Yleinen

Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt -kilpailu – Tavastialle kunniamaininta

14.10.2016

pomokiltavaakunaOpetushallituksen Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt -kilpailussa etsittiin kuvauksia käytännöistä, jotka parhaiten edistävät ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteita.

Kilpailun teemat vuonna 2016 olivat:

  1. Työelämäyhteistyö ja koulutuksen vaikuttavuus
  2. Talouden suunnittelu ja hallinta osaamisen kehittämisen tukena
  3. Opettajat osaamisen kehittymisen edistäjinä
  4. Asiakaslähtöiset ja joustavat osaamisen kehittämispolut
  5. Rohkeimmat ideat ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi 
Koulutuspäällikkö Riikka Riihimäki
Koulutuspäällikkö Riikka Riihimäki

Kilpailu oli avoin kaikille koulutuksen ja tutkinnon järjestäjille. Kilpailuaika päättyi 19.8.2016. Ehdotuksia vuoden 2016 ammatillisen koulutuksen parhaiksi käytännöksi saatiin 151, joista Opetushallitus palkitsi 5 parasta. Koulutuspäällikkö Riikka Riihimäki osastonsa kanssa tarttui haasteeseen ja osallistui kilpailuun. Hän oli yksi kutsuista, jotka esittelivät kilpailutyönsä ja parhaan käytäntönsä  10.10.2016 Kalastajatorpalla. Prolog-osaston kilpailutyö on johtamisen malli, joka käsittelee opetuksen järjestämistä taloudellisesti ja sitä kautta kertyneitä säästöjä. Ammattiopisto Tavastian Prolog-osastoa Riikka Riihimäki johtaa tämän mallin mukaisesti (katso video).  Prolog-osastoon kuuluvat auto- ja logistiikka-ala, verhoiluala, pintakäsittelyala ja puuala.

Oli hyvä saavutus olla viiden parhaan joukossa. Tällä kertaa tuloksenamme oli kunniamaininta. ONNEA!

Videon toteuttivat verhoiluala ja teollinen pintakäsittely.

Sivua päivitetty 14.10.2016 kello 15.14

Uusimmat uutiset

Ammattiopisto Tavastian maahanmuuttajaopiskelijat palkittiin stipendein 

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on valinnut kaksi Ammattiopisto Tavastian opiskelijaa maahanmuuttajastipendien saajiksi. Valinnassa painotettiin kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja […]

Lue lisää

1.12.2023

KÄTEVÄ-osasto loisti magentana Suomen kädentaidot -messuilla

Ammattiopisto Tavastian KÄTEVÄ-osasto oli näyttävästi mukana Suomen Kädentaidot 2023 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Euroopan suurimmaksi kasvanut kädentaitojen tapahtuma ihastuttaa […]

Lue lisää

30.11.2023

Opiskelijasta ammatilliseksi ohjaajaksi

Emily Thompson opiskeli Ammattiopisto Tavastiassa leipuri-kondiittoriksi. Opintojensa aikana hän ehti osallistumaan tv-kilpailuun ja tekemään harjoitteluja ulkomailla. Nyt hän työskentelee ammatillisena […]

Lue lisää

30.11.2023