Yleinen

Riina kuljettaa nyt koululaisia

11.11.2019

Joskus voi käydä niinkin, että opettajasta tulee myöhemmin esimies. Näin kävi Riina Nybergille, jolle Tomi Vasiljev piti työvoimakoulutuksen aikana linja-autonkuljettajan työhön liittyviä teoriatunteja. Nyt Riina Nyberg työskentelee Vekka Liikenne Oy:lla linja-autonkuljettajana ja Tomi Vasiljev puolestaan on Vekka Liikenteen toimitusjohtaja.

Aiemmalta ammatiltaan Riina Nyberg on painotuotantoassistentti, mutta kun alalla ei ollut tarpeeksi töitä, hän päätti muuttaa suuntaa. Työvoimakoulutuksista on ollut Nybergille paljon hyötyä, sillä Tampereella asuessaan hän hankki C-kortin ja työllistyi jakeluautonkuljettajaksi. Työvoimakoulutuksen tavoitteena onkin parantaa osallistujien mahdollisuuksia työllistyä avoimille työmarkkinoille ja turvata alueen työnantajille osaavan työvoiman saatavuus.

Vajaa vuosi sitten Nyberg hakeutui työvoimakoulutuksen kautta Ammattiopisto Tavastiaan opiskelemaan linja-autonkuljettajaksi. Koulutus kesti reilut puoli vuotta ja Nyberg pääsi hyvin mukaan, vaikka aloitti pari kuukautta myöhemmin kuin muut.

– Opiskelu oli sopivan rentoa ja joustavaa, etenkin kun minulla on pieni lapsi. Käytännön opetusta oli paljon, melkein heti otettiin bussi alle ja menoksi, Nyberg nauraa.

Työvoimakoulutuksella halutaan vastata eri alojen rekrytointitarpeisiin ja se koostuu yleensä kouluttajan järjestämästä lähiopetuksesta sekä työssäoppimisjaksoista. Työssäoppimisen aikana opiskelija pääsee soveltamaan osaamistaan suoraan käytännön työtehtäviin. Tarkoituksena on, että koulutuksen jälkeen opiskelija työllistyy, ja usein juuri työssäoppimispaikkaansa.

Kesällä Riina Nyberg oli työssäoppimisjaksolla Vekka Liikenteellä ja liikennejohtaja kysyi, tulisiko Nyberg syksyllä valmistuttuaan Vekalle töihin. Nyt Nyberg ajaa pääasiassa koululaiskuljetuksia ja hänellä on vakituinen työsopimus.

– Työ on mukavan aamupainotteista, joten illaksi pääsee kotiin, Nyberg kiittelee.

Vekka Liikenne työllistää nykyisin lähes 100 henkilöä ja yhtiö ajaa noin 70 prosenttia Kanta-Hämeen bussiliikenteestä.

Tavoitteena työllistyminen

Työvoimakoulutus on tarkoitettu vähintään 20-vuotiaille työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille. Hämeen ELY-keskus suunnittelee ja toteuttaa työvoimakoulutusten hankinnat yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Työvoimakoulutuksen ensisijainen tavoite on aina työllistyminen ja se voi tapahtua jo koulutuksen aikana.

Toimitusjohtaja Tomi Vasiljevin mukaan Vekka Liikenne on kuukausittain yhteydessä TE-toimiston kanssa ja työvoiman tarpeesta käydään keskustelua puolin ja toisin.

– Meidän lähtökohtamme on, että jos otamme henkilön harjoitteluun tai vaikka oppisopimuskoulutukseen, niin hän myös työllistyy meille vakituisesti, Vasiljev sanoo.

Työvoimakoulutus on joustavaa ja sitä voidaan räätälöidä jopa suoraan tietyn työnantajan tarpeita vastaavaksi. Koulutus räätälöidään aina työnhakijan osaamistarpeiden mukaan.

Linja-autonkuljettajalta vaadittavia ominaisuuksia ovat rauhallisuus, asiakaspalveluhenkisyys sekä tietysti taloudellinen ajotapa.

– Meille pääsee kyllä myös katsomaan, millaista tämä työ on, jo ennen kuin hakee edes koulutukseen, Vasiljev lupaa.

Riina Nyberg suosittelee hakeutumaan työvoimakoulutukseen, jos oikeasti haluaa töitä.

– Minä olen saanut työvoimakoulutusten kautta paremmin töitä kuin perustutkinnon suorittamisen jälkeen, hän toteaa.

Tutustu työvoimakoulutuksiin

Voit tutustua alkaviin työvoimakoulutuksiin ja laajaan koulutustarjontaan TE-toimiston nettisivuilla. Koulutuksiin haetaan täyttämällä sähköinen hakemus sivulla www.te-palvelut.fi (–> Haussa oleva työvoimakoulutus). Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta ja sen aikana saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä lisäksi kulukorvauksen.

Kysy lisää alkavista työvoimakoulutuksista Ammattiopisto Tavastian Ohjauspisteestä: Hattelmalantie 8 A-rakennus, 2. krs, Hämeenlinna, puh. 03 6581 500
ohjauspiste@kktavastia.fi

Lisätietoja antaa myös Hämeen TE-toimisto.

Koulutusneuvonta: p.0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Sivua päivitetty 11.11.2019 kello 09.21

Uusimmat uutiset

Ravintola- ja catering-alan koulutus tarjoaa useita uramahdollisuuksia

Ammattiopisto Tavastian ensimmäisen vuoden ravintola- ja catering-alan opiskelijat Abdu, Niko ja Manta ovat viihtyneet opinnoissaan. Ensimmäisen vuoden opiskelijat uuden edessä […]

Lue lisää

28.9.2023

Ohjauspiste palvelee syyslomaviikolla etänä

Tavastian Ohjauspisteen ovet A-rakennuksessa ovat syyslomaviikon (vko 42) kiinni, mutta palvelua saa puhelimitse ja sähköpostilla. Tapaamiset ja niihin saapuminen sovitaan […]

Lue lisää

25.9.2023

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen loihtimalle illalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023