Yleinen

Eurooppalaista verkostoyhteistyötä Sotenet-verkostossa

1.10.2018

Eurocom Smart -hankkeeseen liittyvä projektiviikko pidettiin Ammattiopisto Tavastian Terveys- ja hyvinvointipalvelun koulutuksessa syyskuun lopulla. Sotenet-projektiviikkoja pidetään hankkeen osallistujamaissa vuorotellen ja nyt oli Suomen vuoro. Suomesta hankkeessa on mukana kahdeksan oppilaitosta. Suomen lisäksi oppilaitoksia tai sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja on mukana Tanskasta, Hollannista, Saksasta, Belgiasta, Espanjasta, Ranskasta, Ruotsista, Englannista, Italiasta, Virosta ja Kreikasta. Hämeenlinnassa tapasivat hankkeen projektikoordinaattorit, opettajia eri oppilaitoksista ja työntekijöitä heidän yhteistyöpaikoistaan.

Projektiviikon ohjelma, joka käsitti neljä päivää, oli varsin tiivis. Maanantain tervetulotoivotusten ja orientoitumisen jälkeen seurasi kahden päivän tutustuminen Tavastian Hämeenlinnan seudun yhteistyöyrityksiin. Projektilaiset jakaantuivat työpaikoille ja tutustuivat siellä suomalaisiin käytäntöihin ja työntekijöiden arkeen kulkien heidän mukanaan tiistain ja keskiviikon mm. sairaalassa, päiväkodissa, kotihoidossa ja asumispalveluissa.

Torstai oli raportointipäivä työpajoissa. Myös Kreikassa vaihdossa olleet, ammattiopistosta lähihoitajaksi valmistuneet Ninni Toivonen ja Ari Partanen sekä nyt Hollannista Tavastiassa vaihdossa olevat Bart Naber ja Jelto Fokkens kertoivat muille kokemuksistaan. Hollantilaisopiskelijat ovat Hämeenlinnassa viisi viikkoa. Iltapäivällä kierrettiin kampusaluetta ja tutustuttiin moni-ilmeiseen Tavastiaan, jossa nykyisin on myös lukio ja vapaan sivistystyön kansalaisopisto.

Illalla nautittiin päätösillallinen Ammattiopisto Tavastian oppimisympäristössä Kahvila-ravintola Punaportissa. Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat opettajineen vastasivat illan onnistumisesta.

Eurocom Smart -projektin aikana on kehitetty mm. yhteisiä arviointilomakkeita, jotka sopivat opiskelijavaihtoon ja auttavat työpaikkoja arvioimaan opiskelijoita yhteisten pelisääntöjen mukaisesti. Opiskelijat saavat pienen apurahan projektilta matka- ja majoituskustannuksiin vaihtojen onnistumiseksi.

Jokaisella mukana olevalla oppilaitoksella on oma sotekoordinaattori, jolla on verkostossa omat vastuumaat hoidettavina. Hän vastaa siihen kyseiseen maahan tulevien ja lähtevien opiskelijoiden vaihdoista. Opiskelijoille pidetään yhteiset valmennukset ja verkostokoordinaattorit myös tapaavat säännöllisesti vuosittain.

Sotenet-verkoston ja hankkeiden koordinointi alkuvuosina eli vuodesta 2000 alkaen oli Tampereella. Nyt verkoston koordinointi on siirtymässä Kuopiosta Hämeenlinnaan, Ammattiopisto Tavastiaan lehtori Tiina Hottiselle vuonna 2019.

Sivua päivitetty 1.10.2018 kello 16.08

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastian maahanmuuttajaopiskelijat palkittiin stipendein 

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on valinnut kaksi Ammattiopisto Tavastian opiskelijaa maahanmuuttajastipendien saajiksi. Valinnassa painotettiin kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja […]

Lue lisää

1.12.2023

KÄTEVÄ-osasto loisti magentana Suomen kädentaidot -messuilla

Ammattiopisto Tavastian KÄTEVÄ-osasto oli näyttävästi mukana Suomen Kädentaidot 2023 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Euroopan suurimmaksi kasvanut kädentaitojen tapahtuma ihastuttaa […]

Lue lisää

30.11.2023

Opiskelijasta ammatilliseksi ohjaajaksi

Emily Thompson opiskeli Ammattiopisto Tavastiassa leipuri-kondiittoriksi. Opintojensa aikana hän ehti osallistumaan tv-kilpailuun ja tekemään harjoitteluja ulkomailla. Nyt hän työskentelee ammatillisena […]

Lue lisää

30.11.2023