Yleinen

Taitajia olemme me kaikki – niin kilpailijat kuin järjestäjätkin

24.5.2018

Viime viikolla 15.5-17.5 kahden vuoden työpuristus huipentui Taitaja2018- kisoihin. Ammattiopisto Tavastia yhdessä Tredun, Kiipulan, Ahlmanin ja Saskyn kanssa rakensivat huikeat messut Tampereen messu- ja urheilukeskukseen. Suuri projekti tarvitsi tuhansia käsipareja tekemään messuista ja kilpailuista priimakuntoiset. Niin opiskelijat kuin opettajatkin olivat suurena apuna ja heitä onkin kaikkia syytä kiittää. Ilman vapaaehtoista apua, hyviä hermoja ja iloista mieltä ei tapahtuma olisi onnistunut.

Ammattiopisto Tavastia järjesti kilpailuissa seuraavat seitsemän lajia: automaalaus, kuljetuslogistiikka, sähköasennus, talonrakennus, muuraus ja laatoitus, matkailu ja taitaja9. Automaalauksen lajivastaavana toimi Marika Laine, kuljetuslogistiikan lajivastaavana Olli Seppälä ja sähköasennuksessa Mika Tamminen. Rakennus, muuraus ja laatoitus -lajin lajivastaavana toimi Keijo Hakala, levy ja hitsaus -lajissa Harri Nieminen, matkailussa Päivi Seppälä ja Taitaja9-kilpailussa Mika Heinonen. Heidän lisäksi kaikilla lajivastaavilla oli tukena huikeat varavastaavat: automaalauksessa Hannu Waltzer, kuljetuslogistiikassa Kalle Mattila, sähköasennuksessa Tero Lintunen, talonrakennuksessa, muurauksessa ja laatoituksessa Markku Järvinen, levyssä ja hitsauksessa Kari Vesaluoma, matkailussa Helinä Kangas ja Taitaja9:ssä Maarit Rahkola. Koko ammattiopiston kilpailukoordinaattorina toimi Veli-Pekka Körkkö.

Kilpailupäivinä oli menoa, meininkiä ja pieniä mutkia matkassa, mutta muuten lajit eivät kohdanneet ongelmia. Tehtävät olivat tarpeeksi haastavia ja erottelevia, jotta voittaja saatiin ratkottua. Jokaisessa lajissa oli myös opiskelija esittelemässä lajia ja usein siellä oli myös jonkinlainen aktiviteetti, johon messukävijät saivat osallistua. Levyllä ja hitsauksella oli esimerkiksi virtuaalihitsausta. Opiskelijat toimivat mallikkaasti lajioppaina auttaen ja informoiden messukävijöitä.

Lajien lisäksi ammattiopistolla oli oma pieni osastonsa, jossa kävi kuhina. Osastolla oli reaktiopeli (Speden peli), jossa tarpeeksi pisteitä saaneena voitti värikkäät aurinkolasit. Jotkut olivat niin innokkaita, että kävivät pelaamassa monta kertaa, että saivat lähteä messuilta useammat Tavastian aurinkolasit päässään.

Tapahtumassa oli monen ikäistä kävijää vauvasta vaariin. Jotta myös hämeenlinnalaisilla nuorilla olisi ollut mahdollista päästä katsomaan kilpailuja ja tutustua eri koulutusaloihin, kuljetti ammattiopisto kaikki Hämeenlinnan alueen kasiluokkalaiset messuille keskiviikkona 16.5. Tästä saatiin kiitosta niin opoilta kuin opiskelijoiltakin.

Kaiken kaikkiaan järjestäjien osalta Taitajat onnistuivat mallikkaasti. Työt vielä hieman jatkuvat ensi syksynä, mutta suurin puserrus on nyt tehty.

Ammattiopistolla oli oma pieni kilpailujoukkueensa Taitajissa. Jokainen heistä menestyi todella hyvin ja kaikki saavat olla hyvin ylpeitä itsestään. Joukkueeseen kuului Aapo Vehkomäki, Sonja Hakkio, Tinja Puputti ja Jaakko Pääskyvuori. Aapo sijoittui talonrakennuksessa, muurauksessa ja laatoituksessa hienosti sijalle seitsemän, Sonja ja Tinja saavuttivat matkailussa pronssia ja Jaakko ylsi logistiikassa hopealle. Myös huoltojoukoille Mervi Kivistölle, Ismo Hietaselle sekä Juha Kuosmalle kiitokset ja onnittelut hyvästä joukkueen menestyksestä kuin myös joukkueenjohtaja Minna Koskelalle.

Nyt voidaan suunnata katseet kohti ensi vuoden kisoja Joensuussa, mutta sitä ennen kirmataan kesälaitumille.

 

Sivua päivitetty 24.5.2018 kello 14.43

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut/valmistuu 6.4–31.5.2024 välisenä aikana yhteensä 263 opiskelijaa. Heistä 26 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Päivämäärä nimen […]

Lue lisää

28.5.2024

Huoltajapalaute 2024

Vuosittaiseen huoltajapalautteeseen vastasi tänä keväänä 420 huoltajaa. Vastausprosentti oli 60. Palautteet ovat tärkeä keino toiminnan kehittämiseksi ja ne käydään tarkasti […]

Lue lisää

2.5.2024

Puhtausala on siistein ala ikinä!

TE-live Hämeessä kerrotaan, millaista on työskennellä puhtaanapitoalalla ja miten alalle voi kouluttautua. Videolla pyyhitään pölyt vanhentuneesta käsityksestä alasta, jossa työvälineinä […]

Lue lisää

26.4.2024