Ajankohtaista

Tavastia on vetovoimainen koulutuksen järjestäjä

23.3.2023

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen on päättynyt. Koulutuskuntayhtymä Tavastia oli edelleen vetovoimainen koulutuksen järjestäjä yhteishaussa.

Tavastian neljässä lukiossa Lammin, Kaurialan, Hämeenlinnan lyseon ja Parolan lukioissa on yhteensä 482 aloituspaikkaa elokuussa alkavaan koulutukseen. Vetovoimaisimmaksi lukioksi nousi tänä vuonna Kaurialan lukio. Hakijoita kiinnosti erityisesti myös Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden linja ja urheilulinja sekä Kaurialan lukion matematiikka- ja luonnontiedelinja (LUMA-lukio).

Kaurialaan oli 227 ensisijaista hakijaa (v. 2022/180 hakijaa) ja lyseon lukioon 205 hakijaa (v. 2022/227 hakijaa). Parolan lukioon pyrki 46 hakijaa eli 12 vähemmän kuin viime vuonna. Hakijoiden määrän vähentyminen saattaa johtua tämänhetkisistä väistötiloista. Lammin lukioon haki 29 eli 4 enemmän kuin viime vuonna. Luvussa ovat mukana myös luonto- ja ympäristölinjasta kiinnostuneet. Sen aloittajamäärä selviää myöhemmin.

Ammattiopisto Tavastiassa oli yhteishaussa 620 aloituspaikkaa, joista 40 oli suunnattu tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA). Ammattiopiston suosituimmaksi hakukohteeksi nousi tänäkin vuonna perustason ensihoidon osaamisala. Hakijoita kiinnosti myös erityisesti hius- ja kauneudenhoitoala, rakennusala sekä sähkö- ja automaatioala. TUVA-koulutukseen tuli hakusijoilta 1–7 yhteensä 258 hakijaa.

Sosiaali- ja terveydenhoitoalalle puolestaan olisi kaivattu sekä Tavastiassa että valtakunnallisesti enemmän hakijoita, ensisijaisia hakijoita perustutkintoon oli 66 ja aloituspaikkoja 100. Tavastiassa koulutusta täydennetään työikäisille suunnatulla jatkuvalla haulla ja kesällä lisähaulla, jossa voivat hakea myös peruskoulusta suoraan päässeet hakijat.

Yhteishaun opiskelijavalintoihin liittyviä pääsykokeita järjestetään luovan yrittäjyyden linjalle hakeville sekä perustason ensihoidon, lähihoitajien ja hius- ja kauneudenhoitoalan koulutuksiin hakeville huhti-toukokuun aikana. Yhteishaun tulokset julkaistaan hakijoille valtakunnallisesti samaan aikaan 15.6.2023. Opiskelupaikka tulee varmistaa viimeistään 29.6.2023.

Ammattiopisto Tavastian jatkuva haku kevään osalta on parhaillaan avoinna. Jatkuvassa haussa voivat hakea muun muassa hakijat, joilla on jo aikaisempi toisen asteen tutkinto tai työelämässä hankittua osaamista.

Sivua päivitetty 23.3.2023 kello 15.57

Uusimmat uutiset

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024