Ajankohtaista

Diili-työskentely tutustutti lukiolaiset HAMKin opintoihin

22.5.2023

Kaikkiaan noin 450 Koulutuskuntayhtymä Tavastian 2. vuosikurssin lukiolaista Lyseolta, Kaurialasta ja Parolasta tutustui 15.–17.5.2023 Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen ja sai kokemusta siitä, miten ammattikorkeakoulussa ja HAMKissa opiskellaan. 
Urheiluakatemia Tavastian haaste pisti lukiolaiset ideoimaan uutta urheilugaalaa.

Tutustuminen tapahtui Diili-menetelmällä, jota käytetään HAMKin liiketalouden koulutuksessa. Diilissä haettiin ratkaisuja yritysten ja vastaavien tahojen toimeksiantoihin. Mukana olivat mm. Urheiluakatemia Tavastia, OP Etelä-Häme ja Terveystalo. 

Diili-työskentelyssä opiskelijat pääsivät kokeilemaan HAMKille tyypillistä opiskelutapaa eli yhdessä tekemistä aitojen ja monialaisten haasteiden parissa. Samalla lukion opettajilla oli tilaisuus kokeilla uusimpia pedagogisia mahdollisuuksia, sillä Diili-menetelmässä hyödynnettiin pariopettajuutta ja laajennetun luokkahuoneen konseptia. 

Korkeakoulututustumisen lisäksi ideana on kartuttaa opiskelutaitoja ja -valmiuksia. Opiskelijat saivat osallistumisesta yhden opintopisteen, jonka voi sisällyttää osaksi lukion oppimäärää ja tulevia korkeakouluopintoja. Lukio-Diili tarjoaa myös HAMKille ja HAMKin työntekijöille mahdollisuuden yhdessä tekemiseen, uuden oppimiseen sekä mahdollisiin tuleviin opiskelijoihin tutustumisen.  

Diili-pilotti liittyi Koulutuskuntayhtymä Tavastian Opetushallituksen rahoittamaan LuPaus – Ohjauksen ekosysteemi -hankkeeseen sekä HAMKin tavoitteeseen kehittää yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten kanssa. Tavoitteena on, että Lukio-Diilistä tulisi jokavuotinen tapahtuma. 

Kirjoittaja Anne Ahvenharju toimii hankekoordinaattorina LuPaus – Ohjauksen ekosysteemihankkeessa.

Myös Urheiluakatemia Tavastia asetti opiskelijatiimeille toimeksiannon ideoida ja konseptoida Urheiluakatemian/Hämeenlinnan uusi urheilugaala.

Diili-päivien päätteeksi 11 opiskelijatiimiä piti erinomaisen myyntipuheen omasta konseptisuunnitelmastaan, joissa kaikissa oli monia toteuttamiskelpoisia ja raikkaita ideoita. Haasteen voittajiksi selviytyi “10+1 Gaala” konseptillaan ja sen erinomaisella pitchauksella tiimi Aida Lahtinen, Lyseon lukio, Laura Lahdenmaa, Parolan lukio, Panu Laine, Kaurialan lukio ja Linnea Laakso, Kaurialan lukio (ei kuvassa). (Teksti ja kuvat Olli-Pekka Hakala)

Sivua päivitetty 25.5.2023 kello 11.49

Uusimmat uutiset

Tervetuloa Suomen kokkimaajoukkueen harjoitusillalliselle!

Ammattiopisto Tavastian Ravintola Punaportti toimii kokkimaajoukkueen harjoitusnäyttämönä 24.10.2023. Tällaista mahdollisuutta nauttia olympiatason illallinen Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla. Tule herkuttelemaan todellisen […]

Lue lisää

19.9.2023

Tavastia Goes Business -kisassa haettiin ideoita nuorten houkuttelemiseksi keskustaan

Yrittäjän päivänä 5.9. Business Park Parkissa saatiin kuulla uusista innovaatioista, kun nuoret päästettiin kehittelemään ratkaisuja Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseen.   Mun Hämptonin […]

Lue lisää

7.9.2023

Lukioselvitys valmistui – ei syytä vaihtaa koulutuksen järjestäjää

Lukiokoulutuksen kustannuksia ja järjestämisvaihtoehtoja koskevan selvityksen käynnistäminen perustui Hämeenlinnan kaupunginhallituksen 27.6.2022 hyväksymään talouden tasapainottamisen viitekehykseen. Selvityksen tulos julkaistiin 17.8.2023. Tasapainottamisen […]

Lue lisää

18.8.2023