Yleinen

Liiketalouden opiskelijat yrittäjyysopinnoissa

3.11.2017

1.11.2017 Ensimmäisellä tapaamiskerralla cSchoolissa kuunneltiin tiiviisti lehtori Vesa Tuomelan esitystä liiketoimintaympäristöistä ja myynnin tekemisestä.

Liiketalouden opiskelijat osallistuvat HAMKin cSchool-projektiin

Ammattiopisto Tavastian liiketalouden 3. vuoden opiskelijat laajentavat ammattiosaamistaan osallistumalla syksyllä avoimen AMK:n kautta HAMKin järjestämään cSchool-projektiin.

Liiketalouden perustutkintoon liittyvät, lähes kalenterivuoden kestävät yrittäjyysopinnot toteutuvat liiketalouden yksikössä valtakunnallisen NY Vuosi Yrittäjänä -konseptin päälle. Sen puitteissa opiskelijat perustavat pienryhmissä oikeaa liiketoimintaa toteuttavat NY-yritykset. Näin teoreettiset teemapäivät ja käytännön arki omaa yritystä pyörittäen yhdistyvät, antaen vahvaa osaamista liiketoiminnan eri osa-alueilta. Tämän toiminnan yhteyteen osallistuminen cSchooliin antaa erinomaisen tilaisuuden laajentaa osaamista mutta myös nähdä miten ammattikorkeakoulussa opiskellaan.

cSchool on Hämeen ammattikorkeakoulun liiketalouden projektimoduuli, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan erilaisiin liiketoiminnan kehittämisen (markkinoinnin, taloushallinnon ja kehittämismenetelmien) osa-alueisiin.

Tavastian NY-opiskelijoille tarjolla on oman liiketoiminnan kehittämistä ja myös toiminnan aitoa kokeilemista asiakkaiden kanssa. Mukaan tulee HAMKilta ohjaus sekä mentoroiva opiskelijatiimi, jonka kanssa päästään kehittämään liiketoimintaa ja myös kehittymään liiketalouden osaajana hyvin vaativalla osa-alueella – yrittäjyydessä. Tämän kaltainen yhteistyö onkin yksi erinomainen osoitus kuinka aktiivinen, win-win -muotoinen yhteistyö opintoasteiden välillä on mahdollista.

Osallistuminen ei ole kuitenkaan vain kertyvän osaamisen motivoimaa, palkintona näet odottaa lisäksi 5 opintopistettä, jotka voidaan hyväksilukea suoraan liiketalouden AMK -opintoihin, mikäli osallistunut opiskelija HAMKissa jatko-opintoja suorittaa tulevaisuudessa.


Faktoja

  • Yrittäjyysopinnot (15 osp) on osa liiketalouden perustutkintoa
  • Tällä hetkellä toteutuksessa 4. periodi ja  seuraavan vuoden 3. periodin loppu
  • Noin 45 opiskelijasta 12 osallistuu cSchooliin
  • Pilotti tehty 2016, jolloin 4 opiskelijaa suoritti opinnot.

Lisätiedot

Yrittäjyysopinnot Ammattiopisto Tavastia, Liiketalous ja kauppa

  • Markku Rinne, Ammattiopisto Tavastia, 050 360 6911

NY Vuosi Yrittäjänä -konsepti www.nyvuosiyrittajana.fi

Uskalla Yrittää -kilpailukonsepti www.uskallayrittaa.fi

Hämeen Ammattikorkeakoulu www.hamk.fi, cSchool -projekti

Avoin AMK www.hamk.fi/hakijalle/avoin-amk/

  • Jukka Raitanen, HAMK, 040 836 8807
  • Vesa Tuomela, HAMK, 040 350 9175
Teksti ja kuva: Markku Rinne

Sivua päivitetty 3.11.2017 kello 09.26

Uusimmat uutiset

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024

Vaikka arvot ovat erilaiset, silti ystävyys voi olla yhtä syvää

Rasismin vastaiseen viikkoon liittyen opiskelijoilta kerättiin tiistaina 19.3. keskustellen ja anonyymillä kyselyllä ajatuksia rasismiin puuttumisesta, eri kulttuureista olevista kavereista ja […]

Lue lisää

27.3.2024