Yleinen

SAKUstars-kisasta uusia kokemuksia ja elämyksiä

12.4.2019

Ammattiopisto Tavastialta osallistui SAKUstarsiin tänä vuonna 10 opiskelijan ryhmä eri aloilta. SAKUstars on valtakunnallinen ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu, jossa kilpaillaan sekä ennakkoon lähetettävien töiden sarjassa että livesarjoissa.

SAKUstarsin päätapahtuma oli Sastamalassa 9.-11.4. Paikalla oli yhteensä noin 500 opiskelijaa ja huoltajia lähemmäs 100. Ammattiopisto Tavastian joukkueesta osallistuttiin runo tunnissa-, karaoke-, digikuvataidetta päivässä-, yksintanssi-, yksinlaulu-, ja mallin mukaan- sarjoihin.

Kisojen suosituin sarja oli taidetta kahdessa tunnissa, jossa oli noin 150 osallistujaa! Tässä sarjassa ei tarvitse valmistautua etukäteen, vaan materiaali kerrotaan vasta paikan päällä tai juuri ennen kisoja. Tänä vuonna materiaalina sai käyttää muun muassa vanhoja kirjoja, nappeja, rautalankaa ja peilinpaloja. Lähihoitajaopiskelijamme Roosa Hankilanoja sai sarjassa kunniamaininnan. Onnea Roosa!

SAKUstars on tapahtuma, jossa on mahdollisuus toteuttaa itseään, harjoitella esiintymistä, kuulla palautetta tuomareilta sekä nauttia esiintymisestä. SAKUstars on tunnettu erittäin yhteisöllisenä tapahtumana, jossa on kannustava ilmapiiri. Tänäkin vuonna nähtiin hienoja kädenojennuksia yleisöstä, kun eräältä esiintyjältä sanat unohtuivat; toisen oppilaitoksen opiskelija kaivoi laulun sanat puhelimestaan ja ojensi laulajalle, ja laulaja pääsi hienosti laulun loppuun asti. Monia jännittää esiintyminen kovasti, mutta tapahtuman ilmapiiri auttaa tsemppaamaan ja näistä kisoista saadut kokemukset kantavat pitkälle, sekä elämässä että ammatillisesti.

Ammattiopisto Tavastian opiskelijat olivat erittäin tyytyväisiä reissuun. Osa oli jo toista tai kolmatta kertaa matkassa, koska tietävät kuinka hieno tapahtuma on kyseessä. Ensikertalaisia oli mietityttänyt koko reissuun lähtö, mutta pian tuli selväksi, että kannatti ehdottomasti lähteä mukaan nyt ja ensi vuonnakin. Jotkut puolestaan harmittelivat, kun ei tullut osallistuttua useampiin sarjoihin. Reissusta saa kokemusta myös ammatillisessakin mielessä: näkee toisten oppilaitosten tiloja, toimintatapoja sekä hyviä käytäntöjä. Toivottavasti voimme jatkossakin kannustaa opiskelijoita lähtemään valtakunnallisiin tapahtumiin saamaan kokemuksia, elämyksiä ja muistoja sekä uusia ystäviä.

Menestystä ennakkosarjoissa

Aiemmin keväällä ennakkosarjoihin töitä oli lähetetty yhteensä noin 300 kappaletta. Ennakkosarjoissa voi kilpailla muun muassa piirrostaide-, juliste-, video, valokuva-, ja runosarjoissa. Ammattiopisto Tavastiastakin lähti kuudelta opiskelijalta yhteensä 11 työtä. Ennakkosarjoista kiinteistöpalvelujen opiskelija Lineesh Karuvadiyil Samuel sai kultaa maalaukset-sarjassa työllään ”Eteenpäin”. Hän sai myös kunniamaininnat grafiikka- ja videosarjoissa. Lisäksi ravintola- ja cateringalan opiskelija Ahmed Thamer sai kunniamaininnan grafiikkasarjassa. Onnea Lineesh ja Ahmed!

Sivua päivitetty 12.4.2019 kello 15.11

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024