Yleinen

Sosiaali- ja terveysalan harjannostajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa

23.3.2017

Syytä iloon on, niin kuin jutusta selviää. Harjannostajaiset on talonrakennuksen perinteeseen kuuluva juhlatilaisuus, joka perinteisesti pidetään rakennuksen vesikattotöiden valmistuttua, kun rakennus on saatu suojatuksi sateelta. Harjannostajaiset järjestää tilaaja, joka kutsuu tilaisuuteen kaikki hankkeeseen osallistuneet. Perinteisesti tilaisuus pidettiin työmaalla, ja niitä perinteitä Koulutuskuntayhtymä Tavastia tänään 23.3.2017 noudatti, kun harjannostajaiset pidettiin työmaalla. Tulevaan opiskelijaravintolaan oli katettu pitkät pöydät juhlaväkeä varten. Koska rakennus on huputettu, tarkeni salissa normaalilla sisävaatetuksella.

Perinteisesti ohjelmassa on yleensä puheita, ruokailu ja jonkinlainen viihdyttävä osuus. Niin meilläkin. Tilaisuuden avasi kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, joka puheessaan kiitteli paitsi rakentajia myös koulutuskuntayhtymää. Kampusalueesta on muodostumassa hieno kokonaisuus, jossa kaikki toiminnot ovat samalla alueella. Yleissivistävä koulutus, ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö on yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi. Ainakin sitten, kun koko kampusalueen rakennus- ja remontointityö saadaan valmiiksi vuonna 2018. Yhtymähallituksen puheenjohtaja Vesa Kaloinen uskalsi puheessaan kehaista, että Tavastia on suunnannäyttäjä monelle muulle kaupungille kokonaisuuksien rakentajana ja hallinnoijana.

Koulutuspäälliköt Irmeli Elo ja Pirjo Saarela iloitsivat tulevina käyttäjinä hienosta kokonaisuudesta ja uusista opiskelutiloista. Peab Oy:n yksikönjohtaja Matti Joensuu urakoitsijan edustajana voi todeta puheessaan, että työmaa on pysynyt hyvin aikataulussa, ollut jopa etuajassa. Siellä on noudatettu hyvin työturvallisuusasioita, ja omien työntekijöiden työtapaturmat työmaalla ovat nolla. Viihdyttävästä osuudesta vastasi Turkka Mali.

Suomessa hernekeitto on perinteinen harjannostajaisissa tarjottava ruoka. Juomaksi on usein olutta. Tavastian harjannostajaisissa tarjottiin lihakeittoa. Tarjoilusta ja esille laitosta vastasivat hienosti Tavastian toisen vuoden kokki- ja tarjoilijaopiskelijat opettajiensa Anu Piirainen ja Anni Ijäs johdolla.

Uudisrakennukseen siirtyy Ammattiopisto Tavastian sosiaali-,  terveys- ja liikunta-alan opetus. Lisäksi rakennukseen tulee yli 400 paikkainen, koko kampusta palveleva opiskelijaravintola ja sinne rakentuu myös opiskelijoiden terveyden- ja hyvinvoinnin yksikkö. Rakennuksen rahoituksesta on vastannut Kuntarahoitus ja se toteutetaan kiinteistöleasingrahoituksella.

Rakentaminen käynnistyi elokuussa 2016. Uudisrakennuksen on määrä valmistua 8.12.2017. Lähihoitajien opetus aloitetaan uusissa tiloissa kevätlukukaudesta 2018. Rakentaminen on edennyt alkuperäisessä aikataulussaan ja toteutunut budjetin mukaisesti. Uudisrakennuksen pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Kohteen Lämpö-, vesi- ja viemäriasennuksista vastaa Are Oy, sähköasennuksista Quattroservices Oy, automaatioasennuksista Siemens Oy ja ilmastointiasennuksista Ilmastointi Mikenti Oy. Kohteen pääsuunnittelija on Markku Vaara arkkitehdit Latva ja Vaara Oy:stä.

Outi Ruohela
Viestintäpäällikkö, Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Sivua päivitetty 23.3.2017 kello 15.42

Uusimmat uutiset

Onnea ammattiin valmistuneille!

Ammattiopisto Tavastiasta on valmistunut 22.12.2023.–5.4.2024 välisenä aikana 215 uutta ammattilaista. Heistä 30 ei ole antanut lupaa julkaista nimeään. Lämpimät onnittelut […]

Lue lisää

5.4.2024

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024