piirsi lasten ja vähän vanhempienkin iholle riimutatuointeja eli meikkikynillä tehtäviä piirroksia, joiden päälle suihkutettiin hiuslakkaa.

– Pelasimme myös mölkkyä ja heittelimme lasten kanssa hernepusseja, Rajala keroo.

Kiia Kulmalan asemapaikka oli pääasiassa sisääntuloporteilla, ensin portin koristelussa ja pystytyksessä ja myöhemmin lipunmyynnissä. Ensimmäisen vuoden opiskelija Vilma Koskinen työskenteli festivaalien somistusten kimpussa, ensin rakentaen ja festivaalien päätyttyä myös purkuhommissa.

Tatu Lindstén pääsi ohjelmatiimissä monenlaisiin töihin.

– Avustimme esiintyjiä lavan takana ja ohjasimme heitä taukopaikkaan. Lisäksi olin keittiössä ja loppuillasta myös tavernassa keräämässä tyhjiä laseja ja siistimässä paikkoja.

Kaikilla talkoolaisilla oli päällään keskiaikaistyyliset vaatteet, joita järjestäjät tarjosivat lainaan. Yhteensä matkailualan opiskelijoita oli talkoolaisina noin 40.

Keskiaikafestivaalien kaltainen tapahtuma oli opiskelijoiden keskuudessa jo kaivattu.

– Keskiaikafestivaali on todella kiva tapahtuma, kun asuihin ja miljööseen on panostettu. Lisäksi oikea linna alueella tuo hienoa fiilistä, Anna Rajala kiittelee.

Sivua päivitetty 21.8.2020 kello 10.53

Uusimmat uutiset

Huoltajapalaute 2024

Vuosittaiseen huoltajapalautteeseen vastasi tänä keväänä 420 huoltajaa. Vastausprosentti oli 60. Palautteet ovat tärkeä keino toiminnan kehittämiseksi ja ne käydään tarkasti […]

Lue lisää

2.5.2024

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024

Käsityön lumoa ja historian henkeä

Tavastian kudonnan opinnoissa panostetaan tekemisen ohella erilaisien materiaalien, aikakausien ja tyylisuuntauksien tuntemukseen. Perinteisten taitojen vaaliminen osoittautuu tärkeäksi erityisesti silloin, kun […]

Lue lisää

23.4.2024