Yleinen

EDINN-hankkeen toimijat Tavastiassa – The EDINN project training week at Tavastia Vocational College

29.1.2019

Opettajia Tsekistä, Italiasta, Romaniasta ja Portugalista tuli EDINN-hankkeen aloituksen koulutusviikolle Ammattiopisto Tavastiaan. Ammattiopistosta mukana olivat lehtorit Eeva Kulmanen ja Tuula Katajisto sekä kehitysjohtaja Arto Ruhala. Koulutusviikon kouluttajina toimivat Piritta Malinen Kaurialan lukiosta, Anu Konkarikoski Ammattiopistosta ja Riitta-Liisa Joutsenlahti Vanajaveden Opistosta sekä Kristòf Fenyvesi Jyväskylän yliopistosta ja Matias Kaukolinna Helsingin yliopistosta.

Matkailun 2. vuoden opiskelijat hoitivat hienosti kansainvälisten vieraiden ohjelmapalvelun Aulangon Rauhan maisemissa. Vieraat pääsivät opiskelijoiden opastamina kokeilemaan lumikenkäilya, mölkkyä, saunomista, tikkupullan ja makkaran paistoa sekä maistamaan Suomi-buffetin herkkuja eli karjalanpiirakoita ja munavoita, leipäjuustoa ja lakkahilloa, ruisleipää, salmiakkia, mämmiä.

Hanke kehittää STEAM-menetelmiä opetuksessa.  Toiminta jatkuu opettajien ja opiskelijoiden hanketapaamisilla Portugalissa, Italiassa ja Tšekissä

Teksti ja kuvat: Arto Ruhala, kehitysjohtaja Ammattiopisto Tavastia
Matkailuopiskelijoiden ryhmäkuva: matkailuopiskelijat

Teachers from the Czech Republic, Italy, Romania, and Portugal came to the EDINN project training week at Tavastia Vocational College. Lecturers Eeva Kulmanen and Tuula Katajisto and Development Director Arto Ruhala were hosting. Tavastia specialists Piritta Malinen from Kauriala High School, Anu Konkarikoski from Vocational College and Riitta-Liisa Joutsenlahti from Vanajavesi Opisto were the trainers as well as Kristòf Fenyvesi from the University of Jyväskylä and Matias Kaukolinna from the University of Helsinki.

The 2nd year tourism students offered a good for the international guests at the Aulanko Park. As guided by students, guests were given the opportunity to try snowshoeing, mölkky game, sauna bath, stickbuns and sausages, and taste Finnish delicacies, such as Karelian pies, bread cheese and cloudberry jam, rye bread, salmiakki liquorice and mämmi, Easter rye and malt pudding.

The project develops STEAM methods in teaching in each country. Activities will continue with project meetings between teachers and students in Portugal, Italy and the Czech Republic.

Text and photos: Arto Ruhala, Development Director, Tavastia Vocational College, and the tourism students.

 

Sivua päivitetty 29.1.2019 kello 15.08

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastiaan yhteishaussa valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2022 yhteishaussa valittu 577 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 16.6. tilanteen mukaisesti (valintatietoja ei […]

Lue lisää

16.6.2022

Ammattiopisto Tavastia uusi kestävän kehityksen sertifikaattinsa

OKKA-säätiö on myöntänyt Ammattiopisto Tavastian kestävän kehityksen sertifikaatille jatkon seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Sertifikaatti on osoitus kestävän kehityksen ja tulevaisuuden huomioimisesta oppilaitoksen […]

Lue lisää

13.6.2022

Hiusalan opiskelijoiden hyväntekeväisyystapahtuma tarjosi irtioton arjesta

Ammattiopisto Tavastian hiusalan opiskelijat järjestivät vähävaraisille ja Finfamin Kanta-Hämeen mielenterveysomaisille suunnatun hyväntekeväisyystapahtuman. Hyväntekeväisyystapahtuman idea lähti Tavastian opiskelija Heidi Kallioisen ajatuksesta […]

Lue lisää

6.6.2022