Yleinen

Monien polkujen kautta työuralle – rekrytapahtumat auttavat opiskelijoita elämässä eteenpäin

14.6.2018

Keskiviikkona 30.5 järjestettiin rekrytointitapahtuma Hämeenlinnan Ohjaamossa. Tarjolla oli töitä, asiaa, ohjeita sekä kahvia ja pientä purtavaa. Paikan päällä oli edustajia henkilöstöpalveluyrityksistä, työnantajista, etsivästä nuorisotyöstä, Ammattiopistosta ja Ohjaamosta sekä Stagesta. Töitä tarjoamassa olivat Adecco, ISS, SunUra, Transval Henkilöstöpalvelut. Kaiken kaikkiaan tapahtumassa kävi 110 ihmistä. Ammattiopiston edustajat kuraattori Eerika Ketonen ja uraohjaaja Taru Vierimaa olivat paikalla kertomassa koulutuksista ja niiden rooleista sekä tietysti myös tukemassa nuoria. Tapahtumassa oli myös mahdollista kuvauttaa itsensä esimerkiksi CV:tä varten. Kuvaamisesta vastasi Stage.

Tarun ja Eerikan mukaan tapahtuma oli oikein onnistunut ja lämminhenkinen tilaisuus. Työnantajat olivat olleet todella hyvällä meiningillä mukana ja he saivat myös paljon hyviä kontakteja: työnantajat saivat sovittua pitkälle toista viikkoa työhaastatteluja potentiaalisten työnhakijoiden kanssa tapahtuman aikana.

– Osa nuorista tuli paikalle todella valmistautuneena CV:t kädessä, Taru ja Eerika iloitsevat.

Tapahtumassa oli myös mahdollisuus jättää yhteistiedot Ohjaamolle yhteydenottoa varten. Taru ja Eerika pitävät tärkeänä, että tällainenkin mahdollisuus annetaan, sillä aina ei pysty tai voi itse ottaa yhteyttä.

Työtapahtumat eivät kuitenkaan jää tähän. Töihin!-tapahtuma ja yhteistyö sai alkunsa kun Eerika suoritti ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja mietti siihen sopivaa kehittämistyötä, joka liittyisi opiskelijoiden työllistymiseen. Tämän jälkeen haalittiin yhteistyötahoja, joiden kanssa pidettiin aivoriihiä. Aivoriihien tuloksena päätettiin tiivistää yhteistyötä yhteistyötahojen kanssa ja suunnitella tapahtuma, jossa valmistuvat ja valmistuneet voivat kohdata työnantajia ja työllistymiseen liittyviä henkilöitä. Paikaksi tapahtumalle valikoitui Ohjaamo, joka on matalan kynnyksen paikka kaikille nuorille. Yhteistyötä tapahtuman jälkeen jatketaan.

Seuraava työnhakuun liittyvä tapahtuma järjestetään 25.10 Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Tässä syksyn tapahtumassa painotutaan työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkoihin, mutta tapahtuma on tarkoitettu kaikille työtä hakeville, verkostojaan kasvattaville tai osa-aikatyötä koulun oheen hakeville. Syksyllä ja loppuvuonna valmistuville on tarjolla työpaikkoja tässä tapahtumassa, kun taas 7.3 järjestettävässä tapahtumassa töitä on tarjolla keväällä valmistuville sekä kesätöitä hakeville.  Aina voi, ja kannattaakin, mennä paikan päälle katselemaan työtarjontaa ja erilaisia työpolkuja. Esimerkiksi 25.10 tapahtumassa on työpaikkoja tarjolla myös loppuvuonna valmistuville.

Nämä kaikki tapahtumat ovat osana Työuralle-hanketta, joka on ESR-rahoitteinen. Taru ja Eerika ovat hankkeen päätoimijat Ammattiopistossa. Työuralle-hankkeen tavoitteena on tehokas oppilaitosten sisällä ja yhteistyöverkostoissa toimiva uraohjausjärjestelmä, joka edesauttaa opiskelijoiden sitoutumista työelämään. Hanke on aloitettu helmikuun alussa. Työnantajat ovat olleet todella kiinnostuneita yhteistyöstä ja yhdessä tekemisestä. Hankkeessa yksi tärkeä yhteistyökumppani on Linnan kehitys.

– Tavoitteena on tehdä nuorille erilaiset työpolut ja avoimet työpaikat näkyviksi, Eerika kiteyttää koko hanketta ja tapahtumia.

Kannattaa myös muistaa Tavastian ohjauspiste, josta saa perjantaisin uraohjausta: kaikkea työhakemusten teosta, työpaikkojen hakemisesta sekä työhaastatteluista voi tulla kysymään.  Jos esimerkiksi työskentely opintojen ohessa kiinnostaa, kannattaa tulla ohjauspisteeseen perjantaisin tai ottaa yhteys uraohjaaja Taru Vierimaahan puh. 040 722 9182, taru.vierimaa@kktavastia.fi

Seuraavat rekrytapahtumat

  • 25.10 ja 7.3 Ammattiopisto Tavastian tiloissa
  • Keväällä 2019 järjestetään vastaavan kaltainen Töihin!-tapahtuma. Aika ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Mikä on ohjaamo Hämeenlinna?

  • Ohjaamo Hämeenlinna on palvelu kaikille 15-29 -vuotiaille hämeenlinnalaisille nuorille. Ohjaamosta saat tukea ja apua työnhakuun, opiskeluun sekä tulevaisuutesi suunnitteluun – kaikki yhdestä paikasta. Palvelut ovat vapaaehtoisia, ilmaisia ja luottamuksellisia.
  • Katso lisää ohjaamosta sivulta www.ohjaamot.fi/web/ohjaamo-hameelinna
Teksti: Laura Körkkö, viestinnän harjoittelija Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Kuva1: Stage
Kuva2-3: Taru Vierimaa ja Eerika Ketonen

Sivua päivitetty 14.6.2018 kello 11.20

Uusimmat uutiset

Kevään yhteishaussa Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat

Ammattiopisto Tavastiaan on kevään 2024 yhteishaussa valittu 561 uutta opiskelijaa. Alta löydät uusien opiskelijoiden nimet 13.6. tilanteen mukaisesti. Oppilaitos ei […]

Lue lisää

13.6.2024

Tavastiaan hopeaa Taitajista

Taitaja2024-finaali järjestettiin Kuopiossa toukokuussa. Tavastian opiskelija Henri Murtonen kilpaili logistiikan P5-sarjassa ja palasi kotiin hopeamitalistina. Taitaja2024-kilpailu järjestettiin toukokuussa Kuopiossa.  Taitaja-kilpailussa […]

Lue lisää

29.5.2024

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 6.4.–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024