Yleinen

Oskari haluaa tubettamisesta ammatin

31.3.2020

Oskari Salo, 19, on vastikään suorittanut viimeisen työpaikalla järjestettävän koulutuksen näytön ja valmistuu pian datanomiksi Ammattiopisto Tavastiasta. Datanomin työt eivät kuitenkaan varsinaisesti Oskaria houkuttele, sillä kiinnostus ja intohimo ovat jossain muualla: omassa räppiin ja räppäreihin keskittyvässä YouTube-kanavassa.

Oskarin kohdalla harrastuksena ja omaksi huviksi alkanut tubettaminen on tuottanut tulosta, sillä hänen Osmonautti-kanavallaan on jo noin 12 500 tilaajaa, ja videoita on katsottu yhteensä yli 2,3 miljoonaa kertaa! Lisäksi nuori mies työskentelee Sony Music Finlandilla sisällöntuottajana ja tekee heille vlogeja, oman tubekanavan ansiota sekin.

– Tubettaminen lähti pari vuotta sitten oikeastaan siitä, kun olen aika kova puhumaan ja olin pitkään jo seurannut räppimaailmaa ja uutisia siitä. Sitten mietin, että voisin alkaa tehdä räppiin liittyviä vlogeja, kertoo Oskari.

Suomessa räppigenre on kasvanut koko ajan ja yhteisö on tiivis. Maailmalla räppi on vielä isompi juttu ja tunnetuimmat räppärit valtavan isoja tähtiä. Oskari oli Suomen ensimmäinen räppiin keskittyvä tubettaja. Tätä nykyä heitä on muitakin, mutta Oskarin Osmonautti-kanava on selkeästi suurin ja tunnetuin.

Yhteistyötä artistien kanssa

Oskari julkaisee Osmonautti-kanavallaan uuden videon keskimäärin pari kertaa viikossa. Aiheena voi olla mikä tahansa räppiin liittyvä, kuten esimerkiksi räppiartistien haastattelu tai videot heidän keikoistaan.

– Nykyään jos kuka tahansa kotimainen räppäri julkaisee uutta musaa, pyydän häntä haastatteluun ja teen yhdessä hänen kanssaan videon.

Osmonautti-kanava on jo sen verran tunnettu, että artistit osaavat ottaa Oskariin itse yhteyttä promotakseen uutta tuotantoaan.

– Olen tehnyt videoita jo kaikkein tunnetuimpienkin artistien kanssa, kuten kotimaisista JVG:n, Cledoksen ja Kuben kanssa ja kansainvälisistä Brennan Savagen kanssa, hymyilee Oskari.

Sony Music Finlandille Oskari tekee myös videoita, aihe pohditaan yhdessä Sonyn ihmisten kanssa, mutta Oskari saa toteuttaa vlogit mieleisellään tavalla. Sonylle hän päätyi töihin Osmonautin ansiosta.

– Sonylta laitettiin viestiä, että he olivat katsoneet kanavaani ja halusivat tavata ja keskustella yhteistyöstä. Nykyään teen heille videon kerran kuukaudessa.

Yhden videon tekemiseen saattaa kulua aikaa jopa noin 20 tuntia. Sony Musicin toimistolla Oskari käy tavallisesti muutaman kerran kuussa, loput työstä ja editoinnista voi tehdä kotona Turengissa etänä tietokoneella.

Kunnianhimoa ja haaveita

Jotta Oskari Salo on pystynyt työskentelemään osa-aikaisesti koulun ohella ja käymään työmatkoilla Helsingissä, on Ammattiopisto Tavastiassa joustettu läsnäolosta datanomiopinnoissa.

– Tämä on kuitenkin ollut mahdollista vain siksi, että olen hoitanut kouluhommat hyvin ja ajoissa, Oskari huomauttaa.

Viimeisen työpaikalla järjestettävän koulutuksen jakson Oskari työskenteli Sony Musicilla, mutta erään TJK-jakson hän vietti myös Turengin yläkoululla IT-tuen hommissa. Datanomin hommat ovat siis tulleet tutuiksi, mutta datanomin koulutusta Oskari ei suosittele, jos haaveena on tehdä videoita ja alkaa vaikka tubettaa.

– Media-assistentin koulutus on toisella asteella lähempänä totuutta, jos vloggaaminen kiinnostaa.

Menestyvää tubekanavaa ei kuitenkaan luoda sattumalta, vaan mukana täytyy olla kunnianhimoa, analysointia ja tietysti ripaus tuuriakin.

– Esimerkiksi videoiden julkaisuajankohta kannattaa miettiä tarkkaan ja seurata, mitä maailmalla aiheen piirissä muutenkin tapahtuu. Jos vaikka iso artisti julkaisee uuden biisin, kannattaa siihen liittyvä video tehdä nopeasti, jotta se nousee hakutuloksissa, kun ihmiset tekevä hakuja biisiin liittyen, Oskari ohjeistaa.

Tulevaisuudessa Oskarin haaveena on elättää itsensä vlogien tekemisellä ja Osmonautti-kanavalla. Sitä varten hänellä on selvät sävelet.

– Jos haluaa huipulle, ei pidä miettiä, mitä muut sanovat. Pitää olla voittaja-asenne ja pystyä kuvittelemaan itsensä sinne huipulle.

Tutustu Osmonautin YouTube-kanavaan

Sivua päivitetty 31.3.2020 kello 12.17

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024