Yleinen

Ammatillinen koulutus liikkeessä -tapahtuma Ammattiopisto Tavastiassa

22.8.2016

Maanantaina 22.8. puolen päivän aikaan tempaistiin koko maassa ammatillisen koulutuksen puolesta, niin myös Ammattiopisto Tavastiassa.  Ammattiopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi tapahtuman osallistui myös Kiipulan ammattiopiston opiskelijat pitämällä verenpaineen mittauspistettä ja puutarhatuotteiden myyntipistettä.

Ammattiopisto Tavastian opiskelijakunnan hallituksen aktiivijäsen Eini Järvi ja työelämän edustaja, opettaja Helena Lehkonen puhuivat lyhyesti kuulijoille ja sen jälkeen oli spontaanimman ohjelman ja kysymysten vuoro.

Ammatillisen koulutuksen puolesta tempaistiin samanaikaisesti ympäri Suomea. Mukaan oli ilmoittautunut 31 koulutuksen järjestäjää. Kyseessä oli Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n, Suomen Opiskelija-Allianssin OSKU ry:n ja Opetusalan ammattiliitto OAJ:n yhteinen hyvän tuulen ponnistus, jonka tarkoituksena oli korostaa ammatillisen koulutuksen merkitystä yksilölle ja yhteiskunnalle. Viesti kohdistui myös henkilöstölle ja opiskelijoille korostaen ammatillisen koulutuksen merkitystä ja luoden hyvää henkeä vaikeina aikoina.

Maan hallituksen budjettiriihessä ammatillisen koulutuksen leikkaukset alueellisine vaikutuksineen ovat ajankohtainen aihe, joten nyt on hyvä hetki muistuttaa ammatillisen koulutuksen tärkeydestä. Ammatillisen koulutuksen rahoituksesta leikataan 190 miljoonaa euroa vuonna 2017. OKM:n laskelmien mukaan se vastaa 18000 ammatillisen peruskoulutuksen paikkaa. Ammattiopisto Tavastiassa se tarkoittaa 160 perustutkintopaikan vähenemistä tänä ja ensi vuonna. Lisäksi tulee rahoituksen vähennykset valtionosuusrahoitteisesta näyttötutkintoina suoritettavista ammatti- ja erikoisammattitukinnoista sekä työvoimakoulutuksesta. Koulutuspaikkojen lisäksi leikkaukset tarkoittavat myös henkilökunnan vähennystarvetta Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa.

Samana päivänä tempauksen järjestäjät, Amke ry, OAJ, OSKU ry ja SAKKI ry luovuttivat kannanoton ammatillisen koulutuksen tärkeydestä ministeri Sanni Grahn-Laasoselle.

Yhdessä yritämme vaikuttaa!

Outi Ruohela
Viestintäpäällikkö, Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Sivua päivitetty 22.8.2016 kello 15.14

Uusimmat uutiset

Kansainvälisyys on tärkeä osa ammattiopiston toimintaa

Kansainväliset vierailut ovat tärkeä tapa mm. kasvattaa oppilaitoksen verkostoja ja kehittää toimintatapoja. Tavastiassa on käy vuosittain lukuisa määrä ulkomaalaisia vieraita […]

Lue lisää

28.3.2024

Yritysyhteistyö: Patria kävi kylässä

Ammattiopisto Tavastia tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa eri aloilla. Opiskelijat näkevät ja kokevat aitoa työelämää monella eri tapaa, vierailut ovat […]

Lue lisää

27.3.2024

Vaikka arvot ovat erilaiset, silti ystävyys voi olla yhtä syvää

Rasismin vastaiseen viikkoon liittyen opiskelijoilta kerättiin tiistaina 19.3. keskustellen ja anonyymillä kyselyllä ajatuksia rasismiin puuttumisesta, eri kulttuureista olevista kavereista ja […]

Lue lisää

27.3.2024